Τελευταία νέα
Μαρούσι: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με ΙΧ Λέσβος: Προφυλακίστηκε ο 37χρονος Τούρκος που κατηγορείται για το πολύνεκρο ναυάγιο Μέλισμα ΙΙΙ: προς μια αναζήτηση του λαϊκού Σούπερ μάρκετ: Μαζική στροφή σε προσφορές και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο η διαιτητής Βάσω Τσαρούχα Υπ. Μετανάστευσης: Στάση εργασίας των συμβασιούχων εν αναμονή της συνάντησης με Πλεύρη Μακρόν: Βολές κατά Τραμπ με φόντο τις μαζικές διαδηλώσεις – «Ξένοι ηγέτες έκαναν απαράδεκτα και ανόητα σχόλια» Κουφονικολάκου: Ο Μητσοτάκης είναι ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας αποσταθεροποίησης στη χώρα Λαλιώτου: Τα παιδιά μας και τα μάτια σας – Η ασφάλεια των παιδιών μας μέσα και έξω από τις τάξεις και τα αμφιθέατρα είναι ευθύνη της πολιτείας Η καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη του Λιόλιου: Περίπου 50 αγώνες υπό έλεγχο – Βρέθηκαν 800.000 ευρώ σε σπίτι διαιτητή Υπεγράφη διετής συλλογική σύμβαση εργασίας στην τσιμεντοβιομηχανία: Αναδρομικές αυξήσεις μισθών από το 2025 Το βίντεο του Άδωνι με το «και Α και ΟΥ» προκαλεί αντιδράσεις: Πρώην γραμματέας της ΔΑΠ θυμίζει το παρελθόν Γεωργιάδη και Βορίδη
Efsyn.gr

Καιρός τύπου «Π» μέχρι το Σάββατο – Έρχονται βροχές και καταιγίδες από Κυριακή, προβλέπει ο Μαρουσάκης

Σε ανοιξιάτικο κλίμα θα παραμείνει ο καιρός μέχρι και το Σάββατο, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Ωστόσο, από την Κυριακή αναμένεται οργανωμένο κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Open, Κλέαρχου Μαρουσάκη.
Από σήμερα το απόγευμα και έως το Σάββατο θα επικρατήσει ο καιρός τύπου «Π», με βροχοπτώσεις κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια, ενώ ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τις πρωινές ώρες, οπότε αναμένεται να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά προς τα ανατολικά, με τις πρώτες βροχές να εκδηλώνονται κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα από το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριας έντασης, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν σταδιακά νοτιάδες, κατά τόπους ισχυροί. Οι νοτιάδες θα μεταφέρουν αυξημένη υγρασία και θα συμβάλουν στην περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Τις επόμενες ημέρες, παρά το κρύο νωρίς το πρωί, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάνουν τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική, σήμερα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες, με λίγες νεφώσεις και τη θερμοκρασία να φτάνει το μεσημέρι τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, ασθενείς σε ένταση, ευνοώντας την άνοδο του υδραργύρου.
Στη Θεσσαλονίκη, οι νεφώσεις θα αυξηθούν από το μεσημέρι προς το βράδυ, με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 23 βαθμούς Κελσίου.
Στη βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις, οι οποίες θα είναι εντονότερες στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου.
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Την Πέμπτη, οι βροχές θα εντοπίζονται κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Τοπικά φαινόμενα αναμένονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα, τη δυτική Πελοπόννησο και τη Μακεδονία.
Την Παρασκευή, οι βροχοπτώσεις θα μετατοπιστούν προς το ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, ενώ η υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη. Παρά τις βροχές, οι θερμοκρασίες στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα θα παραμείνουν υψηλές, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.
Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος τουλάχιστον έως το απόγευμα. Στη συνέχεια, ωστόσο, αναμένεται να αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα ένα βαθύ και οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα κινηθεί από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Από την Κυριακή αναμένεται η έναρξη ενός οργανωμένου κύματος κακοκαιρίας, με τις βροχοπτώσεις να εντείνονται και να επεκτείνονται σταδιακά σε μεγάλο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να υποχωρεί.
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία αναμένεται να διατηρηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. Μάλιστα, η ημέρα του Αγίου Δημητρίου και η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ενδέχεται να χαρακτηρίζονται από άστατες καιρικές συνθήκες, με εκτεταμένες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και δυνητικά επικίνδυνα φαινόμενα.
Το βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να οργανωθεί στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας και να παραμείνει στην περιοχή για αρκετές ημέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα τροφοδοτείται με ενέργεια και υγρασία, ευνοώντας την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων.
Η προσοχή στρέφεται πλέον στην Κυριακή και τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, καθώς το φθινόπωρο αναμένεται να επιστρέψει με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...