Τελευταία νέα
Δύσκολοι καιροί για κεντρικούς τραπεζίτες Η «γαλάζια» Ελεονώρα Μελέτη… ανησυχεί: «Ξέρετε πόσοι εργοδότες εκβιάζονται από εργαζόμενους;» Θάνατος Μαζωνάκη: Διαφορετική γραμμή ακολουθούν πλέον οι δύο γιατροί – Το μήνυμα για μέθη και πλασμαφαίρεση Λέσβος: Στη Δικαιοσύνη δύο σύλλογοι για τον αφθώδη πυρετό Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου: «Απάντηση»… κατ’ ευφημισμόν για τις απολύσεις Live η συζήτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συγγραφέα Ντάνιελ Μέντελσον Ανησυχία για τη Μονή Σινά: Γιατί η εισαγγελική πρόταση απειλεί τη διαπραγμάτευση Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής Δίκη για Τέμπη: Με τη φωτογραφία της κόρης του στα χέρια κατέθεσε ο Ηλίας Παπαγγελής – «Αυτή είναι η Αναστασούλα» Γ. Φλωρίδης: Κακούργημα από το πρώτο ευρώ οι τηλεφωνικές απάτες – Οι αλλαγές σε κληρονομικό και ιδιοκτησιακό δίκαιο Θεοδωρικάκος: “Αν συνεχιστεί η διεθνής κρίση θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα” Ελένη Καρακάση: Έγινε ανάδοχη μητέρα – «Ήρθε το παιδάκι μας στο σπίτι»
Newsauto.gr

Και plug-in υβριδικό το νέο Skoda Karoq

Το compact SUV της Skoda θα επιστρέψει σύντομα πολύ ανανεωμένο, διαθέτοντας για πρώτη φορά και επιλογή με plug-in υβριδική τεχνολογία.

Η Skoda αλλάζει στρατηγική και ετοιμάζει τη δεύτερη γενιά του δημοφιλούς Karoq, το οποίο αρχικά δεν προβλεπόταν να αποκτήσει διάδοχο, καθώς τη θέση του στην γκάμα θα αναλάμβανε το ηλεκτρικό Elroq.

Το νέο Karoq αναμένεται να παρουσιαστεί το 2027 ή το 2028 και θα συνεχίσει να βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του Ομίλου Volkswagen. Ωστόσο, η σημαντικότερη διαφοροποίηση σε σχέση με το σημερινό μοντέλο θα βρίσκεται κάτω από το αμάξωμα.

Για πρώτη φορά, το Karoq θα προσφέρεται και ως plug-in υβριδικό, με την Skoda να θέλει να πετύχει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χλμ.

Η τεχνολογία θα προέρχεται από την αντίστοιχη φιλοσοφία του Kodiaq, με τον CEO της Skoda, Κλάους Τσέλμερ, να δηλώνει ότι τα κινητήρια σύνολα του νέου Karoq θα είναι «πολύ συγκρίσιμα» με εκείνα του μεγαλύτερου SUV της εταιρείας.

Η επιλογή αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Skoda, καθώς το Karoq θα εξακολουθήσει να απευθύνεται σε ένα κοινό που δεν είναι έτοιμο να στραφεί αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση.

Η plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρει τη δυνατότητα καθημερινών ηλεκτρικών μετακινήσεων, διατηρώντας την ευελιξία ενός θερμικού κινητήρα για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Μάλιστα, η Skoda θέλει το νέο Karoq να παραμείνει στην ίδια περίπου κατηγορία τιμής με το σημερινό, προσφέροντας περισσότερη τεχνολογία και μεγαλύτερη αξία στον αγοραστή.

Η απόφαση για την επιστροφή του Karoq συνδέεται άμεσα και με την πορεία του Elroq. Το ηλεκτρικό SUV είχε αρχικά σχεδιαστεί ώστε να καλύψει την αγορά που θα άφηνε το Karoq, όμως τελικά δεν κατάφερε να αντικαταστήσει πλήρως τη ζήτηση για ένα compact SUV με θερμικό κινητήρα.

Έτσι, η νέα γενιά του Karoq θα έχει έναν διαφορετικό ρόλο. Θα αποτελέσει την πρόταση της Skoda στην κατηγορία των compact SUV με θερμικά και εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα, ενώ το Elroq θα παραμείνει η αντίστοιχη αμιγώς ηλεκτρική επιλογή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Όμιλος Volkswagen: Οι περικοπές κοστίζουν δισεκατομμύρια ευρώ!

Η Dacia έφερε την παραγωγή του Spring στην Ευρώπη και έχει λόγο

Πού καταλήγουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτουν οι τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...