Τελευταία νέα
Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Π.Γερουλάνος: «Η σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπέθετε άλλη κυβέρνηση»
Filathlos.gr

Κατάπιε την Μπανταλόνα στο καμίνι της και προκρίθηκε στο Final Four η ΑΕΚάρα

Βασίλισσα η ΑΕΚάρα πηγαίνει πέταξε εκτός την οικοδέσποινα και έφυγε για το Final Four του BCL.
Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο καμίνι της SUNEL Arena, η Ένωση με τεράστια ψυχικά αποθέματα και μέταλλο από ατσάλι, τούμπαρε την Μπανταλόνα και με σκορ 72-67 υπέγραψε ένα μυθικό έπος στο Κλειστό των Άνω Λιοσίων για την τέταρτη πρόκριση της ιστορίας της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Παρότι βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από τα μέσα της δεύτερης περιόδου μέχρι το τέλος, η ομαδάρα του Ντράγκαν Σάκοτα όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο φινάλε και τεράστια καλάθια των Μπάρτλεϊ και Κατσίβελη, έκανε την ανατροπή και έκλεισε ραντεβού στα ημιτελικά του BCL με την Μάλαγα (07/05).
Κορυφαίος για τους κιτρινόμαυρους ήταν ο Γκρέι με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, με τους Μπάρτλεϊ (16π., 3ασ.), Μπράουν (11π., 7ρ.) και Νάναλι (10π., 4ρ.) να προσθέτουν πολύτιμες λύσεις σε μια βραδιά που δεν υστέρησε κανείς.
Η ΑΕΚ μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο με την ορμή που της έδωσε ο κόσμος, θέλοντας να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις της στην Μπανταλόνα. Οι παίκτες του Σάκοτα πίεσαν, εκτέλεσαν από την περιφέρεια με Μπάρτλεϊ, Φλιώνη, Γκρέι και Χαραλαμπόπουλο, φτάνοντας νωρίς σε διψήφια διαφορά (19-8 στο 8′). Η ποιότητα όμως των Ρούμπιο και Πάρκερ ήταν εκείνη που οδήγησε την Μπανταλόνα στην επιστροφή.
Οι δύο παίκτες αποτέλεσαν τους κύριους εκφραστές των επιθετικών ενεργειών των Ισπανών, με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται να τους περιορίσει επιθετικά. Ο πρώτος με 12 και ο δεύτερος με 13 πόντους στο ημίχρονο, έφεραν τους Ισπανούς στο +6 στην ανάπαυλα (34-40), την ώρα που η ομάδα του Σάκοτα είχε κολλήσει επιθετικά στο επιμέρους 22-14 της Μπανταλόνα στην δεύτερη περίοδο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τον έλεγχο όμως σταθερά στα χέρια της Μπανταλόνα. Το επιμέρους 16-15 της τρίτης περιόδου είχε την ΑΕΚ σε απόσταση πέντε πόντων, δέκα λεπτά πριν το φινάλε, χάρις στην όμορφη συνεργασία Μπάρτλεϊ – Μπράουν, λίγο πριν την εκπνοή του 30λεπτου.
Το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο έγινε θρίλερ. Η ΑΕΚ ισοφάρισε με καλάθι του Κατσίβελη, έπειτα από εκπληκτική ασίστ του Νάναλι και στην SUNEL Arena επικράτησε… πανικός. Οι βολές του Πάρκερ έβαλαν τους Ισπανούς μπροστά με δύο, όμως ο Μπάρτλεϊ με μεγάλο τρίποντο έδωσε προβάδισμα στην Ένωση, ένα λεπτό πριν το φινάλε (68-67).
Ο Κατσίβελης σκόραρε με λέι απ, γράφοντας το 70-67, 34.1″ πριν το τέλος και εκεί πλέον όλα έδειχναν ΑΕΚ, με τον κόσμο να βρίσκεται στο… πόδι. Η Ένωση κατάπιε την Μπανταλόνα στα τελευταία δευτερόλεπτα και προκρίθηκε ξανά στο Final Four.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...