Τελευταία νέα
Τέλος ο Γουόκαπ από τον Ολυμπιακό – Πετάει για Ντουμπάι Αρβανίτης: Οι υπεύθυνοι για τη νίκη του ΑfD στη Γερμανία έχουν ονοματεπώνυμο ΕΦΕΤ: Ανακαλεί πασίγνωστους χυμούς από την αγορά – Ποια προϊόντα αφορά Μερτς μετά το (ακροδεξιό) χαστούκι σε Σαξονία-Ανχαλτ: «Τεκτονική αναταραχή» και «συθέμελος κλονισμός» του CDU Σχολικά βιβλία και δήθεν woke ατζέντα: (Ακρο)δεξιός εμφύλιος για την «ελληνική οικογένεια» Ν. Δένδιας: Συνάντηση με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ιαπωνίας Volkswagen: Συμφωνία για μετατροπή εργοστασίου σε μονάδα παραγωγής εξοπλιστικών – Πρώτο συμβόλαιο με την ισραηλινή Rafael Η Volkswagen μετατρέπει εργοστάσιό της σε μονάδα παραγωγής εξοπλιστικών: Πρώτο συμβόλαιο από το Ισραήλ Έξαλλος ο Γεωργιάδης επιτέθηκε και στους δημοσιογράφους: “Ο Μητσοτάκης σας δίνει λεφτά κι εσείς μιρλιάζετε (…) κι από πάνω” Novartis: Ο Πολάκης ζητάει να βγουν από το αρχείο τα «αδιευκρίνιστα» ποσά του Γεωργιάδη – Καταθέτει μήνυση Φινλανδία: 27χρονος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών – Τα προσέγγιζε μέσω Snapchat Ο Πάνος Καμμένος στην κηδεία του «Χασάπη» της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς
Efsyn.gr

Κατρίνης: Ανήκει στην Ελλάδα ο πηγαίος κώδικας της «Ασπίδας του Αχιλλέα»;

Σε ανακοίνωση για το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα της «Ασπίδας του Αχιλλέα», προέβη ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.
Ο κ. Κατρίνης κάνει αρχικά αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια κατά την παρουσίαση της «Ασπίδας του Αχιλλέα» στις 23 Ιουλίου. Ο κ. Δένδιας είχε πει τότε ότι «για κάθε σύστημα, όχι μόνο τον “θόλο” που αποκτάται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελλάδα θα έχει πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα, “αλλιώς δεν πρόκειται να προχωρήσει η προμήθεια”».
Στη συνέχεια, ο κ. Κατρίνης επισημαίνει ότι «στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ στις 31 Αυγούστου, ημέρα υπογραφής της σύμβασης για το σύστημα “Ασπίδα του Αχιλλέα”, αναφέρεται καθαρά ότι το νέο εθνικό command and control του συστήματος θα αναπτυχθεί από την ισραηλινή εταιρεία Rafael και όχι κάποια ελληνική εταιρεία, ενώ, στην ίδια κατεύθυνση, ο διευθυντής αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ κ. Πατέλ σε χθεσινή συνέντευξή του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα».
«Πού βρίσκεται η αλήθεια τελικά; Στις ανακοινώσεις του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ ή στις μεγαλόστομες δηλώσεις του κ. Δένδια; Ανήκει στην Ελλάδα ο πηγαίος κώδικας της “Ασπίδας του Αχιλλέα”;», ρωτά ο κ. Κατρίνης.
«Καταθέσαμε σχετική ερώτηση την 1η Σεπτεμβρίου και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την έγγραφη απάντηση του υπουργείου και την αποσαφήνιση των όρων της συμφωνίας. Γιατί τα εθνικά συμφέροντα πρέπει να διασφαλίζονται απόλυτα, όταν αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα αρκετών δις ευρώ που προέρχονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...