Τελευταία νέα
Κικίλιας: Ανακοίνωσε στο Λαύριο το e-ναυλοσύμφωνο – Τι σηματοδοτεί Γεραπετρίτης: “Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη και πολύ ισχυρότερη”  Αιχμές Δένδια για Αδωνι : Δεν κάνουμε κομματική υπηρεσία, εκτελούμε εθνικό καθήκον Τζιτζικώστας: Παρέδωσε επιταγή 277 εκατ. ευρώ για την έναρξη των σιδηροδρομικών-οδικών έργων Αλεξανδρούπολης-Πυθίου Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν πρέπει να περιμένετε την προεκλογική περίοδο, γιατί ανάβουμε μηχανές από τώρα» Β.Κικίλιας: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εθνική αναγκαιότητα – Έως τις 30 Ιουνίου πλήρως λειτουργικό το e-Ναυλοσύμφωνο Μαρινάκης: Περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα ο Τσίπρας Ν.Χαρδαλιάς: Συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, με μετρήσιμα αποτελέσματα στην πορεία των έργων Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την 9η Μαΐου: Μνήμη, ειρήνη και αγώνας κατά του φασισμού N.Δένδιας στη 34η Μ/Κ ΤΑΞ Άσσηρος: Η θητεία αποκτά ουσιαστικό περιεχόμενο Βενιζέλος για υποκλοπές: Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση Παπασταύρου: “Πατριωτισμός με ευθύνη, ανάπτυξη με κανόνες, ισχυρή Ελλάδα με εθνική αυτοπεποίθηση “
Thepressproject.gr

Κατρίνης για το drone στη Λευκάδα: «Η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος του ΚΤΕ Άμυνας, Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή το θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας και μεταφέρθηκε από ψαράδες στο λιμάνι της Βασιλικής.Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για σοβαρά κενά στην ασφάλεια και ζήτησε άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την προέλευση και τη διαδρομή του μη επανδρωμένου σκάφους, αλλά και για το ενδεχόμενο να μετέφερε επικίνδυνα υλικά.
Όπως ανέφερε, παραμένουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα για το πώς το drone βρέθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, αν διαθέτει συστήματα καταγραφής ή εντοπισμού, αλλά και αν περιέχει εκρηκτικές ύλες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για την αντίδραση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «λάμπουν δια της απουσίας τους» οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ προειδοποίησε να μη χαρακτηριστεί το περιστατικό ως «υπόθεση ιδιωτών», παραπέμποντας εμμέσως στην υπόθεση των υποκλοπών.
«Την ευθύνη για την προστασία των συνόρων, του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων την έχει η κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως «οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...