Τελευταία νέα
Δημόσια έκκληση του Γεωργιάδη σε Γκας Μπιλιράκι: «Πες στον Τραμπ ότι είναι μεγάλο πρόβλημα τα F-35 στην Τουρκία» Τέμπη: «Να μην παγώσει η δίκη» – Νέα παρέμβαση των συγγενών και αίτημα για βαρύτερο κατηγορητήριο Χάνει πολιτικό έδαφος ο Χάρης Μαμουλάκης – Η καθυστέρηση για την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ένταξη στην ΕΛ.Α.Σ. προκαλεί ερωτήματα ΣΥΡΙΖΑ: «Πράσινο φως» της Κεντρικής Επιτροπής για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη Στρατηγική επιβίωσης από τον Μητσοτάκη: «Όποιος θέλει κάτι, ας έρθει να το ζητήσει» – Ρίχνει γέφυρες σύγκλισης με τις «απέναντι» δυνάμεις ΠΑΣΟΚ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για σιωπή σχετικά με την υπόθεση των Πανελλαδικών Εξετάσεων Στη Λέσβο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας – Στο επίκεντρο κτηνοτρόφοι και πρωτογενής τομέας Επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης Αλέξη Τσίπρα στη Λέσβο Απάντηση ΠΑΣΟΚ στον Δημητριάδη: «Εξόφθαλμη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών» Ράμμος για Marfin: Λιντσάρισμα και κανιβαλισμός ανθρώπων που μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι αθώοι Νίκος Νικολόπουλος: Τραυματίστηκε σε τροχαίο στην Πάτρα ΣΥΡΙΖΑ: Επεισόδιο στην Κουμουνδούρου με φωνές και σπρωξίματα – Για άσκηση βίας μιλά ο Χρήστος Γιαννούλης
Thepressproject.gr

Κατρίνης για το drone στη Λευκάδα: «Η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος του ΚΤΕ Άμυνας, Μιχάλης Κατρίνης, με αφορμή το θαλάσσιο drone που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Λευκάδας και μεταφέρθηκε από ψαράδες στο λιμάνι της Βασιλικής.Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για σοβαρά κενά στην ασφάλεια και ζήτησε άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την προέλευση και τη διαδρομή του μη επανδρωμένου σκάφους, αλλά και για το ενδεχόμενο να μετέφερε επικίνδυνα υλικά.
Όπως ανέφερε, παραμένουν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα για το πώς το drone βρέθηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, αν διαθέτει συστήματα καταγραφής ή εντοπισμού, αλλά και αν περιέχει εκρηκτικές ύλες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άφησε αιχμές για την αντίδραση της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «λάμπουν δια της απουσίας τους» οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ προειδοποίησε να μη χαρακτηριστεί το περιστατικό ως «υπόθεση ιδιωτών», παραπέμποντας εμμέσως στην υπόθεση των υποκλοπών.
«Την ευθύνη για την προστασία των συνόρων, του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων την έχει η κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά, καταλήγοντας πως «οι Έλληνες διαπιστώνουν ότι η χώρα είναι ξέφραγο αμπέλι».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...