Τελευταία νέα
Μουσικοί στην εποχή του streaming και της Τεχνητής Νοημοσύνης: Εκδήλωση της Left στο Ευρωκοινοβούλιο Προχωρά η διεύρυνση της ΕΕ – Διασκέψεις με Μαυροβούνιο, Αλβανία, Μολδαβία, Ουκρανία Το μήνυμα της ΕΛΑΣ κατά της ακροδεξιάς – 82 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας: «Το “Ποτέ ξανά” δεν είναι επετειακό hashtag» Αλ. Τσίπρας στην Κρήτη: Η ακρίβεια είναι ένα αόρατο μνημόνιο Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι αντίπαλός μου ο Ανδρουλάκης, να μη βγάζει ο ένας τα μάτια του άλλου» Κυψέλη: Η Ελληνικό Μετρό παραδίδει όλα τα στοιχεία μετά την απόφαση του δικαστηρίου – Εντείνονται οι εργασίες αποκατάστασης Ο Ζελένσκι διαψεύδει τον Τραμπ: «Η τιμή του ντίζελ δεν εξαρτάται από τις δικές μας επιθέσεις αλλά από τα Στενά του Ορμούζ» Νέα παρέμβαση για τα μικροδέματα ζητούν οι έμποροι «Κοινός λόγος»: Ξανασυστήνεται… και ανασύρει αναμνήσεις ΗΠΑ: Εφοδος των Αρχών στο σπίτι της βουλεύτριας των Δημοκρατικών, Ιλχάν Ομάρ Ερώτηση Φαραντούρη στην Κομισιόν για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την αλιεία ΕΛΑΣ: Επίδομα 500 ευρώ σε 80.000 φοιτητές και δωρεάν μετακινήσεις – Όλες οι δεσμεύσεις για την Παιδεία
Efsyn.gr

Κινητοποίηση εργαζομένων του ΨΝΑ: «Έτρεξαν να σώσουν το νοσοκομείο και βρίσκονται κατηγορούμενοι»

Σε κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο «Μεταξά» προχώρησαν σήμερα εργαζόμενοι του ΨΝΑ, Σωματεία και φορείς, μετά από κάλεσμα του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΨΝΑ.
​Αφορμή για τη διαμαρτυρία αποτέλεσε η έναρξη της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος επτά υγειονομικών και μελών του προεδρείου του Σωματείου. Οι εργαζόμενοι διώκονται πειθαρχικά για τις δημόσιες καταγγελίες στις οποίες προέβησαν σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και μέτρων πυρασφάλειας κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στο Ποικίλο Όρος στις 31 Ιουλίου, όταν οι φλόγες απείλησαν τις εγκαταστάσεις στο Δαφνί.

​Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας δημιουργήθηκε πρόσκαιρη ένταση, καθώς η κεντρική πύλη του νοσοκομείου «Μεταξά», σύμφωνα με τους διαδηλωτές, έκλεισε με εντολή της διοίκησης, ωστόσο τελικά άνοιξε μετά τις αντιδράσεις.
​Στο πλευρό των συναδέλφων τους βρέθηκαν εκπρόσωποι νοσοκομειακών σωματείων αλλά και αναπηρικών οργανώσεων. Η Έφη Τσομάκα, ψυχίατρος στο πρώην ΨΝΑ και μία εκ των επτά εγκαλούμενων δήλωσε στο Orange Press Agency:
​«Είμαι μία από τους εφτά εργαζόμενους που περνάμε σήμερα ΕΔΕ. Είναι συγκλονιστική η συμμετοχή των συναδέλφων που ήρθαν να μας στηρίξουν απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη δίωξη. Την ημέρα της φωτιάς καταγγείλαμε τις τραγικές ελλείψεις και την υποστελέχωσε, ενώ γυρίσαμε από τα σπίτια, τα ρεπό και τις άδειές μας για να βοηθήσουμε τους ασθενείς σε περίπτωση εκκένωσης. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο σημάδι τρομοκρατίας που επιχειρεί να καταστείλει κάθε φωνή που αποκαλύπτει την αλήθεια».
​Από την πλευρά της, η Άννα Ψαρρού, αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο «Αττικόν», σημείωσε ότι η κινητοποίηση γίνεται ​«για να συμπαρασταθούμε στους συναδέλφους μας για τις απαράδεκτες κατηγορίες. Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν από τα σπίτια τους χωρίς να εργάζονται εκείνη την ώρα, για να προστατεύσουν τον χώρο και τους ασθενείς τους, και τώρα κατηγορούνται, την ώρα που στα νοσοκομεία επικρατούν χαμηλοί μισθοί, υπερεργασία και ελλείψεις προσωπικού».
​Παράλληλα, η Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, γενική γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» και μέλος της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε ​«την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του ΨΝΑ, οι οποίοι, παρότι προσέτρεξαν ακόμη και από τα σπίτια τους στις 31 Ιουλίου για να συνδράμουν στην κατάσβεση και την εκκένωση, βρίσκονται σήμερα κατηγορούμενοι σε μια πειθαρχική δίωξη».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...