Τελευταία νέα
Μετά την πρόταση δυσπιστίας το Μαξίμου ψάχνει τους αντικαταστάτες Μπρατάκου και Παπασταύρου: Επικρατέστεροι Μυλωνάκης και Παπαθάνασης Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο – Καμία συγκάλυψη στα Τέμπη, ανιστόρητος ο Κασσελάκης Κασσελάκης: «Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση – Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση» Αμόκ Μητσοτάκη με τυφλές επιθέσεις κατά πολιτικών αρχηγών, κομμάτων, Συγκροτημάτων Τύπου και επιχειρηματιών! Διολίσθηση σε άκρατη συνωμοσιολογία και ούτε μια κουβέντα συνριβής για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη Κ.Μητσοτάκης vs Β.Μαρινάκη-«Δεν συγκυβερνώ παράκεντρα-Να εμφανιστεί πολιτικά και να κριθεί» Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ Σόου Μητσοτάκη στη συζήτηση για την πρόταση μομφής – Επέμεινε να βλέπει «συμφέροντα» πίσω από την αντιπολίτευση, χωρίς να πει λέξη για τις παραιτήσεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» το πιο σύντομο ανέκδοτο Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 «Όχι» ΣΥΡΙΖΑ: Η τραγική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προκλητικός μέχρι τέλους – Τραγική εικόνα που αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων Μητσοτάκης σε Μαρινάκη: Μην κρύβεσαι -Κατέβα στην πολιτική να μετρηθούμε!

ΚΚΕ:Δημιουργίας Αθλητικής Εγκατάστασης σε απαλλοτριωθέντα χώρο του Δήμου Ελευσίνας

 Μάιος 20,2022

Ερώτηση για την κτιριακή επέκταση του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας «Πυρουνάκειο» | 902  Mobile

Ερώτηση Βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους Υπουργούς Μεταφορών & Υποδομών, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών

Θεμα:”Πρόθεση δημιουργίας Αθλητικής Εγκατάστασης σε απαλλοτριωθέντα χώρο για την αρτίωση και κτιριακή επέκταση του 2ου ΓΕΛ Ελευσίνας «ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ»’

Ύστερα από 3 Αιτήσεις Ακυρώσεως το 2013, το ΣτΕ ενέκρινε (ΦΕΚ 631/Δ/2003 & 122/ΑΑΠ/ 2013) την απαλλοτρίωση οικοπέδου 1528 τ.μ στο ΟΤ 117 του Δήμου Ελευσίνας, προκειμένου να αρτιωθεί και να επεκταθεί κτιριακά το διδακτήριο το οποίο στερούνταν αυτής της δυνατότητας από το 2001, όταν μετεγκαταστάθηκε στο υπόλοιπο οικόπεδο.
Το αίτημα σύμφωνα με τον παραπάνω σκοπό της απαλλοτρίωσης έχει υποβληθεί πολλάκις κατά την τελευταία δεκαετία στον πρώην Ο.Σ.Κ. και στην νυν «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.». Παρ’ όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.
Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατες δηλώσεις του Δημάρχου Ελευσίνας βρίσκονται σε εξέλιξη συνεννοήσεις του Δήμου Ελευσίνας με τις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., ερήμην της σχολικής κοινότητας, για την ανέγερση στο οικόπεδο «Αθλητικού Πολυχώρου», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της σχολικής κοινότητας καθώς και της Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.
Τα προβλήματα έλλειψης χώρου στο 2ο ΓΕΛ Ελευσίνας, που έχει περισσότερους από 300 μαθητές, είναι χρόνια και γνωστά στην εκπαιδευτική και στην τοπική κοινότητα. Οι αίθουσες διδασκαλίας δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να γίνεται μάθημα σε ακατάλληλους χώρους, όπως στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, στην αίθουσα εκδηλώσεων κ.α. Η αυλή του σχολείου είναι κατακερματισμένη, δεν υπάρχει αίθουσα Φυσικής Αγωγής, ενώ δεν επαρκούν ούτε οι χώροι γραφείων και οι αποθηκευτικοί χώροι.
Τα παραπάνω προβλήματα οξύνθηκαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφού με την επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική των πρωτόκολλων-λάστιχο παρέμειναν απροστάτευτα τα σχολεία από τη διασπορά του κορονοϊού, με τους μαθητές να στοιβάζονται ανά 25 και 30 στις τάξεις.
Η παραπάνω απαράδεκτη κατάσταση είναι το αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης της Παιδείας, της μεταφοράς αρμοδιοτήτων του κράτους στην Τοπική Διοίκηση, των ελάχιστων κονδυλίων για ανέγερση και συντήρηση σχολείων. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής, που πιστά ακολούθησαν όλες οι μέχρι και σήμερα κυβερνήσεις, κάνοντας την Παιδεία ολοένα και πιο ταξική, ένα εμπόρευμα που πληρώνει αδρά η λαϊκή οικογένεια. Προφανώς ευθύνη έχουν και η τωρινή και η προηγούμενη δημοτική αρχή, που έχουν αφήσει στην τύχη του ένα έργο το οποίο αποτελεί ζωτικής σημασίας για την εκπαιδευτική κοινότητα. Η ανάγκη για χώρους άθλησης προφανώς υπάρχει, όμως χρειάζεται να αναζητηθούν λύσεις, που δεν θα δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα.
Σημειώνουμε ότι το αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων, των μαθητών και των γονέων του Σχολείου συμπυκνώνεται στην κατασκευή 4 τουλάχιστον αιθουσών διδασκαλίας, αίθουσας βιβλιοθήκης, γραφείων, αποθηκευτικών χώρων, κλειστού σχολικού γυμναστηρίου και αναδιαμόρφωσης του αύλειου χώρου του συγκροτήματος.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:
• Έχουν εκκινήσει οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» διαδικασία εκπόνησης μελέτης για την ανέγερση «Αθλητικού Πολυχώρου» επί του οικοπέδου 1525 τ.μ στο ΟΤ 117 του Δήμου Ελευσίνας και με βάση ποια απόφαση;
• Προτίθενται τα αρμόδια Υπουργεία να εγκρίνουν την αυτοτελή εγκατάσταση χρήσης διαφορετικής από τον ανωτέρω σκοπό της απαλλοτρίωσης, για τον οποίο το ΣτΕ (1945/2010) απέρριψε την Αίτηση Ακυρώσεώς της;
• Πότε θα εκκινήσει η διαδικασία έγκρισης και κατασκευής της νέας πτέρυγας του διδακτηρίου, ώστε να καλυφθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα οι στεγαστικές, ανάγκες του σχολείου αλλά και συνολικές σύγχρονες ανάγκες με την αναβάθμισή του;

Επιπλέον καλούνται οι κ. Υπουργοί να καταθέσουν, μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, όλα τα έγγραφα που αποτελούν αλληλογραφία μεταξύ του Δήμου Ελευσίνας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Υπουργείου Παιδείας και των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. για το ανωτέρω απαλλοτριωθέν οικόπεδο ή για το θέμα αυτό κατά την χρονική περίοδο 2019-2022.

                                                                                                                                    Οι Βουλευτές
                                                                                                                                  Γκιόκας Γιάννης
                                                                                                                                    Κανέλλη Λιάνα
                                                                                                                               Κατσώτης Χρήστος
                                                                                                                             Μανωλάκου Διαμάντω
                                                                                                                                 Παφίλης Θανάσης

Διαβάστε επίσης...