Τελευταία νέα
Kαθεστώς υπο κατάρρευση: Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας για το σύστημα Μαξίμου Ο τσαλακωμένος Τσίπρας προσπαθεί να ξαναχτίσει το όνομά του ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή: Ψέμμα ότι δεν είχε προειδοποίηση για ατυχήματα (έγγραφο) Μύδροι … ΣΥΡΙΖΑ μετά την προκλητική εμφάνιση με ψέματα και χυδαιότητες, Καραμανλή στον ΣΚΑΙ: Με αδιανόητη ευκολία εκστομίζει ψέματα – Ιδού το έγγραφο που τον προειδοποιούσε για Τέμπη Ο Φαραντούρης επιμένει, παρά τον σάλο που ξεσήκωσε Πυρά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τις παραιτήσεις Οι πρώτοι υποψήφιοι στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο – Όλα τα ονόματα Ο αλαζονικός Μητσοτάκης παριστάνει το θύμα διαπλοκής Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου – «Χθες οι πολίτες άκουσαν την αλήθεια για τα Τέμπη» Απόφαση – κόλαφος για την Εισαγγελέα: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος – Αθώα η μητέρα Καταπέλτης ο Βελόπουλος, έφερε αποδείξεις στη Βουλή για το μοιραίο βαγόνι με το ξυλόλιο Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός

ΚΚΕ(μ-λ): Η μεγάλη αντιφασιστική νίκη η οποία σφραγίστηκε στις 9 Μάη του 1945

Μάιος 10,2023

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει την 78η επέτειο από το μεγάλο ιστορικό γεγονός που σημάδεψε τις μοίρες των λαών για δεκαετίες, την μεγάλη αντιφασιστική νίκη η οποία σφραγίστηκε στις 9 Μάη του 1945.

Οι ηρωικοί λαοί της Σοβιετικής Ενωσης, η μπολσεβίκικη ηγεσία της και ο Κόκκινος Στρατός μετά από τεράστιες θυσίες συνέτριψαν τον ναζιστικό εφιάλτη, απελευθερώνοντας ουσιαστικά τους λαούς όλου του κόσμου.

Μπορεί διάφοροι αντιδραστικοί να προσπαθούν να γράψουν ξανά την ιστορία:

Μπορεί να παρουσιάζουν την υποτιθέμενη «μεγάλη συμβολή των ΗΠΑ και της Δύσης στην αντιφασιστική νίκη», ενώ η αλήθεια είναι ότι οι κύκλοι των ιμπεριαλιστικών αστικών τάξεων καλόβλεπαν την άνοδο του ναζισμού και μπήκαν στον πόλεμο ανοίγοντας δεύτερο μέτωπο, όταν πια ο Κόκκινος Στρατός άρχιζε να προελαύνει αποφασιστικά.

Μπορεί να τολμάνε να εξισώνουν το ναζισμό με τον κομμουνισμό, αυτοί που έκαναν (και κάνουν ακόμα) πλάτες στο ναζισμό, εξισώνοντας την φρίκη με την ανθρώπινη προοπτική, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα. Τους δολοφόνους με τους δολοφονημένους.

Μπορεί η μαριονέτα των νατοϊκών ιμπεριαλιστών «ουκρανική» κυβέρνηση να μετατρέπει την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης σε «μέρα της Ευρώπης» (!) και να τροφοδοτεί με τη βοήθεια της Δύσης τα παρακρατικά δολοφονικά ναζιστικά τάγματα Αζόφ, Δεξιού Τομέα κλπ. Όμως η αλήθεια είναι ότι ο ουκρανικός λαός έδωσε εκατομμύρια νεκρών στον αγώνα ενάντια στο ναζισμό.

Μπορεί η αντικομμουνιστική κυβέρνηση της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας να χρησιμοποιεί για τους δικούς τους σκοπούς την εποποιία του Κόκκινου Στρατού. Όμως όλοι ξέρουμε τις συνεχείς επιθέσεις της ηγεσίας αυτής στο κομμουνιστικό παρελθόν της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και την εγκόλπωση φασιστικών παρακρατικών ομάδων στο εσωτερικό της.

Οι λαοί δεν ξεχνάνε! Δεν ξεχνάνε ότι πραγματικοί νικητές του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου ενάντια στο ναζισμό ήταν η Σοβιετική Ενωση με την μπολσεβίκικη ηγεσία της, ήταν οι λαοί της Σοβιετικής Ενωσης που εμπνεύστηκαν να δημιουργήσουν αυτό το έπος, ήταν οι λαοί του κόσμου που αντιστάθηκαν ηρωικά στο ναζισμό. Οταν οι δυτικοί αστικοί στρατοί με τις… απροσπέλαστες γραμμές Μαζινό έπεφταν σε λίγες μέρες.

Και ο λαός μας δεν ξεχνάει ότι πραγματικά βρέθηκε στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Με την καθοδήγηση του επαναστατικού τότε ΚΚΕ, δημιούργησε ένα από τα ισχυρότερα κινήματα λαϊκής και ένοπλης αντίστασης στον κατακτητή. Δεν ξεχνάει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και μετά τον ΔΣΕ! Δεν ξεχνάει ότι την ίδια στιγμή, το μισό πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης της χώρας «την έκανε» για την Αίγυπτο και το άλλο μισό συνεργάστηκε με τον κατακτητή.

Τσακάλια του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου κάτω τα χέρια από τη μνήμη και την προοπτική των λαών και της εργατικής τάξης!

Η Αντιφασιστική Νίκη έρχεται από το παρελθόν και ανήκει στο μέλλον! Η αντιφασιστική Νίκη έχει χρώμα κόκκινο!

Το Γραφείο Τύπου 

Διαβάστε επίσης...