Τελευταία νέα
Ιράν: Οι εκρήξεις του Σαββάτου δεν οφείλονται σε αμερικανικούς βομβαρδισμούς Διήμερη περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Ήπειρο με το βλέμμα στον πρωτογενή τομέα Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 29χρονη έπεσε από μπαλκόνι Μεταγραφές στο ποδόσφαιρο: Εδώ τα καλά «λαβράκια»! Έξι προτάσεις για την ενεργειακή πολιτική από τον Αντώνη Σαμαρά – Πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη Διά… χειρός Μπάντιο ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από τη SUNEL Arena Σκληρή αντιπαράθεση Κυρίζογλου και Δούκα μετά την ένταση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ Πάτρα: Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται 83χρονη με σοβαρά εγκαύματα – Επιχείρησε να ανάψει το τζάκι και άρπαξε φωτιά Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση για τη ρηματική διακοίνωση της Γαλλίας στην Τουρκία ΜέΡΑ25: Μηδενικό το όφελος από το υποθαλάσσιο καλώδιο – Το Διεθνές Δίκαιο μοναδική ασπίδα στο Αιγαίο ΕΛ.Α.Σ.: Θίγονται τα ελληνικά συμφέροντα από τη ρηματική διακοίνωση της Γαλλίας στην Τουρκία για το καλώδιο Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αττική ως προορισμός για όλες τις εποχές – Το μήνυμα της νέας τουριστικής καμπάνιας
Thepressproject.gr

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση βαφτίζει ελάφρυνση τη θηλιά που κράτος, τράπεζες και funds έχουν βάλει στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»

Κριτική στην κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ασκεί το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, με επίκεντρο την ακρίβεια, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης.Στο σχόλιό του, το ΚΚΕ χαρακτηρίζει αναποτελεσματική την παράταση της λεγόμενης «Εθνικής Πρωτοβουλίας Μείωσης Τιμών», υποστηρίζοντας ότι το μέτρο δεν έχει γίνει καν αντιληπτό από τις λαϊκές οικογένειες και δεν συνιστά ουσιαστική απάντηση στην ακρίβεια. Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει ως ελάφρυνση τις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την ώρα που, όπως αναφέρει, κράτος, τράπεζες και funds εντείνουν την πίεση σε βάρος τους.
Το ΚΚΕ συνδέει την επιδείνωση του κόστους ζωής με την πολιτική στήριξης της καπιταλιστικής κερδοφορίας και τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Όπως σημειώνει, η ακρίβεια αποτελεί κεντρικό πρόβλημα σε διεθνές επίπεδο, από τις ΗΠΑ έως τη Γαλλία και την Ελλάδα, ενώ αποδίδει την κατάσταση στις προτεραιότητες που ακολουθούν διαδοχικά οι κυβερνήσεις.
Ερωτήματα για το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης
Αναφερόμενο στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης, το ΚΚΕ θέτει ερωτήματα προς την κυβέρνηση σχετικά με τον ρόλο της γαλλικής εταιρείας και τις σχέσεις της με το τουρκικό κράτος. Συγκεκριμένα, ζητά να διευκρινιστεί εάν έχει υπάρξει οποιαδήποτε μορφή ενημέρωσης ή γνωστοποίησης προς την τουρκική πλευρά, η οποία θα μπορούσε να της δώσει τη δυνατότητα να εγείρει ζητήματα δικαιοδοσίας και, σύμφωνα με την εκτίμηση του κόμματος, να δημιουργήσει τετελεσμένα σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Παράλληλα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι από το συγκεκριμένο έργο θα ωφεληθούν οι εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ ο λαός θα συνεχίσει να επιβαρύνεται από την ενεργειακή φτώχεια και τους κινδύνους που συνοδεύουν τους ανταγωνισμούς στον τομέα της ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...