Τελευταία νέα
ΑΕΚ: Λευκή ισοπαλία κόντρα στη Λέφσκι Σόφιας – Στη Νέα Φιλαδέλφεια θα κριθεί η πρόκριση Η Λιβερία συνδράμει την ακροδεξιά πολιτική του Τραμπ: Θα δεχθεί έως 1.200 μετανάστες που απελαύνονται από τις ΗΠΑ Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τον πόλεμο κατά του ΔΠΔ: Επέβαλαν κυρώσεις στην πρόεδρο του Δικαστηρίου και σε ανώτερο λειτουργό Λέσβος: Διασώθηκαν πέντε άτομα μετά τη βύθιση ερασιτεχνικού σκάφους Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas! Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής ζητά συγγνώμη για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού – Τι απαντά η κόρη του Ισαάκ Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα με Ρόδρι, ολοκληρώθηκε η πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού Το νέο «ναυάγιο» μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν και οι απειλές του Τραμπ στο Ομάν έφεραν άλμα στις τιμές του πετρελαίου ”Καραγκιοζιλίκια” και για τα ”σκουπίδια” οι ανακοινώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα παράνομα ”θαλάσσια πάρκα” της Τουρκίας Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο
Indicator.gr

ΚΚΕ: Καμιά εμπιστοσύνη στους θεσμούς του σάπιου και αντιλαϊκού κράτους και της ΕΕ

«Τα συγχαρητήρια του Ευρωπαίου Επιτρόπου στην κυβέρνηση για ‘σημαντική πρόοδο στο κράτος δικαίου’, την ώρα που η δυσώδης υπόθεση των υποκλοπών ‘μένει στο αρχείο’ και συνεχίζεται η κυβερνητική συγκάλυψη του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποκαλύπτουν ποιο είναι το πραγματικό περιεχόμενο του ‘κράτους δικαίου της ΕΕ’, που μόνο το ΚΚΕ αναδεικνύει και αντιπαλεύει», σχολιάζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Επίτροπο McGrath.
Υποστηρίζει, επίσης, ότι αυτά τα συγχαρητήρια εκθέτουν και τις πολιτικές δυνάμεις «που εγκαλούν την κυβέρνηση για ‘απόκλιση’ από την ‘ευρωπαϊκή κανονικότητα’, την ίδια ώρα που αυτή αποτελεί μέρος του προβλήματος σε όλους τους τομείς και την οποία από κοινού έχουν διαμορφώσει και υπηρετήσει όλοι τους».
Το ΚΚΕ σχολιάζει ότι η κυβέρνηση επιμένει να απορρίπτει τις προτάσεις του για πλήρη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και του διορισμού της ηγεσίας της δικαιοσύνης από την κυβερνητική πλειοψηφία. «Οι προτάσεις της για τη συνταγματική αναθεώρηση στόχο έχουν τη διαιώνιση των μεθοδεύσεων συγκάλυψης και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής σε βάρος των αναγκών και των δικαιωμάτων του λαού με συνταγματική ‘βούλα’», υποστηρίζει.
Καταληκτικά το ΚΚΕ αναφέρει ότι «ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά εμπιστοσύνη στους θεσμούς του σάπιου και αντιλαϊκού κράτους και της ΕΕ, που θυσιάζει τις ανάγκες του στο βωμό των κερδών και των πολέμων των λίγων. Αντίθετα, με εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμη του αγώνα του, σε σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, μπορεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει την ικανοποίηση των δικών του αναγκών».
The post ΚΚΕ: Καμιά εμπιστοσύνη στους θεσμούς του σάπιου και αντιλαϊκού κράτους και της ΕΕ appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...