Τελευταία νέα
Νικόλας Φαραντούρης: Η απάντηση στα δημοσιεύματα για την απόσπαση της συζύγου του στην ελληνική αντιπροσωπεία της ΕΕ – «Έγινε νόμιμα» Γιώργος Καραμέρος: Παραιτείται από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραδίδει τη βουλευτική του έδρα Όρκους εκδίκησης μπροστά στο φέρετρο του Khamenei δίνουν οι Ιρανοί – Το πένθος γίνεται οργή κατά των ΗΠΑ Θρίλερ στην Κατερίνη: Εντοπίστηκε 50χρονη νεκρή στο σπίτι της πεθεράς της – Είχε τραύματα στο μέτωπο Ο Μαμντάνι είναι «Swiftie» και αποκαλύπτει τα αγαπημένα του τραγούδια Μ. Καρυστιανού: Πολιτική εκμετάλλευση από τη ΝΔ του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Θεσσαλονίκη Απάντηση Φαραντούρη σε δημοσίευμα: «Είναι θλιβερό γυναίκες σαν τη Δώρα να γίνονται στόχος ανδρών με πλαστά πτυχία» Παραιτήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και από βουλευτής ο Γιώργος Καραμέρος Marseaux: Δέκα άλμπουμ που έχω πάντα μαζί μου Παραιτείται από βουλευτής ο Γιώργος Καραμέρος – Επιστρέφει την έδρα στον ΣΥΡΙΖΑ Ντόκος: Η αντίδραση Μητσοτάκη-Σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης για την παγίδα από τους Ρώσους φαρσέρ Πατέρας Ταμπάκης: Ο ιερέας που τρέλανε τα διεθνή μέσα με το «βυζαντινό metal» – «Η κιθάρα φτιάχτηκε από τον Θεό» [βίντεο]
Tennis24.gr

Κομπόλι vs Ζβέρεφ: Ιταλία vs Γερμανία

Η Γερμανία και η Ιταλία μπορεί να μην αναμετρηθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αυτό το καλοκαίρι, όμως την Κυριακή (7/6) θα βρεθούν αντιμέτωπες στο σημαντικότερο τερέν του Roland Garros.
Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Φλάβιο Κομπόλι θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο Παρίσι, σε έναν τελικό που δεν αφορά μόνο δύο παίκτες που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, αλλά και δύο χώρες με εντελώς διαφορετικές πορείες τα τελευταία χρόνια στο παγκόσμιο τένις.
Για τη Γερμανία, ο Ζβέρεφ αποτελεί εδώ και χρόνια τον απόλυτο ηγέτη του ανδρικού τένις. Για την Ιταλία, ο Κομπόλι είναι το νέο πρόσωπο μιας γενιάς που έχει αλλάξει τις ισορροπίες στο άθλημα.
Η μεγάλη ευκαιρία του Ζβέρεφ
Ο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης επιστρέφει σε τελικό Roland Garros δύο χρόνια μετά την πρώτη του παρουσία το 2024 και συνολικά θα αγωνιστεί στον τέταρτο τελικό Grand Slam της καριέρας του.
Το βιογραφικό του περιλαμβάνει ήδη δύο τίτλους ATP Finals, επτά Masters 1000 και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, ωστόσο ο τίτλος Grand Slam παραμένει το μοναδικό μεγάλο κενό στο παλμαρέ του.
Αν τα καταφέρει την Κυριακή, θα γίνει ο πρώτος Γερμανός άνδρας που κατακτά Grand Slam μετά τον Μπόρις Μπέκερ στο Australian Open του 1996.
Παράλληλα, θα γίνει μόλις ο τρίτος Γερμανός της Open Era που φτάνει σε τέτοιο επίτευγμα μετά τον Μπέκερ και τον Μίκαελ Στιχ, πρωταθλητή στο Wimbledon το 1991.
Η νέα ιταλική δύναμη
Στην απέναντι πλευρά του φιλέ βρίσκεται ο Φλάβιο Κομπόλι, ο οποίος αποτελεί το νεότερο μέλος της ιταλικής «χρυσής γενιάς».
Ο 24χρονος θα γίνει ο τρίτος Ιταλός των τελευταίων πέντε ετών που αγωνίζεται σε τελικό Grand Slam, μετά τον τέσσερις φορές πρωταθλητή Grand Slam, Γιανίκ Σίνερ, και τον φιναλίστ του Wimbledon 2021, Ματέο Μπερετίνι.
Την ίδια στιγμή, ο Λορέντσο Μουζέτι έχει ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική της χώρας με παρουσίες σε ημιτελικούς Grand Slam τα τελευταία χρόνια.
Παρά τον πρόωρο αποκλεισμό του Σίνερ από τον Χουάν Μανουέλ Σερούντολο στον δεύτερο γύρο του Roland Garros, η Ιταλία είχε τρεις παίκτες στα προημιτελικά και δύο στα ημιτελικά της διοργάνωσης, επιβεβαιώνοντας το τεράστιο βάθος που διαθέτει αυτή τη στιγμή.
Ραντεβού με την ιστορία
Ο Κομπόλι διεκδικεί να γίνει μόλις ο τέταρτος Ιταλός άνδρας της Open Era που κατακτά Grand Slam τίτλο, ακολουθώντας τα βήματα των Νίκολα Πιετραντζέλι, Αντριάνο Πανάτα και Γιανίκ Σίνερ.
Παράλληλα, έχει ήδη εξασφαλίσει την είσοδό του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελικού, κάτι που θα τον κάνει μόλις τον έβδομο Ιταλό στην ιστορία που πετυχαίνει αυτό το επίτευγμα.
Η συνολική εικόνα των δύο χωρών στο ATP Tour αποτυπώνει ξεκάθαρα τη διαφορά δυναμικής. Από τη Δευτέρα, η Ιταλία θα διαθέτει οκτώ παίκτες στο Top 100 και έξι στο Top 50, ενώ η Γερμανία θα έχει τέσσερις στο Top 100 και μόνο έναν στο Top 50, τον Ζβέρεφ.
Το μόνο βέβαιο είναι πως το απόγευμα της Κυριακής ένας από τους δύο θα γράψει ιστορία, κατακτώντας τον πρώτο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.
Κυριακή 07/06: Τελικός Roland Garros
16:00GR 2-Αλεξάντερ Ζβέρεφ vs 10-Φλάβιο Κομπόλι
ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)
The post Κομπόλι vs Ζβέρεφ: Ιταλία vs Γερμανία appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...