Τελευταία νέα
Δ. Μιχαηλίδου: Τα προγράμματα για τον Προσωπικό Βοηθό και την Πρώιμη Παρέμβαση “ήρθαν για να μείνουν Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία με μετανάστες – Πέντε άτομα στο χειρουργείο Κικίλιας για σύγκρουση πλοίων στα Χανιά: Σε θέματα ασφαλείας δεν υπάρχει καμία ανοχή Δικαίωση για δύο «ξεζουμισμένους» γιατρούς του ΕΣΥ: Έλαβαν αποζημιώσεις χιλιάδων ευρώ εξαιτίας burnout Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: «Μεμονωμένο περιστατικό» λέει ο ΕΟΤ – Στον εισαγγελέα ο 60χρονος δράστης Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν περιοχή με πυρηνικά στο Ιράν – Η απειλή στους Χούθι για την Ερυθρά Θάλασσα Πόσα φλιτζάνια καφέ μπορούμε να πίνουμε την ημέρα: Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα Τον Μανώλη Χριστοδουλάκη του ΠΑΣΟΚ έψαχναν – Ο δίδυμος αδελφός του έφαγε ξύλο Κοινή ερώτηση 15 γαλάζιων βουλευτών σε Θεοδωρικάκο – Κεφαλογιάννη: Για αθέμιτες πρακτικές online ταξιδιωτικών πρακτόρων Χρηστίδης: «Υπερψηφίζουμε την τροπολογία για τις συντάξεις χηρείας – Η κυβέρνηση άργησε επτά χρόνια» Σδούκου: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα θέμα- Στη ΔΕΘ θα κριθούμε όλοι Η Βηρυτός κατηγορεί το Ισραήλ πως εξαπέλυσε πυρά κοντά στον στρατό του Λιβάνου – «Θα το εξετάσω», λέει ο Τραμπ
Newsit.gr

Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε»

Με έναν σκωπτικό τρόπο απάντησε το ΚΚΕ στην αναφορά του πρωθυπουργού για την Τεχνητή Νοημοσύνη, καθώς ο Δημήτρης Κουτσούμπας χρησιμοποίησε το ChatGPT για να αντικρούσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι δεν έχει ακούσει κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης να μιλά για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναζητήσει ο ίδιος ποιο κόμμα στην Ελλάδα αναφέρεται εδώ και χρόνια στην Τεχνητή Νοημοσύνη, υποστηρίζοντας ότι η απάντηση οδηγεί στο ΚΚΕ. «Κύριε Μητσοτάκη, αφού δεν θυμάστε, ανοίξτε το ChatGPT ή το Gemini», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, προσθέτοντας με αιχμηρή διάθεση: «Γιατί αν σας πούμε το DeepSeek, θα έχετε πρόβλημα με τους φίλους σας στην Πρεσβεία».
Στη συνέχεια, πρότεινε στον πρωθυπουργό να πληκτρολογήσει την ερώτηση: «Ποιο κόμμα στην Ελλάδα μιλάει εδώ και χρόνια για την Τεχνητή Νοημοσύνη;», σημειώνοντας ότι «η Τεχνητή Νοημοσύνη βρήκε σε πέντε δευτερόλεπτα αυτά που ο Μητσοτάκης “δεν άκουσε” εδώ και κάποια χρόνια».
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επιχείρησε, πάντως, να μεταφέρει τη συζήτηση από την πολιτική αντιπαράθεση στην ουσία του ζητήματος. «Το πρόβλημα, κ. Μητσοτάκη, δεν είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη. Είναι το κέρδος των λίγων που την κατευθύνει», τόνισε.

«Δεν υπάρχουν ουδέτεροι αλγόριθμοι σε μια κοινωνία με ταξικά συμφέροντα», συνέχισε, θέτοντας το δίλημμα: «Το AI θα υπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες ή τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων; Εκεί βρίσκεται η πραγματική συζήτηση».
Καταλήγοντας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί και μια νέα εποχή στην κοινωνία» και «ριζικές ανατροπές», ενώ παρέπεμψε και σε έκδοση από ημερίδα της ΚΝΕ για την Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2024.
To άρθρο Κουτσούμπας απαντά στον Μητσοτάκη μέσω ChatGPT για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Το AI βρήκε σε 5 δευτερόλεπτα αυτά που δεν άκουσε» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...