Τελευταία νέα
Η πρώτη αντίδραση της Ακρίτα μετά τη μη εκλογή της στη θέση αντιπροέδρου της Βουλής ΠΝΟ: Εδώ και τώρα λύση στα προβλήματα των ναυτικών Ωρα μηδέν για τον Χαρασώνα Σύρου – Εκδικάζονται οι προσφυγές για την τουριστική επένδυση-μαμούθ Γεραπετρίτης: «Εκτιμούμε ότι σε περίπτωση επιθετικότητας θα έχουμε άμεση αλληλεγγύη από την ΕΕ» ΣΥΡΙΖΑ κατά Χατζηδάκη: Αν εμείς είμαστε “λαϊκιστές”, τότε εκείνος και η κυβέρνησή του είναι ψεύτες Λάκης Χαλκιάς – Πάνος Γεραμάνης: Μια φιλία σαν το παλιό καλό κρασί Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Η Meridiam μπροστά για να μείνει πίσω η Αθήνα Κυψέλη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 43χρονο και την σύντροφό του για το δολοφονημένο βρέφος Γεραπετρίτης: Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε υποχώρηση σε σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα Γερμανία: Ταυτοποιήθηκαν δύο ύποπτοι για την απόπειρα επίθεσης στο αεροδρόμιο της Λειψίας Κουφονικολάκου: Οι βασικοί άξονες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ – «Κοστολογημένα μέτρα εντός των ευρωπαϊκών κανόνων» Μαίνεται η φωτιά στον Μύτικα Θήβας: Κοντά σε φωτοβολταϊκά οι φλόγες – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις [βίντεο]
Thepressproject.gr

Κουφονικολάκου: Οι βασικοί άξονες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ – «Κοστολογημένα μέτρα εντός των ευρωπαϊκών κανόνων»

Τους βασικούς άξονες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ, ενόψει της παρουσίασής του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον Αλέξη Τσίπρα, περιέγραψε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θεώνη Κουφονικολάκου, σε συνέντευξή της στο Action24.
Η κ. Κουφονικολάκου τόνισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα τετραετούς διακυβέρνησης, με βασικούς πυλώνες την έντιμη διακυβέρνηση, την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη δίκαιη ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των ανισοτήτων.
Όπως ανέφερε, «η χώρα είναι τελευταία στην αγοραστική δύναμη δίπλα στη Βουλγαρία», ενώ σημείωσε ότι ο μέσος ετήσιος ακαθάριστος μισθός στην Ελλάδα ανέρχεται σε 18.000 ευρώ, έναντι 40.000 ευρώ για τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ υπογράμμισε ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι «κοστολογημένα και εντός του πλαισίου των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών κανόνων».
«Η δημοσιονομική σοβαρότητα και συνέπεια δεν συνεπάγεται κοινωνική αδικία. Είναι ζήτημα προτεραιοποίησης και πολιτικής στόχευσης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Η κα. Κουφονικολάκου περιέγραψε τους βασικούς άξονες του προγράμματος διακυβέρνησης:

Αντιμετώπιση της ακρίβειας και ενίσχυση του εισοδήματος
Στήριξη της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας – ως απόλυτη προτεραιότητα
Επανίδρυση του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στην παιδεία και την υγεία
Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και δίκαιη διανομή του πλούτου

Στη συνέχεια, η κα. Κουφονικολάκου εξήγησε γιατί η ΕΛΑΣ έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την έντιμη διακυβέρνηση, αναφερόμενη σε τρία βασικά ζητήματα:

Απώλεια πόρων: Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η διαφθορά συνεπάγεται απώλεια πόρων έως και 25%.
Δημοσιονομικές διορθώσεις: Υπενθύμισε ότι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι διορθώσεις ξεπερνούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ σε βάρος των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.
Κανονικοποίηση της διαφθοράς: Τόνισε ότι παρατηρείται μια τάση συμφιλίωσης των πολιτών με τη διαφθορά, σαν να πρόκειται για κάτι φυσιολογικό, κάτι που χαρακτήρισε ως «gaslighting» – μια ψυχολογική χειραγώγηση που επιχειρεί να κανονικοποιήσει το φαινόμενο.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...