Τελευταία νέα
Πυρκαγιά στην Κέρκυρα – Μήνυμα 112, σηκώθηκαν εναέρια μέσα Εννέα χρόνια χωρίς τη Ζωή Λάσκαρη: Το βίντεο της Φίνος Φιλμ – «Είχε μια φινέτσα και μια λάμψη» ΣΥΡΙΖΑ για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Επηρέασε καθοριστικά τον τρόπο με τον οποίο μελετάμε την ελληνική κοινωνία» «Για ό,τι έκανες καλό, ποτέ μη μετανιώσεις» – Το συγκινητικό ποίημα του Τάσου Χαλκιά για την καταστροφή του σπιτιού του Δούρου: Θέτει εκτός της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τη Νίνα Κασιμάτη – Καλεί την Όλγα Γεροβασίλη να παραδώσει την έδρα της ΣΥΡΙΖΑ: Η Δούρου διαγράφει Κασιμάτη και «δείχνει» την πόρτα σε Γεροβασίλη Το «αντίο» του Αλέξη Τσίπρα στον Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Ένας από τους σημαντικότερους διανοητές του τόπου μας» ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή του χρέους προέρχεται από το «μάτωμα» του λαού Νίνα Κασιμάτη: Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση της Ρένας Δούρου Το καλοκαίρι της αφύπνισης για τη Γερμανία: Ασφάλεια δεν δίνουν μόνο τα όπλα! Ρένα Δούρου: Διέγραψε την Νίνα Κασιμάτη και ζητά την επιστροφή της έδρας από την Ολγα Γεροβασίλη Νέες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ΚΟ η Κασιμάτη με απόφαση Δούρου- Ζητάει και την έδρα της Γεροβασίλη
Thepressproject.gr

Κουφονικολάκου: «Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο άγχος για τη φορολόγηση του πλούτου»

«Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο άγχος για τη φορολόγηση του πλούτου», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Θεώνη Κουφονικολάκου, ενώ παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος «για επανίδρυση του κοινωνικού κράτους, παραγωγικό μετασχηματισμό και αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος». Για τις εξαγγελίες σχετικά με τη φορολόγηση του πλούτου αλλά και για ευρύτερα ζητήματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής μίλησε στο Mega η Θεώνη Κουφονικολάκου, παρουσιάζοντας τις θέσεις της για αλλαγή φορολογικού μοντέλου, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και ανακατανομή των δημόσιων πόρων.
Η Θεώνη Κουφονικολάκου, αναφέρθηκε αρχικά στη φορολόγηση του πλούτου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Πρώτη φορά βλέπω τέτοιο άγχος για τη φορολόγηση του πλούτου».
Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «Έχουμε ένα σύγχρονο πρόγραμμα, αυτό που θέλουμε είναι η επανίδρυση του κοινωνικού κράτους, ο παραγωγικός μετασχηματισμός της χώρας και η αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος», προσθέτοντας: «Στο ερώτημα που θα βρούμε τα λεφτά, απαντάμε ότι η απώλεια στις δημόσιες χρηματοδοτήσεις από τη διαφθορά φτάνει το 25-30%. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί 2% πλεονάσματα και φέρνει 5%. Αυτά τα 7 δις. είναι πόροι που έχουν πολιτική στόχευση, τα ξοδεύει σε κουπόνια και φοροαπαλλαγές στον πλούτο. Μια κυβέρνηση προοδευτική θα τα ξοδέψει αυτά τα χρήματα διαφορετικά».
Αναφερόμενη στο φορολογικό σύστημα, δήλωσε επίσης: «Θέλουμε να αλλάξουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να αυξήσουμε τον φόρο εισοδήματος από περιουσία που δεν προέρχεται ούτε από μισθωτή εργασία, ούτε από επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε από ακίνητη περιουσία και που προέρχεται από κινητή περιουσία, δηλαδή από μερίσματα, τόκους και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου. Αυτές είναι οι προγραμματικές θέσεις».
Συμπλήρωσε ακόμη: «Αυτοί είναι οι προγραμματικοί πυλώνες. Πολύ κρίσιμη παράμετρος είναι ο ουσιαστικός παραγωγικός μετασχηματισμός. Τα μερίσματα αφορούν το κέρδος προσώπων μετά την κατανομή κερδών, δεν αφορούν τις εταιρείες. Όταν μιλάμε για επενδυτική κουλτούρα, μιλάμε για υγιή ανάπτυξη. Ένα κράτος πρέπει να ζητάει δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις. Έχουμε τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη. Καλπάζει ο δείκτης φτώχειας».
Στην ίδια παρέμβαση αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μισθών στο δημόσιο σύστημα υγείας, λέγοντας: «Αφήστε τον 4354 στην άκρη, θα τον δούμε μετά. Μιλήσαμε για γιατρούς και νοσηλευτές. Μιλάμε για στοχευμένα μέτρα. Είπε ο Αλέξης Τσίπρας για 500 ευρώ αύξηση στους μισθούς και νοσηλευτές και για ένταξη των εκπαιδευτικών στο ειδικό μισθολόγιο. Υπεύθυνη στάση σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε για να εξειδικεύσουμε όλα τα στοιχεία από το λογιστήριο του κράτους. Πρέπει να μιλήσουμε στη βάση χαρτογράφησης», καταλήγοντας με αυτόν τον τρόπο στην τοποθέτησή της.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...