Τελευταία νέα
Βασίλης Οικονόμου: Μεγάλη συγκέντρωση στη Λαυρεωτική Υπόκλιση της Μπαρτσελόνα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Παρί Σεν Ζερμέν Champions League: Βαριά ήττα της ΑΕΚ από τη Μάντσεστερ Σίτι Eurocup: Ο Άρης «εξαφάνισε» τη Ρόστοκ μέσα στην έδρα της Το WWF για την «ειδική μεταχείριση» των στελεχών του ΔΕΔΔΗΕ Ο Δούκας στο Σύνταγμα: Είμαστε δίπλα σε μαθητές και δασκάλους, στηρίζουμε το δικαίωμα στη μάθηση [βίντεο] Ο Τραμπ περιμένει από τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία, «αλλιώς τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ άσχημα» Κιλκίς: Επίδομα 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί από τον δήμο Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Κύπριο ομόλογό του Κόμπο για το τουρκολιβυκό μνημόνιο ΥΠΕΞ Κύπρου για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: Η αντιπολίτευση ζητά εξηγήσεις Κουφονικολάκου: Ο κοινωνικός θυμός να βρει διέξοδο μέσα από ειρηνική διαμαρτυρία και συλλογική διεκδίκηση
Efsyn.gr

Κρουαζιέρα: Ανοδική πορεία στο λιμάνι της Κέρκυρας

Ανοδική πορεία στην κρουαζιέρα συνεχίζει να καταγράφει το 2026 ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. (ΟΛΚΕ Α.Ε.), με τα στοιχεία του πρώτου επταμήνου (Ιανουάριος-Ιούλιος) να αποτυπώνουν σημαντική αύξηση τόσο της επιβατικής κίνησης όσο και του αριθμού των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του Οργανισμού, από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2026 διακινήθηκαν μέσω του λιμένος της Κέρκυρας 556.479 επιβάτες κρουαζιέρας, έναντι 474.331 το αντίστοιχο επτάμηνο του 2025, καταγράφοντας αύξηση 17,3%. Αντίστοιχα, οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων ανήλθαν σε 279, έναντι 251 το 2025, παρουσιάζοντας αύξηση 11,2%. Θετική είναι και η εικόνα κατά τους δύο πρώτους μήνες της θερινής περιόδου.
Τον Ιούνιο του 2026 το λιμάνι υποδέχθηκε 163.488 επιβάτες, έναντι 125.627 τον Ιούνιο του 2025, σημειώνοντας αύξηση 30,1%, ενώ οι προσεγγίσεις αυξήθηκαν από 61 σε 72 (+18,0%). Η ανοδική τάση συνεχίστηκε και τον Ιούλιο, με 165.018 επιβάτες έναντι 145.440 τον αντίστοιχο μήνα του 2025, αύξηση 13,5%, και 69 προσεγγίσεις έναντι 63, αυξημένες κατά 9,5%.
Σύμφωνα με τον ΟΛΚΕ, τα στοιχεία αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς καταγράφονται σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων για την κρουαζιέρα στην ευρύτερη περιοχή, με γεωπολιτικές εξελίξεις και αναπροσαρμογές δρομολογίων να επηρεάζουν τον προγραμματισμό των εταιρειών. «Η πορεία του πρώτου επταμήνου του 2026 επιβεβαιώνει τη σταθερή εμπιστοσύνη της διεθνούς αγοράς κρουαζιέρας στην Κέρκυρα», σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Δημήτρης Απέργης και τονίζει ότι «η σημαντική αύξηση τόσο της επιβατικής κίνησης όσο και των προσεγγίσεων αναδεικνύει τη δυναμική του λιμένος, αλλά και τη σημασία της συνέπειας, της ποιότητας των λιμενικών υπηρεσιών και της διαρκούς αναβάθμισης των υποδομών για τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα του προορισμού».
Για τον ΟΛΚΕ, η θετική αυτή εξέλιξη εντάσσεται σε έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου της Κέρκυρας ως κομβικού λιμανιού της Αδριατικής και της Μεσογείου, με έμφαση στην αναβάθμιση των υποδομών, στην ποιότητα της εμπειρίας των επιβατών και των πλοίων και στη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό, εντός του 2026 προχωρά η ολοκλήρωση δύο σημαντικών μελετών για το λιμάνι: της μελέτης για τον νέο Επιβατικό Σταθμό Κρουαζιέρας και της μελέτης για τον νέο Επιβατικό Σταθμό Εκτός Schengen, συνολικού προϋπολογισμού 414.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...