Τελευταία νέα
Μητσοτάκης – Μακρόν στο Ελληνογαλλικό Forum: «Η Ελλάδα αγαπά τη Γαλλία» ΚΚΕ: Οι κυβερνητικές φιέστες για την επίσκεψη του Μακρόν στην Αθήνα δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού μας Τα μηνύματα Μητσοτάκη και Μακρόν και η «μπετόν αρμέ» αδιαπραγμάτευτη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής Μακρόν και Μητσοτάκης έστειλαν μηνύματα: Η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής και η στρατηγική συμμαχία Ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας Δένδιας και Βοτρέν υπέγραψαν ανανέωση της συμφωνίας για τη “Στρατηγική Εταιρική Σχέση” Ελλάδας – Γαλλίας Αρχισαν οι προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης Μητσοτάκη Δημοσκόπηση GPO: Πτώση ΝΔ στο 23,8%, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ – Αυξάνονται οι αναποφάσιστοι Συνάντηση Ν.Δένδια με την Γαλλίδα υπουργό Άμυνας: Στο επίκεντρό η σύσφιγξη των άριστων αμυντικών διμερών σχέσεων Θεοδωρικάκος: Τομέας αιχμής της ελληνογαλλικής συνεργασίας η πυρηνική τεχνολογία Ο Δ.Παπαστεργίου υπέγραψε τη σύμβαση για την ίδρυση του Διακυβερνητικού Οργανισμού Mercator παρουσία Μητσοτάκη και Μακρόν Κ.Μητσοτάκης: Η κορωνίδα των συμφωνιών είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής – Μακρόν: Θα είμαστε στο πλευρό σας
Libre.gr

Κυβερνητικές πηγές: Ευρεία στρατηγική συμφωνία που αναβαθμίζει τις ελληνογαλλικές σχέσεις

  Μία ευρεία στρατηγική συμφωνία που αναβαθμίζει και εμβαθύνει περαιτέρω τις ελληνογαλλικές σχέσεις σε μια πολυεπίπεδη στρατηγική συνεργασία, υπέγραψαν πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Εμανουέλ Μακρόν, όπως υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

   Επισημαίνουν ότι η Ενισχυμένη Συνολική Στρατηγική Εταιρική Σχέση μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας σηματοδοτεί τη σύμπλευση και συνεργασία των δύο χωρών, όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και στην οικονομία, την πολιτική προστασία, στο μεταναστευτικό, στην τεχνολογία, στο περιβάλλον, στην παιδεία και στον πολιτισμό, καθώς και τη συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ και διεθνών οργανισμών.

   Πρόκειται για συμφωνία που κάνει την Ελλάδα πιο ασφαλή, αναβαθμίζει τη χώρα μας γεωπολιτικά και δημιουργεί περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες και συνέργειες σε σειρά τομέων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης και της κυβερνοασφάλειας, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

   Υπογραμμίζουν ακόμη, ότι Ελλάδα και Γαλλία γίνονται άξονας στον χώρο της Μεσογείου, με κοινές θέσεις υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και της πολυμέρειας, στήριξη στο Δίκαιο της Θάλασσας και την UNCLOS, γεγονός που ενισχύει τα ελληνικά επιχειρήματα σε διεθνές επίπεδο.

   Η συμφωνία προβλέπει ακόμα καλύτερο συντονισμό με τη Γαλλία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ισχυροποιώντας τη θέση της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αποφάσεις, στήριξη στη φύλαξη των συνόρων και την αντιμετώπιση των διακινητών, αλλά και ενισχυμένη συνεργασία στην παιδεία.

   Ταυτόχρονα, ανανεώνεται η ελληνογαλλική συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην ασφάλεια και την άμυνα, του 2021. Η ανανέωση ισχύει για πέντε χρόνια (υπογράφηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών). Στη συνέχεια, η συμφωνία θα ανανεώνεται αυτόματα (ανά 5ετία), εκτός αν κάποιο από τα δύο μέρη την καταγγείλει.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...