Τελευταία νέα
Μαξίμου: Σενάρια για εκλογές τον Οκτώβριο στο τραπέζι Επίσκεψη του Ν. Δένδια στην ΕΛΔΥΚΟ στην Πρίστινα Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο κόσμος συζητάει ολοένα και περισσότερο πώς θα φύγει αυτή η κυβέρνηση» Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ο κόσμος συζητάει ολοένα και περισσότερο πώς θα φύγει αυτή η κυβέρνηση Από την Ουγγαρία στην Ελλάδα: Το “σύνδρομο Όρμπαν” στο μικροσκόπιο Φάμελλος προς Μητσοτάκη: Εσείς είστε το βαθύ κράτος – Μόνη λύση είναι η παραίτηση της κυβέρνησης Οι προτάσεις Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Από την τεχνητή νοημοσύνη και το άρθρο 16 έως τον εκλογικό νόμο Ανδρουλάκης: “Εκλογές τώρα για να φύγετε το γρηγορότερο δυνατόν κ. Μητσοτάκη” Κωνσταντοπούλου: «Ο κόσμος συζητάει ολοένα και περισσότερο πώς θα φύγετε» Καταγγελίες-φωτιά για “κράτος μαφίας” από τη Μαρία Καρυστιανού Κουτσούμπας: «Χρειάζεται σύγκρουση με το σάπιο αστικό κράτος και την ΕΕ της διαφθοράς που έχουν στο DNA τους τα σκάνδαλα» Ο Μητσοτάκης συγκαλεί την ΚΟ της ΝΔ – Ο Μαρκόπουλος νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στη θέση του Λαζαρίδη
Thefaq.gr

Κωνσταντινίδης για Καρυστιανού: «Άλλοι ήταν οι σκοποί του Συλλόγου – Δεν εμπιστεύεται κανέναν η Μαρία»

Την εκτίμηση ότι η πολιτική πορεία της Μαρίας Καρυστιανού δεν θα βρει ευρεία στήριξη από τους συγγενείς και τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών εξέφρασε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων, τονίζοντας πως η εμπλοκή με κομματικές διαδικασίες παραβιάζει τον συλλογικό και θεσμικό ρόλο του Συλλόγου και απομακρύνει τον αγώνα για δικαίωση από τον φυσικό του δρόμο

 
Την εκτίμηση ότι η πλειονότητα των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη δεν πρόκειται να συνταχθεί πολιτικά με τη Μαρία Καρυστιανού εξέφρασε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.
Σε συνέντευξή του στο ΕΡΤnews Radio, ο κ. Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι, παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε ρητή πρόβλεψη στο καταστατικό του Συλλόγου, είχε διαμορφωθεί από την αρχή μια άτυπη αλλά σαφής συμφωνία μεταξύ των ιδρυτικών μελών. Σύμφωνα με αυτήν, οποιαδήποτε εμπλοκή με πολιτικά κόμματα ή κομματικές δραστηριότητες θα σήμαινε αυτομάτως απομάκρυνση από τον Σύλλογο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για εμάς δεν ήταν όρος του καταστατικού αυτός, αλλά ήταν άτυπος όρος ότι όποιος έμπλεκε με κάποιο κόμμα ή με κάτι που έχει σχέση με το πολιτικό κομμάτι δεν θα έχει σχέση με τον σύλλογο (…). Ήταν άτυπος όρος. Δεν μπορεί να αποδειχθεί αυτό, αλλά ήταν άτυπος όρος μέσα στα μέλη του τα ιδρυτικά που είχαμε, 21 μέλη ήταν. Αυτό είχε ειπωθεί (…). Τα ιδρυτικά μέλη πάντως τότε είχαμε αποφασίσει ότι όποιος θα εμπλακεί με αυτή την ιστορία δεν θα πρέπει να είναι σαν μέλος στο σύλλογο. Μπορεί να κάνει πολιτικά ότι θέλει, είτε κάπου να πάει και να στηθεί ή να δημιουργήσει κάτι μόνος του. Όταν όμως, υπηρετείς έναν σύλλογο πρέπει οι αποφάσεις να είναι συλλογικές. Και επειδή δεν τηρούνταν τα πρακτικά και δεν τηρούνταν οι σκοποί του Συλλόγου για αυτό και ζήτησα την αποχώρησή μου εγώ και έγινε δεκτή χωρίς να γίνει πάλι Διοικητικό Συμβούλιο (…)».
Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση παρεμπόδισης των πολιτικών επιλογών της Μαρίας Καρυστιανού, σημειώνοντας ωστόσο πως το ζήτημα δεν είναι η προσωπική επιθυμία, αλλά τα θεσμικά όρια του ρόλου ενός συλλογικού φορέα. Όπως είπε: «κανένας δεν θέλει να μπει εμπόδιο στην πολιτική καριέρα αυτή τη στιγμή που έχει αποφασιστεί από τη Μαρία Καρυστιανού. Το θέμα δεν είναι το αν θέλει κάποιος, σίγουρα δεν το θέλει, η μεγαλύτερη μερίδα των συγγενών και εννοείτε ο λαός. Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε κιόλας να κάνουμε κάτι…Καταλάβατε; (…). Και είναι άλλο να λειτουργήσει σαν πρόσωπο, οπότε φεύγεις και άλλο να λειτουργήσει από κάποιο είδους φορέα. Με αυτή την έννοια βγήκε και ο σύλλογος και διαμαρτυρήθηκε».
Ο ίδιος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η πολιτική συμπόρευση με τη Μαρία Καρυστιανού δεν θα βρει ευρεία ανταπόκριση στους συγγενείς και τους τραυματίες, υπογραμμίζοντας τον δικό του ρόλο και τη δική του στάση απέναντι στο ζήτημα της δικαίωσης. Όπως ανέφερε: «Εγώ δεν νομίζω ότι η μεγαλύτερη μερίδα των συγγενών και των τραυματιών θα θελήσει να βρεθεί, τουλάχιστον πολιτικά δίπλα στη Μαρία. Εγώ, ούτως ή άλλως είμαι εδώ για να υπηρετήσω τα Τέμπη. Όχι κάποιο πρόσωπο. Το έχω πει, το έχω δηλώσει πολλές φορές αυτό και επίσης, η διαφωνία μου γενικά με τον τρόπο αυτόν που η Μαρία το θέτει το θέμα για τη δικαίωση είναι ουσιαστική, διότι κανένα κόμμα δεν έχει τιμωρήσει κάποιο πολιτικό εγκληματία. Δηλαδή, ούτε κανένα κοινοβούλιο, ούτε καμιά κυβέρνηση έχει κάνει τέτοιο πράγμα. Αυτός που ασκεί διώξεις είναι ο εισαγγελέας και μετά από μια ακροαματική διαδικασία πέφτουν οι ποινές. Άρα, ούτε η νομοθετική εξουσία (που αυτό προσπαθεί με το κόμμα, η Μαρία να μπει στο κοινοβούλιο και κυβέρνηση να γίνει), ούτε η εκτελεστική εξουσία μέχρι τώρα μπορεί να αποδώσει ευθύνες».
Αναφερόμενος, τέλος, στο ενδεχόμενο πολιτικής πρότασης από τη Μαρία Καρυστιανού προς τον ίδιο ή άλλα μέλη του Συλλόγου, ο κ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε: «εγώ έχω αφήσει ανοιχτή πρόταση στη Μαρία να με καλέσει, αλλά όχι για το πολιτικό κομμάτι. Να με καλέσει για να βρούμε τον τρόπο, αυτόν που σας κατέδειξα προηγουμένως, στα πλαίσια των δράσεων των συγγενών, αυτού του πράγματος που θέλουμε να δικαιώσουμε ο καθένας, τον άνθρωπό μας».
Κλείνοντας, εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα θα υπάρξει άνοιγμα από την πλευρά της Μαρίας Καρυστιανού προς τρίτους, επισημαίνοντας: «δεν νομίζω ότι η Μαρία θα κάνει κάτι πάνω σε αυτό το κομμάτι, διότι, δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους υπόλοιπους γι’ αυτό το πράγμα που θέλει να κάνει και δεν ξέρω αν θα την κάνει πραγματικά ανοιχτά. Θα μπορούσε να το είχε κάνει κιόλας ήδη για να δει και ποιες είναι οι δυνάμεις που μπορούν να την ακολουθήσουν όσον αφορά στο ίδιο μετερίζι».
Πηγή: ieidiseis.gr
Το άρθρο Κωνσταντινίδης για Καρυστιανού: «Άλλοι ήταν οι σκοποί του Συλλόγου – Δεν εμπιστεύεται κανέναν η Μαρία» εμφανίστηκε πρώτα στο thefaq.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...