«Ο Βορίδης εκβίαζε το Μαξίμου και το Μαξίμου αυτόν», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και σχολιάζοντας την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ τόνισε πως θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συλλήψεις υπουργών.
Υπενθυμίζεται ότι χθες στη Βουλή άναψε «φωτιές» ένα έγγραφο που κατέθεσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Βάρρας, είχε προειδοποιήσει τον – τότε – υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη για την εκτόξευση του εθνικού αποθέματος.
Όπως υποστήριξε, το συγκεκριμένο έγγραφο καταρρίπτει τον ισχυρισμό του κ. Βορίδη στην Εξεταστική Επιτροπή ότι δεν είχε λάβει ποτέ ενημέρωση από τον τότε διοικητή του ΟΠΕΚΕΠΕ για το θέμα. «Με το έγγραφο αυτό αποδεικνύεται ότι ο κ. Βορίδης γνώριζε», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό για ψευδορκία ενώπιον της Επιτροπής.
«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, χτες ήτανε σε πολύ δύσκολη θέση και κρατούσε την αναπνοή της για να τελειώσει η διαδικασία. Όλοι προσπαθούσανε να σπρώξουνε τη συζήτηση η οποία ήτανε συζήτηση χωρίς ψηφοφορία, όπου ζητήσανε 60 βουλευτές να συζητηθεί χωρίς ψηφοφορία», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και πρόσθεσε: «Η υπόθεση είναι διάπλατα ανοικτή και τις επόμενες μέρες θα επισκεφτώ την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία όπου θα καταθέσω όλο το υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής και της συζήτησης στη Βουλή διότι είμαι πεπεισμένη ότι αυτά τα αδικήματα, εμπίπτουν στις διατάξεις για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»
The post Κωνσταντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπήρχε αλληλοεκβιασμός Βορίδη και Μαξίμου – Θα ζητήσω συλλήψεις υπουργών appeared first on The Indicator.
Διαβάστε περισσότερα
