Τελευταία νέα
Συνάντηση Πιερρακάκη – Κοβέσι στην ΑΑΔΕ για τα Τελωνεία Μητσοτάκης: Σημαντικές επαφές την Πέμπτη με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ταξίδι στην Κύπρο Θ. Πλεύρης: Θα υπάρξει κλιμάκωση μέτρων εάν υπάρξει έξαρση μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα ΚΚΕ για τα νέα μέτρα: «Δεν αγγίζουν στο ελάχιστο το καυτό πρόβλημα της ακρίβειας και την καθήλωση του λαϊκού εισοδήματος» Πρόγραμμα Μητσοτάκη- Μακρόν στην Αθήνα Δ. Κουτσούμπας: Είναι υποχρέωση του ΚΚΕ και όλων των πολιτικών κομμάτων, να σταθούν στο πλευρό του λαού της Λέσβου Π. Μαρινάκης: Χωρίς να πανηγυρίζουμε, γυρίζουμε πίσω στην κοινωνία όσα στερήθηκε Παναγιωτόπουλος: Δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια μέρα λέει ότι πάει στο κόμμα Τσίπρα Μαρινάκης για νέα μέτρα στήριξης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού διορθώνει τα λάθη της, γυρίζει στην κοινωνία όσα στερήθηκε» Γεραπετρίτης: Η διεύρυνση της ΕΕ αποτελεί προτεραιότητα- Υπεγράφη η “Διακήρυξη των Δελφών” Φλωρίδης: Ρύθμιση για ταχύτερη εκδίκαση υποθέσεων βουλευτών μετά την άρση ασυλίας “Με βαραίνει το επώνυμο”: Ο Καραμανλής ζητά άρση ασυλίας για να “καθαρίσει το όνομά του” πριν το καθαρίσει η Δικαιοσύνη…
Libre.gr

Κωνσταντοπούλου: “Υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες στη Βιολάντα- Κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή”

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην ύπαρξη πολιτικών ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα στο εργοστάσιο Βιολάντα και υποστήριξε ότι «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή».

Αρχικά εξέφρασε τη θλίψη της για τις πέντε νεκρές εργάτριες, μιλώντας στο OPEN: «Συλλυπητήρια στις οικογένειας των πέντε γυναικών που τόσο άδικα αφαιρέθηκε η ζωή τους την ώρα της εργασίας, σκληρή εργασία, εργάζονται νύχτα για να βλέπουν τις οικογένειές τους, και που όπως όλα δείχνουν εγκαταλείφθηκαν σε επισφαλή κατάσταση για μεγάλο διάστημα και αυτοί που όφειλαν να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των ανθρώπων που έχουν υπό την ευθύνη τους, δεν μερίμνησαν και δεν μιλώ μόνο για την εργοδοσία αλλά και την κυβέρνηση». Επέμεινε ότι «Υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες».

Για την αντιμετώπιση του θέματος, ανέφερε: «έχω κάνει τρεις επίκαιρες ερωτήσεις, το 23, το 24 και το 25 στους Υπουργούς Εργασίας και στον κ. Γεωργιάδη που παρίστανε ότι δεν γνωρίζει την Ομοσπονδία Τεχνικών που δεν τον ήξερε ότι καταγράφουν τις συνθήκες ασφάλειας στην Εργασία και στην κυρία Κεραμέως. Θεωρώ ανατριχιαστικό το γεγονός ότι η κυβέρνηση και σήμερα ακόμη προσπαθεί να καλλωπίσει την πραγματικότητα αντί να δει κατάματα τις ευθύνες της και να αναλάβει ευθύνη και δράση μας λένε ότι είναι λιγότεροι οι νεκροί».

Για τον αριθμό των εργατικών ατυχημάτων επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας: «η κυβέρνηση κάνει κόλπα γιατί υποκαταγράφει τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα γιατί δεν καταγράφει μια σειρά από εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα».

Απαίτηση για δικαιοσύνη

Ερωτηθείσα για τη Βιολάντα και τα επόμενα βήματα, δήλωσε: «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή. Εδώ ακούγεται ότι οι εργαζόμενοι παραπονιόντουσαν για αφόρητη μυρωδιά. Καταλαβαίνετε το μέγεθος της ευθύνης; Δεν γίνονται έλεγχοι. Βλέπω τις ίδιες υπόλογες υπηρεσίες όπως τους υψηλόβαθμους της Πυροσβεστικής που είναι εκτεθειμένη για Τέμπη και Μάτι να αναλαμβάνουν, τους ίδιους επίορκους, υπόδικους και υπόλογους ιατροδικαστές που δεν έκαναν τα βασικά στο έγκλημα των Τεμπών οι ίδιοι να αναλαμβάνουν εδώ».

Καταλήγοντας ανέφερε ότι «Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες. Δέχομαι μηνύματα ότι υπήρχε εύνοια που πρέπει να ερευνηθεί αν υπήρχε. Σίγουρα δεν μπορεί τέτοιους είδους επιχειρήσεις να μένουν ανέλεγκτες για τόσο καιρό να παρουσιάζουν ζητήματα ασφαλείας και να μην έχουν εντοπιστεί και να ακούμε μετά το δυστύχημα για το πόσο καλός είναι ο ιδιοκτήτης».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...