Τελευταία νέα
Φωτιά σε κτίριο στο Μεταξουργείο – Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κεραμεικού Παρ’ ολίγον η 16η γυναικοκτονία στο Λαύριο: Οι επανειλημμένες καταγγελίες, η σύλληψη και οι μαρτυρίες για το παρελθόν Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου ΕΛ.Α.Σ.: Η κυβέρνηση είπε ψέματα για τη μείωση των φόρων στακαύσιμα Κυρανάκης στο libre: Μέχρι την κάλπη δεν μετράμε σενάρια, μετράμε αποτελέσματα Nations League: «Όρθια» η Ιταλία στο Παρίσι, θρίαμβοι για Βέλγιο και Πολωνία Ενωτικός Δένδιας από τον Άλιμο: «Υπηρέτησα με την ψυχή μου Καραμανλή, Σαμαρά και Μητσοτάκη – Ποτέ δεν πλήγωσα τη ΝΔ» Η κακοκαιρία κλείνει τους δρόμους στην Κρήτη – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων Καύσιμα: Ο εκβιασμός Τραμπ και οι χαοτικές διαπραγματεύσεις για το ντίζελ που δίχασαν και εξόργισαν τους Ευρωπαίους Παναθηναϊκός: Επίδειξη δύναμης κόντρα στη Μακάμπι και «3 στα 3» στη Euroleague Αλ. Τσίπρας: «Μια χώρα που δεν παράγει δεν έχει ελπίδα» – Τι είπε στη συνάντηση με τους αλιείς Στήριξη Ρούμπιο σε Γκιλφόιλ και Κάθετο Διάδρομο- “Εκτιμούμε το έργο της”
Thefaq.gr

«Κύκλωμα» στην ελληνική πρεσβεία της Βραζιλίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Στο στόχαστρο το ΥΠΕΞ

Νέα πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί η υπόθεση της ελληνικής πρεσβείας στη Βραζιλία, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας της διπλωματικής αρχής, ζητώντας εξηγήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών.

 
Με ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της Ρένας Δούρου, η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση των επιτόπιων εργαζομένων στην πρεσβεία, υποστηρίζοντας ότι επί σειρά ετών υπήρχαν πρακτικές που ενδέχεται να προκάλεσαν οικονομική ζημία στο Δημόσιο.
Όπως αναφέρεται στην κοινοβουλευτική παρέμβαση, η πρέσβης Ελένη Λιανίδου φέρεται να είχε εντοπίσει περιπτώσεις εργαζομένων για τους οποίους δεν είχαν καταβληθεί ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και περιπτώσεις όπου πρόσωπα εμφανίζονταν με διαφορετικό εργασιακό καθεστώς από το πραγματικό, με τη φερόμενη εμπλοκή τοπικού λογιστή.
Η Ρένα Δούρου κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών ότι αντί να εξετάσει σε βάθος τις καταγγελίες και να διερευνήσει τις πιθανές ευθύνες, επέλεξε να στραφεί κατά της πρέσβεως, κινώντας διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου και ανάκλησής της πριν ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διοικητική έρευνα.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να διευκρινιστεί αν η Ένορκη Διοικητική Εξέταση αποτελεί πραγματική προσπάθεια διερεύνησης ή αν η διαδικασία έχει ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Παράλληλα, καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να απαντήσει γιατί δεν υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον έλεγχο των καταγγελιών.
Στο επίκεντρο της ερώτησης βρίσκεται επίσης η ανάγκη λήψης μέτρων για την αποτροπή αντίστοιχων φαινομένων σε άλλες διπλωματικές αποστολές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ανάλογα ζητήματα έχουν εμφανιστεί και σε άλλες πρεσβείες στη Βραζιλία.
Τέλος, γίνεται αναφορά και στην κατάσταση της υγείας της πρέσβεως, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται οι βουλευτές, η Ελένη Λιανίδου νοσηλεύτηκε στις 21 Ιουλίου με συμπτώματα εγκεφαλικού επεισοδίου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...