Τελευταία νέα
Δίκη Τεμπών – Ηλίας Παπαγγελής: «Ο Μητσοτάκης είτε είναι ο ίδιος ανακατεμένος είτε θέλει να προφυλάξει τους δικούς του» Ευάγγελος Αποστολάκης: Πρώτη επίσημη εμφάνιση με το ΠΑΣΟΚ – Στην Κρήτη με κλιμάκιο του κόμματος Δημητρακόπουλος για τη διαμάχη Βίσση – Καρβέλα: Οι 300.000 ευρώ καταβλήθηκαν πριν τη συναυλία στο ΟΑΚΑ [βίντεο] Σαλμάς: “Τι γιορτάζει η ΝΔ; – Αν ο Σαμαράς ανακοινώσει κόμμα θα δείτε πού θα πάει το 23,5%” Γ. Μανιάτης: Ο Κάθετος Διάδρομος ενοχλεί πολλαπλώς Τούρκους και Ρώσους Λαύριο: Προφυλακίστηκε ο 32χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι στην πρώην του και τον σύντροφό της TRANSEUROPA 2026: Φεστιβάλ για δημοκρατία, τεχνολογία, οικολογία και δημόσιο χώρο Παραιτήθηκε η ξαδέρφη του Καραμανλή από τον ΟΣΕ Τον Ιανουάριο οι παραιτήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών που πάνε ΕΛ.Α.Σ: Η μάχη για τα ψηφοδέλτια Μητσοτάκης: “Τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκλάπησαν – Θα εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας” Θάνατος Μαζωνάκη: Στο ΑΤ Κυψέλης ο δικηγόρος του για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου [βίντεο] Π. Μαρινάκης: Στο 100% η κρατική ενίσχυση για τις ζημιές στις κατοικίες στην Κρήτη
Indicator.gr

Κ. Μητσοτάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις – Είναι ζήτημα για την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα

Την ανάγκη επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του Βήματος, «Διάλογοι για την Αθήνα».
«Σε μια εποχή που η δημοκρατία αμφισβητείται από τα δεξιά και από τα αριστερά, αυτή η ιστορία έχει μια ιδιαίτερη παγκόσμια πολιτική αντήχηση. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι η ενοποίηση των γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης είναι τόσο επίκαιρο θέμα και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια μοναδική περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.
«Προτιμώ τον όρο ενοποίηση αντί για επιστροφή»
Εξήγησε, μάλιστα, ότι προτιμά να χρησιμοποιήσει τον όρο «ενοποίηση» αντί για τον όρο «επιστροφή», γιατί θα ήθελε να δει τα γλυπτά του Παρθενώνα «ως μια πολύ μοναδική περίπτωση, ουσιαστικά είναι μέρος ενός μνημείου που διαμελίστηκε».
«Θα ήθελα να το παρουσιάσω αυτό ως μια πρόταση win-win. Θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στο Βρετανικό Μουσείο μια μοναδική πολιτιστική συνεργασία. Θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε πρόσβαση σε προσωρινές εκθέσεις ελληνικών θησαυρών που δεν έχουν φύγει ποτέ από τη χώρα», πρόσθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «για όσους από εμάς στεναχωρήθηκαν όταν έφυγε το Ηνωμένο Βασίλειο από την ευρωπαϊκή οικογένεια, ενδιαφερθήκαμε ιδιαίτερα για τα σχόλια που έγιναν από τον Βρετανό Πρωθυπουργό ότι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί μια ισχυρότερη σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης. Ναι, τα γλυπτά του Παρθενώνα θα είναι επίσης μέρος αυτής της συζήτησης. Αυτό δεν είναι μόνο ζήτημα για την Ελλάδα, είναι ζήτημα για την Ευρώπη».
The post Κ. Μητσοτάκης για Γλυπτά του Παρθενώνα: Θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις – Είναι ζήτημα για την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...