Τελευταία νέα
Σαμαράς: Στόχος η απαλλαγή της ΝΔ από τον Μητσοτάκη Πυρκαγιά στη Λήμνο: Η στιγμή της διάσωσης δεκάδων ατόμων διά θαλάσσης [βίντεο] «Marianne»: Ακούστε το πρώτο single από το νέο άλμπουμ των Fontaines D.C. Η ελπίδα γεννιέται όταν οι νέες και οι νέοι παίρνουν το λόγο και τη ζωή τους στα χέρια τους. Πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα Τροχαίο – σοκ στην Αχαΐα: Απανθρακώθηκε ένα άτομο μέσα στο αυτοκίνητό του [εικόνες] Παίρνει θέση η Κίνα για το Ιράν: Ζητά διάλογο Ουάσινγκτον με Τεχεράνη, ενώ απορρίπτει τις οικονομικές κυρώσεις του Τραμπ Κρυμμένα όπλα στο Βερολίνο: Η Γερμανία ζητά την έκδοση άνδρα από τη Ρουμανία  ΠΑΣΟΚ: «Ο κ. Μαρινάκης νομίζει πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες τρώνε κουτόχορτο» ΗΠΑ: Δύο έφηβες πήραν αποζημίωση 550.000 δολάρια επειδή έμειναν κρεμασμένες ανάποδα σε λούνα παρκ για 25 λεπτά Απρόσμενος επισκέπτης στα Σφακιά της Κρήτης: Γύπας εμφανίστηκε σε παραλία [βίντεο] Οι φωτιές δοκιμάζουν πολίτες και ο Μητσοτάκης κάνει μπάνιο…
Indicator.gr

Κ. Πιερρακάκης Πρόθεση μας η περαιτέρω μείωση των φόρων – Έρχονται νέα κίνητρα για το στεγαστικό

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Προέδρου του Eurogroup σε συζήτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συζήτηση με τον διευθυντή του Capital.gr και Forbes Greece, Σπύρο Δημητρέλη στο πλαίσιο του 4ου Real Estate Conference του Capital.gr και του Forbes.
“Η κάθε χώρα της Ε.Ε. βιώνει με τα δικά της χαρακτηριστικά μια εκδοχή αυτού του προβλήματος, ωστόσο δεν έχει μπει ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα. Αυτή την Παρασκευή, στο άτυπο Eurogroup στη Λευκωσία το θέμα θα είναι το στεγαστικό που μπαίνει με δικιά μας πρωτοβουλία”, ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε: “Η σύλληψη είναι να δούμε καλά παραδείγματα για το τι δούλεψε στην κάθε χώρα και θα μπορούσε να υιοθετηθεί. Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από τις επιτυχίες αλλά και από τις αποτυχίες των άλλων”.
Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να αυξηθεί η προσφορά κατοικιών και παρουσίασε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως είπε “έχουμε τριετή φοροαπαλλαγή, προγράμματα ανακαίνισης και θα γίνουν ακόμα περισσότερα”.
Αναφέρθηκε επίσης στο Πρόγραμμα Σπίτι μου 1 και 2 “για να μπορέσουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν κατοικία” καθώς και στο νέο πλαίσιο της κοινωνικής αντιπαροχής που “ήδη δουλεύει”, αλλά και στα πολλά προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια.
“Όλα αυτό σωρρευτικά μας δίνει μια πολιτική η οποία έχει κομμάτια του παζλ σε ένα πρόβλημα που καμία καμία χώρα δεν έχει πει έχω την απόλυτη λύση. Μπορούμε να δούμε λοιπόν πόσα ακόμα μέτρα μπορούμε να εφαρμόσουμε για να βοηθήσουμε σε ένα ζήτημα που έχει έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά”, πρόσθεσε.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει φορολογικούς συντελεστές και τον ΕΝΦΙΑ, έχει μπει ο ενδιάμεσος συντελεστής του 25%, καθώς και το ενοίκιο που επιστρέφει στον ενοικιαστή, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ένα μέτρο που οι Ευρωπαίοι το βλέπουν πολύ θετικά. Πρόσθεσε δε ότι για τους δημόσιους λειτουργούς επιστρέφουμε δύο ενοίκια τον χρόνο.
Δεν θέλησε ωστόσο να κάνει αποκαλύψεις για τα μέτρα της ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό.
Παρουσιάζοντας πάντως την γενική κατεύθυνση σημείωσε ότι όλα τα μέτρα εντάσσονται σε μια ενιαία φιλοσοφία. Αυτό δείχνει ότι δεν σκεφτόμαστε για το επόμενο εξάμηνο ή την επόμενη ΔΕΘ, αλλά τι θα πρέπει να γίνει στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα της προβλήματα. Με βάση τι βλέπουμε μέχρι το 20230 καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να απαλειφθούν και άλλα βάρη. Έχουμε την αξιοπιστία ως κυβέρνηση έχοντας μειώσει 83 φόρους και εισφορές
The post Κ. Πιερρακάκης Πρόθεση μας η περαιτέρω μείωση των φόρων – Έρχονται νέα κίνητρα για το στεγαστικό appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα