Τελευταία νέα
Final Four 2026: Οι πρώτες εικόνες από το ΟΑΚΑ Ατσίδες στο κουκούλωμα «Καμπανάκι» ΟΗΕ για τα Στενά του Ορμούζ: Κίνδυνος να προκληθεί αγροδιατροφικό σοκ Έξαρση επιδημίας Έμπολα: 600 κρούσματα, 139 θάνατοι – Οι αριθμοί θα αυξηθούν, προειδοποιεί ο ΠΟΥ Πλεύρης από Κρήτη για μεταναστευτικές ροές: Το καλοκαίρι δεν βλέπω μειώσεις όπως στο Ανατολικό Αιγαίο Πλακιάς κατά Καρυστιανού: Η «μπηχτή» για την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη Ν. Καραχάλιος για τη μήνυση Καρυστιανού: Δεν κρύβομαι, έπρεπε να την είχα μηνύσει τότε που με αποκάλεσε τρελό Ανδρουλάκης: Η αδικία κατά των δανειοληπτών σταματά εδώ (vid) Αφοπλιστικός Αλμοδόβαρ από τις Κάννες: «Nα γίνουμε ασπίδα κατά τεράτων όπως ο Τραμπ, ο Νετανιάχου, ο Πούτιν» Σε Σπάρτη και Μυστρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη Δούκας: Η ενεργειακή φτώχεια στην Αθήνα αυξάνεται Βασανισμοί ακτιβιστών του Flotilla στο Ισραήλ: Διάβημα από το ελληνικό ΥΠΕΞ – «Απαράδεκτη και καταδικαστέα η συμπεριφορά»
Indicator.gr

Κ. Πιερρακάκης Πρόθεση μας η περαιτέρω μείωση των φόρων – Έρχονται νέα κίνητρα για το στεγαστικό

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του στεγαστικού προβλήματος παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Προέδρου του Eurogroup σε συζήτηση του Κυριάκου Πιερρακάκη, σε συζήτηση με τον διευθυντή του Capital.gr και Forbes Greece, Σπύρο Δημητρέλη στο πλαίσιο του 4ου Real Estate Conference του Capital.gr και του Forbes.
“Η κάθε χώρα της Ε.Ε. βιώνει με τα δικά της χαρακτηριστικά μια εκδοχή αυτού του προβλήματος, ωστόσο δεν έχει μπει ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα. Αυτή την Παρασκευή, στο άτυπο Eurogroup στη Λευκωσία το θέμα θα είναι το στεγαστικό που μπαίνει με δικιά μας πρωτοβουλία”, ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε: “Η σύλληψη είναι να δούμε καλά παραδείγματα για το τι δούλεψε στην κάθε χώρα και θα μπορούσε να υιοθετηθεί. Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε από τις επιτυχίες αλλά και από τις αποτυχίες των άλλων”.
Ο υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι στην Ελλάδα χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για να αυξηθεί η προσφορά κατοικιών και παρουσίασε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως είπε “έχουμε τριετή φοροαπαλλαγή, προγράμματα ανακαίνισης και θα γίνουν ακόμα περισσότερα”.
Αναφέρθηκε επίσης στο Πρόγραμμα Σπίτι μου 1 και 2 “για να μπορέσουν χιλιάδες νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν κατοικία” καθώς και στο νέο πλαίσιο της κοινωνικής αντιπαροχής που “ήδη δουλεύει”, αλλά και στα πολλά προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια.
“Όλα αυτό σωρρευτικά μας δίνει μια πολιτική η οποία έχει κομμάτια του παζλ σε ένα πρόβλημα που καμία καμία χώρα δεν έχει πει έχω την απόλυτη λύση. Μπορούμε να δούμε λοιπόν πόσα ακόμα μέτρα μπορούμε να εφαρμόσουμε για να βοηθήσουμε σε ένα ζήτημα που έχει έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά”, πρόσθεσε.
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει μειώσει φορολογικούς συντελεστές και τον ΕΝΦΙΑ, έχει μπει ο ενδιάμεσος συντελεστής του 25%, καθώς και το ενοίκιο που επιστρέφει στον ενοικιαστή, σημειώνοντας ότι αυτό είναι ένα μέτρο που οι Ευρωπαίοι το βλέπουν πολύ θετικά. Πρόσθεσε δε ότι για τους δημόσιους λειτουργούς επιστρέφουμε δύο ενοίκια τον χρόνο.
Δεν θέλησε ωστόσο να κάνει αποκαλύψεις για τα μέτρα της ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι αυτή η πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό.
Παρουσιάζοντας πάντως την γενική κατεύθυνση σημείωσε ότι όλα τα μέτρα εντάσσονται σε μια ενιαία φιλοσοφία. Αυτό δείχνει ότι δεν σκεφτόμαστε για το επόμενο εξάμηνο ή την επόμενη ΔΕΘ, αλλά τι θα πρέπει να γίνει στην Ελλάδα για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα της προβλήματα. Με βάση τι βλέπουμε μέχρι το 20230 καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να απαλειφθούν και άλλα βάρη. Έχουμε την αξιοπιστία ως κυβέρνηση έχοντας μειώσει 83 φόρους και εισφορές
The post Κ. Πιερρακάκης Πρόθεση μας η περαιτέρω μείωση των φόρων – Έρχονται νέα κίνητρα για το στεγαστικό appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...