Τελευταία νέα
Καρυστινάκη: «Υγεία, παιδεία και ενέργεια αποτελούν για τον ΣΥΡΙΖΑ δημόσια αγαθά, όχι εμπορεύματα» Αφιερωμένο στη νέα γενιά το δεύτερο βίντεο Τσίπρα: «Ήρθαμε να σας ακούσουμε, όχι να σας καθοδηγήσουμε» Οι νέοι-ες τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Οι νέοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχήμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα – Ποιοι αναλαμβάνουν τομεάρχες ΗΠΑ: Οκτώ εκατ. Αμερικανοί χωρίς υγειονομική κάλυψη, ελέω Τραμπ Τι διαφοροποιεί το πακέτο της φετινής ΔΕΘ-Τα κρίσιμα στοιχεία και ο ευρύτερος πολιτικός σχεδιασμός «Να σου ρίξει κι άλλο βιτριόλι»: Το εμετικό μήνυμα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και η απάντησή της ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – Τους τομείς Εξωτερικών και Άμυνας αναλαμβάνει η Ρένα Δούρου ΕΛ.Α.Σ.: Η νέα γενιά παίρνει το λόγο – Τα παιδιά νιώθουν οργή και βία Η Τουρκία «σκίζει» τον Χάρτη της Σεβίλλης και ξαναβάζει φωτιά στο Αιγαίο Μέση Ανατολή: Κίνδυνος νέας ελληνικής εμπλοκής – Στο τραπέζι η μεταφορά Patriot σε Κρήτη και Διδυμότειχο
Moneypress.gr

Λαγκάρντ για νέες αυξήσεις: Δεν δεσμευόμαστε για τίποτα – Στόχος ο πληθωρισμός στο 2%

«Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για μια συγκεκριμένη πορεία επιτοκίων» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας πως προχωρά στην πρώτη αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, μετά από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρνυ η μόνη δέσμευση αφορά την τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής με τρόπο που να διασφαλίζει ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί στον στόχο μας για το 2% μεσοπρόθεσμα.
«Θα ακολουθήσουμε μια προσέγγιση που εξαρτάται από τα δεδομένα και θα πραγματοποιείται σε κάθε συνάντηση για τον καθορισμό της κατάλληλης κατεύθυνσης της νομισματικής πολιτικής.
Οι αποφάσεις μας για τα επιτόκια θα βασίζονται στην αξιολόγησή μας για τις προοπτικές του πληθωρισμού και τους κινδύνους που τις περιβάλλουν, υπό το πρίσμα των εισερχόμενων οικονομικών και χρηματοοικονομικών δεδομένων, καθώς και της δυναμικής του υποκείμενου πληθωρισμού και της ισχύος της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής» σημείωσε.
«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε όλα τα μέσα μας στο πλαίσιο της εντολής μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα σταθεροποιηθεί βιώσιμα στον μεσοπρόθεσμο στόχο μας και να διατηρήσουμε την ομαλή λειτουργία της μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...