Τελευταία νέα
Περιοδεία Μητσοτάκη στον Ασπρόπυργο και μήνυμα συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση: «Εδώ γίνεται καλή δουλειά» – Η ατάκα για τη γιορτή του Νίσυρος: Προσάραξη ιστιοφόρου με τέσσερις επιβαίνοντες – Επιχείρηση του Λιμενικού Θεσσαλονίκη: Αναβολή στη δίκη για τη καθυστερημένη διάγνωση καρκίνου που κατήγγειλε αστυνομικός Πέθανε η Έλσα Γαλανίδου-Μπαλφούσια, η σπουδαία λαογράφος που αφιέρωσε τη ζωή της στον ποντιακό ελληνισμό Στο 4ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου ξεναγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης Η αισιοδοξία του Γεραπετρίτη δεν περνά από το Ορμούζ: Διαβεβαιώσεις για Τουρκία και καλώδιο, αλλά η πραγματικότητα επιμένει Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε φωτιά στα μηχανάκια της τηλεθέασης κατά τη συνέντευξη στον Σκάι Τεχνητή Νοημοσύνη: H Anthropic προειδοποιεί για «υπαρξιακούς κινδύνους για την ανθρωπότητα» Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον θάνατο του 16χρονου ποδοσφαιριστή από την Καβάλα Με την ψυχή στο στόμα Ν. Ρωμανός: Δεν έχουμε τα λεφτόδεντρα της αντιπολίτευσης – Τα μέτρα για τα καύσιμα θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τις τιμές Στις 1,3 μονάδες η διαφορά ΕΛ.ΑΣ. – ΠΑΣΟΚ: Τι καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Interview
Efsyn.gr

Μάτι: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά για Ματθαιόπουλο, Καλπάκη και Τερζούδη

Το δικαστήριο απέρριψε τη χορήγηση ελαφρυντικού στους τρεις καταδικασθέντες για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.
Υπενθυμίζεται ότι στον Άρειο Πάγο είχαν προσφύγει τρεις από τους τέσσερις καταδικασθέντες που οδηγήθηκαν στη φυλακή και συγκεκριμένα ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής, Σωτήρης Τερζούδης, ο τότε υπαρχηγός Βασίλης Ματθαιόπουλος και ο τότε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Καπάκης.
Σήμερα, από τους τρεις φυλακισθέντες, οι δύο έχουν αποφυλακιστεί με έκτιση ποινής και μόνον ο Σωτήρης Τερζούδης παραμένει έγκλειστος.
Η εισαγγελέας επικαλέστηκε τη νομολογία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία η απουσία προηγούμενων καταδικών δεν αρκεί για να θεμελιώσει τον πρότερο σύννομο βίο. Αν και οι τρεις καταδικασθέντες στηρίζουν το αίτημά τους στο λευκό ποινικό τους μητρώο, καθώς και σε επαίνους και υπηρεσιακές αξιολογήσεις. Η εισαγγελέας, ωστόσο, υποστήριξε ότι τα στοιχεία αυτά δεν αρκούν, καθώς πρέπει να αξιολογηθεί και η στάση τους κατά τη διαχείριση της πυρκαγιάς.
«Δεν μερίμνησαν ώστε να υπάρχουν οι απαιτούμενες δυνάμεις στην περιοχή», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι επιλέχθηκε η αποστολή δυνάμεων σε άλλα σημεία, χωρίς να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των πολιτών. «Δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια να σώσουν αυτούς τους ανθρώπους, αλλά ούτε έδωσαν και πληροφορίες, παρά τις εκκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «καταδεικνύεται αδιαφορία τους για το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής».
Καταλήγοντας, η κ. Παναγιωτοπούλου υποστήριξε ότι η αναγνώριση του ελαφρυντικού θα οδηγούσε σε ποινή που δεν θα ανταποκρινόταν στη βαρύτητα της πράξης και πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα. «Σε συνδυασμό με το ότι σε περίπτωση χορήγησης του ελαφρυντικού δεν θα είναι η ποινή ανάλογη με τη βαρύτητα και την απαξία της πράξης, προτείνω να μην χορηγηθεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου», κατέληξε.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, στο δικαστήριο βρίσκεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών και Εγκαυματιών, Κάλλης Αναγνώστου, ο οποίος αναμένεται να κάνει δήλωση για την απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...