Τελευταία νέα
Τι σημαίνει: Κομπογιαννίτης Δισκοκριτική: Ezra Collective, Deaf Radio, Γιάννης Μαθές – Μάνος Σαγκρής Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας [04.10-10.10.26] Λέκκας για κακοκαιρία στην Κρήτη: «Θέλει προσοχή – Κίνδυνος για ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις» ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή το «γαλάζιο» σκάνδαλο των προγραμμάτων κατάρτισης Οι Δημοκρατικοί ζητούν εξηγήσεις για τα δημοσιεύματα που αφορούν την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα Αιχμές και υπονοούμενα από τον Δένδια – «Δεν πλήγωσα τη ΝΔ, τη στήριξα στις νίκες και τις ήττες» Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Επιχείρηση απεγκλωβισμού 23 ατόμων – Έρχεται νέα επιδείνωση Παύλος Πολάκης στην «Εφ.Συν.»: Πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη πριμοδοτούσε τα ιδιωτικά ιατρεία… ευζωίας [βίντεο] Φωτιά σε κτίριο στο Μεταξουργείο – Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Κεραμεικού Παρ’ ολίγον η 16η γυναικοκτονία στο Λαύριο: Οι επανειλημμένες καταγγελίες, η σύλληψη και οι μαρτυρίες για το παρελθόν Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου
Tennis24.gr

ΜακΕνρό: Ζητά μποϊκοτάζ από τους παίκτες στα Grand Slam

Ο Τζον ΜακΕνρό τάχθηκε ανοιχτά υπέρ μιας δραστικής κίνησης από την πλευρά των επαγγελματιών τενιστών, υποστηρίζοντας ότι ένα μποϊκοτάζ σε ένα ή ακόμη και δύο Grand Slam θα μπορούσε να αποτελέσει τον μοναδικό τρόπο για να επιτευχθούν ουσιαστικές αλλαγές στο οικονομικό μοντέλο του αθλήματος.
Σε άρθρο του στο The Athletic, ο ΜακΕνρό υποστήριξε ότι το ποσοστό των εσόδων που καταλήγει στους αθλητές παραμένει πολύ μικρό σε σύγκριση με τα συνολικά έσοδα των Grand Slam και θεωρεί ότι χωρίς μία δυναμική αντίδραση από τους ίδιους τους παίκτες δύσκολα θα υπάρξουν αλλαγές μεγάλης κλίμακας.
«Ο μοναδικός τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα μποϊκοτάζ σε ένα ή δύο Grand Slam. Από τη δική μου οπτική, ενώ οι παίκτες θα έπρεπε να είναι εταίροι των τουρνουά, αντίθετα, λαμβάνουν μόνο ένα μικρό μέρος των εσόδων».
Ο πρώην Νο1 του κόσμου δεν περιορίστηκε στο ζήτημα των χρηματικών επάθλων. Έβαλε στο τραπέζι και μία ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το αγωνιστικό πρόγραμμα και η παγκόσμια κατάταξη.
«Οι παίκτες θα έπρεπε να αγωνίζονται στα τουρνουά που θέλουν. Παίζεις μόνο έξι αλλά τα κερδίζεις όλα; Τότε μπορείς να είσαι το Νο1 του κόσμου. Η ιδέα ότι πρέπει να παίζεις είκοσι τουρνουά τον χρόνο είναι, βλέποντας τα αποτελέσματα της σημερινής πρώτης 15άδας, κάτι που δεν επιτρέπει στους τενίστες να δείξουν όλες τις δυνατότητές τους. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι για το οποίο συζητούσαμε πάντοτε. Αν το συγκρίνουμε με το παρελθόν, υπάρχουν ήδη πολλά πράγματα που έχουν αλλάξει, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα πρόβλημα στο οποίο πρέπει να βρούμε λύση».
 
The post ΜακΕνρό: Ζητά μποϊκοτάζ από τους παίκτες στα Grand Slam appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...