Τελευταία νέα
Εξαπλώνονται οι μαθητικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη: Από την Γαλλία μέχρι την Ελλάδα Return Hub: Μετά τα Χριστούγεννα η πρώτη συμφωνία για Κόμβο Επιστροφής μεταναστών στην Αφρική – Το 2027 η δημιουργία του Πήγαν για Πολάκη και βγήκαν … κουρεμένοι! Ξανάνοιξε ο φάκελος της 6ης ΥΠΕ Υποσχέσεις Μητσοτάκη σε αλιείς: «Θα σας στηρίξουμε – Εντός των επόμενων ημερών θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι» Τα οικονομικά της Λεπέν θα μεγαλώσουν την κρίση σε Γαλλία – ΕΕ Μητσοτάκης σε αλιείς: Θα εξαντλήσουμε τις δυνατότητες να σας βοηθήσουμε οικονομικά Ακαδημία Αθηνών: Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του ακαδημαϊκού Κ. Τσουκαλά την Πέμπτη 15/10 Ελ. Βόζεμπεργκ: «Σοβαρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας και ρητή δήλωση ότι επίθεση εναντίον της Ελλάδας είναι επίθεση εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης» Ανατροπή στη ρήξη Βίσση – Καρβέλα: Ο συνθέτης διαψεύδει τα ασφαλιστικά μέτρα για την απαγόρευση των τραγουδιών του Π. Μαρινάκης: Η ελληνοαμερικανική συνεργασία διευρύνεται σε κρίσιμους τομείς, από την άμυνα και την ενέργεια έως την οικονομική ασφάλεια Πλεύρης: Εντός 2027 οι πρώτοι κόμβοι επιστροφής στην Αφρική – Θα στέλνουμε μετανάστες που απορρίπτεται το άσυλό τους Στα Χανιά η συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Efsyn.gr

Μανιάτης προς ΕΕ για τουρκικές προκλήσεις: «Θα περάσετε επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις;»

Να περάσει η Ε.Ε. από διακηρύξεις σε συγκεκριμένες πράξεις απέναντι στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις ζητά ο Γιάννης Μανιάτης, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Απευθυνόμενος στον εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικό εκπρόσωπο για την Κύπρο, Ραφαέλε Φίτο, κάνει λόγια για σωρεία παραβάσεων της Τουρκίας σε βάρος των ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ τονίζει το «πάγωμα» της κατασκευής του του υποθαλάσσιου καλωδίου Ελλάδας–Κύπρου, λόγω των τουρκικών προκλήσεων.
Υπογραμμίζει πως όλα αυτά συνεχίζονται παρά τις απαντήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πως στέκεται προσηλωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων των κρατών μελών της.
«Θα περάσετε επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις;», είναι το ερώτημα που θέτει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Γ. Μανιάτης.
Το πλήρες κείμενο του Γ. Μανιάτη:
«Αγαπητέ Αντιπρόεδρε,
Σε κάθε γραπτή ερώτηση που καταθέτω για τις προκλήσεις της Τουρκίας, η μόνιμη απάντηση της Επιτροπής είναι ότι «Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων της και των συμφερόντων των κρατών μελών της».
Ωραία! Παρόλα αυτά όμως, οι προκλήσεις συνεχίζονται:
Σχεδόν 2000 παρεμβάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων μέχρι τον Ιούλιο. 646 παρεμβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Η κατασκευή του Υποθαλάσσιου καλωδίου μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου παγωμένη λόγω των Τουρκικών προκλήσεων εντός Ελληνικής ΑΟΖ. Προωθείται η ψήφιση του αναθεωρητικού δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας από το Τουρκικό Κοινοβούλιο.
Και τέλος, μιας που είστε και ο Ειδικός Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κυπριακό, πριν μία εβδομάδα ξεκίνησε η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Τουρκίας και Κατεχομένων.
Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω:
Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η ευρωπαϊκή προσήλωση; Θα προτείνετε επιτέλους στοχευμένες κυρώσεις; Θα διακόψετε κάθε συζήτηση για συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Αμυντική Αρχιτεκτονική; Θα περάσετε επιτέλους από τα λόγια στις πράξεις;
Ευχαριστώ»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...