Τελευταία νέα
Στη Λέσβο ο Ανδρουλάκης-Στο επίκεντρο η κρίση στην κτηνοτροφία Τσιάρας: Θα μας διευκολύνει να αρθεί η βουλευτική ασυλία και των 13 για να μην μείνει τίποτα στην σκιά Ρωμανός για άρσεις ασυλίας: Κανένα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην αυριανή ψηφοφορία Γεωργιάδης: Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ το 2014 για την Πόπη Παπανδρέου Το μήνυμα Μητσοτάκη για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου Επίκαιρη ερώτηση της Ζ.Κωνσταντοπούλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης K.Mητσοτάκης για 21η Απριλίου: Στη σκοτεινή επέτειο αντιτάσσουμε τον αισιόδοξο ορίζοντα μιας καλύτερης ζωής για όλους Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: «Στη σκοτεινή επέτειο αντιτάσσουμε τον αισιόδοξο ορίζοντα» Κώστας Τσιάρας: Θα μας διευκολύνει να αρθεί η βουλευτική ασυλία και των 13 για να μην τίποτα στην σκιά Ν.Δ.: Νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές σε όλη τη χώρα Ρήγμα στη ΝΔ; – Ο Οικονόμου «αδειάζει» τον Σκέρτσο για τη σχέση πολιτών και βουλευτών: «Δεν έχει επαρκή επαφή με την πραγματικότητα» Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό μαζί με τον Πίνατ – Τα στιγμιότυπα από το Μέγαρο Μαξίμου
Thepressproject.gr

Μαρινάκης: Από τον πρωθυπουργό η απόφαση για τις έδρες βουλευτών στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ

Την τελική απόφαση για το μέλλον των εδρών βουλευτών που εμπλέκονται στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ τοποθέτησε στον πρωθυπουργό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων και του πρόσφατου ανασχηματισμού.Μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά, επισημαίνοντας πως ισχύει το τεκμήριο αθωότητας για όλους τους εμπλεκόμενους. Όπως ανέφερε, δεκάδες βουλευτές έχουν κατά καιρούς τεθεί σε διαδικασία άρσης ασυλίας, χωρίς αυτό να σημαίνει αυτομάτως ενοχή.
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παραίτησης βουλευτών που κατηγορούνται για κακουργήματα, σημείωσε ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξουν σαφή στοιχεία από τη Δικαιοσύνη, αποφεύγοντας —όπως είπε— «να μπει το κάρο μπροστά από το άλογο».
Παράλληλα, απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευσης περί «κυβέρνησης υποδίκων», τονίζοντας ότι τέτοιες αναφορές παραβιάζουν τη βασική αρχή του τεκμηρίου αθωότητας. «Η ανθρωποφαγία είναι επικίνδυνη και υποκριτική», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της άρσης ασυλίας για τους βουλευτές που περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία, επισημαίνοντας πως το κόμμα έχει στηρίξει αντίστοιχα αιτήματα και στο παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...