Τελευταία νέα
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Επίκαιρη ερώτηση στον Γ. Φλωρίδη για τις “διαρκείς παρεμβάσεις στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης” Ο Μακάριος Λαζαρίδης “βούλιαξε” κυβέρνηση και Μαξίμου Η παρουσία Πιερρακάκη στο Eurogroup μπλοκάρει τη μετάβαση Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό αξίωμα Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αδιανόητοι βουλευτές της ΝΔ – Προσφυγές κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για ηθική βλάβη Μαξίμου: Μηνύματα για τις άρσεις ασυλίας, προεκλογικά διλήμματα για εσωκομματική συσπείρωση   «Συναγερμός» στο Μαξίμου για τη στάση «γαλάζιων» βουλευτών στην ψηφοφορία για τις άρσεις ασυλίας των 13 συναδέλφων τους – Οι «ζυμώσεις» και η αποχή Οι ψηφοφορίες για τις ασυλίες δοκιμάζουν τις αντοχές της ΚΟ της ΝΔ Επιδοτήσεις-κοροϊδία Σωκράτης Φάμελλος: Δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ Προσυνέδριο ΝΔ – Κυρ. Μητσοτάκης: «Προικίζουμε την Κρήτη με υποδομές για τα επόμενα 50 χρόνια» 4ο προσυνέδριο ΝΔ: Ρουσόπουλος και Σμυρλής για την κυβερνητική στρατηγική και τις πολιτικές προτεραιότητες Το βρώμικο παιχνίδι των Μέσων Ενημέρωσης
Thepressproject.gr

Μαρινάκης για κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία: «Αμυντική ενέργεια και όχι θέμα εμπλοκής»

Πρόκειται για «μια αμυντική ενέργεια και όχι θέμα εμπλοκής» η κατάρριψη ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σαουδική Αραβία, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών. Υπενθυμίζεται ότι όπως ανακοίνωσε, με δηλώσεις του, ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, «σήμερα το πρωί η ελληνική συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία κατέρριψε δύο βαλλιστικούς πυραύλους προερχόμενους από το Ιράν και κατευθυνόμενους σε διυλιστήρια του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας».
Το ΚΚΕ αντέδρασε άμεσα τονίζοντας «οι ωμές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι η ελληνική πυροβολαρχία Patriot που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία κατέρριψε ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους για να προστατεύσει εγκαταστάσεις πετρελαίου, αποτελούν κυνική ομολογία της ενεργού συμμετοχής της Ελλάδας στον βρώμικο πόλεμο στη Μέση Ανατολή και των μεγάλων κινδύνων για τους Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται εκτός συνόρων.»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για αμυντική κίνηση, ενώ βρήκε ευκαιρία να παρουσιάσει την «πρόοδο» των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, είπε ότι «οι πύραυλοι βρίσκονταν εκεί στο πλαίσιο διμερούς αμυντικής συμφωνίας από το 2021. Όταν αντιμετωπίζεις μία επίθεση, κάνεις άμυνα και έδειξαν το πόσο έχουν αναβαθμιστεί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».
Προσέθεσε ότι «η ελληνική πυροβολαρχία δεν ενεπλάκη σε επίθεση». Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, δεν υπήρξε επίθεση των ελληνικών Patriot και η συμμετοχή τους «δεν συνιστά ούτε κλιμάκωση, ούτε επίθεση».
Έπειτα, συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η ελληνική συστοιχία αποδεικνύει το πόσο αξιόμαχες είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τι εμπειρία έχει αποκτηθεί, ενώ επανέλαβε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έμμεσα, αλλά με σαφήνεια προστατεύουν το επίπεδο ζωής των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών».
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...