«Έχουμε αποκλείσει ρητώς και κατηγορηματικώς τα κόμματα της ακροδεξιάς. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Πρωθυπουργός που έχει ακολουθήσει αυτή την εξωτερική πολιτική, μια υπερήφανη πολιτική χωρίς ακρότητες, να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τα κόμματα του λαϊκισμού» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως στόχο την αυτοδυναμία στις ερχόμενες εκλογές, ενώ παράλληλα έχει προσδιορίσει το κατώτατο εκλογικό όριο στο 25%.Σε διευκρινιστική ερώτηση για το ποια ακροδεξιά κόμματα περιλαμβάνονται, όπως πχ αυτό της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ο κυβερνητικος εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας «όλα, όλα. Όλα αυτά τα κόμματα τα αποκλείουμε. Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση». Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές αποτελούν μία εκλογική διαδικασία και ότι η χώρα θα πρέπει μετά την κάλπη να αποκτήσει κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας ότι «μοναδικός στόχος» της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία.
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ένα αποτέλεσμα κάτω από το 25% θα είχε συνέπειες για τον ίδιο, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως στόχο την αυτοδυναμία και παράλληλα έχει προσδιορίσει το κατώτατο εκλογικό όριο.
«Ο πρωθυπουργός έχει βάλει τον στόχο, που είναι η αυτοδυναμία, και έχει πει ρητώς και με ειλικρίνεια ποιο είναι το πάτωμα, δηλαδή ο κάτω πήχης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το 25% αποτελεί το όριο κάτω από το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει.
Ερωτηθείς εάν το 25% θα συνιστούσε αποτυχία, απάντησε: «Μα το έχει πει ο Πρωθυπουργός, τι συζητάμε τώρα;».
Διαβάστε περισσότερα
Thepressproject.gr
