Τελευταία νέα
Γ. Μουλκιώτης: Παταγώδης αποτυχία της Κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον Παππά για τα περί προσυνεννόησης επί της πρότασης δυσπιστίας Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στον τηλεοπτικό αέρα – «Εκπροσωπείς τον χυδαίο λαϊκισμό» – «Δείξε σεβασμό» Κωνσταντοπούλου σε Κ. Καραμανλή: «Μη γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος» Live: Σήμερα η ψηψοφορία για την πρόταση δυσπιστίας – Τι θα πει ο πρωθυπουργός Live: Ολοκληρώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας – Γαλάζια προκλητικότητα κι αλαζονεία Σόου Φωτήλα κατά ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: «Είστε κότες» Ντράπηκε η ντροπή: Όταν οι βουλευτές της ΝΔ καταχειροκρότησαν τον Κ. Αχ. Καραμανλή Το ΠΑΣΟΚ διαψεύδει τον Νίκο Παππά για τα περί προσυνεννόησης επί της πρότασης δυσπιστίας – «Φαντασιώσεις» LIVE Βουλή: Πρόταση δυσπιστίας – Τρίτη μέρα – Τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών – Ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία Ανακοινώνονται οι υποψήφιοι που θα «κονταροχτυπηθούν» για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Γερουλάνος: «Όταν μία Κυβέρνηση δεν κοιτάζει με ειλικρίνεια τα λάθη της, «μπαζώνει» ενοχές»

ΜεΡΑ25:Η στέγαση αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, όχι χρηματοοικονομικό παράγωγο προς κερδοσκοπία!

Σεπτέμβριος 12,2022

Σχόλιο Γραφείου Τύπου  του κοινοβουλευτικού  κόμματος  ΜΕΡΑ25

Η αντιπαροχή γνώρισε μεγάλες δόξες στην μετεμφυλιακή Ελλάδα: η μεν λευκή τρομοκρατία της δεξιάς γέμισε τις πόλεις με απελπισμένους ανθρώπους (ταμάμ προς εκμετάλλευση εργατικό δυναμικό), ο δε πλούτος των γερολαδάδων-δοσιλόγων συνεργατών των Ναζί επί κατοχής και των Αμερικανών κατόπιν, βρήκε κερδοφόρα διέξοδο στην οικοδομή. Έτσι γεννήθηκε το μεταπολεμικό μικροαστικό όνειρο του ραντιέρη, έτσι καταστράφηκαν τα αστικά τοπία των ελληνικών πόλεων, έτσι δημιουργήθηκαν τα διάφορα τζάκια, οι απόγονοι των οποίων αποτελούν την σημερινή Ολιγαρχία που νέμεται τη χώρα.

Προς τι αυτή η αναδρομή; Επειδή η αντιπαροχή ξανάρχεται δυναμικά στο προσκήνιο! Είναι γνωστό πως η κρίση γεννά ευκαιρίες – το λένε από το 2010 όλα τα μνημονιακά παπαγαλάκια. 

Έτσι λοιπόν, η στεγαστική κρίση που συνυπάρχει με τις υπόλοιπες, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Σκέφτηκαν εκεί στο Μαξίμου: «πώς θα χαρίσουμε δημόσια γη στους ολιγάρχες, χωρίς να μας πάρουν με τις πέτρες;». Και βρήκαν τη λύση: Αντιπαροχή, αλλά Κοινωνική! Το Δημόσιο (η Κοινωνία δηλαδή εξ ου και Κοινωνική η αντιπαροχή), θα δώσει δημόσια γη, από τον λιγοστό δημόσιο χώρο, στους Ολιγάρχες, αυτοί θα την χτίσουν, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να εκμισθώνουν με χαμηλό ενοίκιο – ό,τι μπορεί να σημαίνει κάτι τόσο αόριστο – τα μισά ακίνητα, ενώ τα υπόλοιπα θα τα εκμεταλλεύονται οι ίδιοι κατά το δοκούν! «Και πώς το ξέρετε ότι θα τα πάρουν οι Ολιγάρχες;» θα μπορούσε να μας ρωτήσει κάποια. Μα δεν το κρύβουν… Αρκεί να ρίξει κάποιος μια ματιά στους προεπιλεγέντες για άλλα στεγαστικά έργα ΣΔΙΤ – του ίδιου πακέτου των €1,8δισ – όπως αυτά των φοιτητικών εστιών! Σύμφωνα λοιπόν με το capital.gr (12/9/2022): «…σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο “Υλοποίηση έργου φοιτητικών εστιών, εκπαιδευτικών, ερευνητικών, και λοιπών υποδομών του Δ.Π.Θ. με ΣΔΙΤ”, ενός διαγωνισμού ύψους άνω των 130 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Ήδη εγκρίθηκε η προεπιλογή των πέντε υποψήφιων “μνηστήρων”, ήτοι των ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.-Α.Τ.Ε.Σ.Ε., ΑΒΑΞ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και INTRAKAT». Σημειώνουμε πως το συνολικό κονδύλιγια τις φοιτητικές εστίες ανέρχεται στα €500εκ.

Οι ίδιοι αδηφάγοι «μνηστήρες», οι ίδιοι ολιγαρχικοί όμιλοι παντού: στην ενέργεια, στα δημόσια έργα, στις κατασκευές! Μπροστά στη κλεπτοκρατική, αρπαχτική χυδαιότητα της Μητσοτάκης Α.Ε. και της Ολιγαρχίας, το ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρο: άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας που θα υλοποιήσει ένα ευρύ Πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγης, με παροχή στέγης σε όσους το έχουν ανάγκη. Η στέγαση αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, όχι χρηματοοικονομικό παράγωγο προς κερδοσκοπία! 

Διαβάστε επίσης...