Τελευταία νέα
Μετά την πρόταση δυσπιστίας το Μαξίμου ψάχνει τους αντικαταστάτες Μπρατάκου και Παπασταύρου: Επικρατέστεροι Μυλωνάκης και Παπαθάνασης Μητσοτάκης: Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο – Καμία συγκάλυψη στα Τέμπη, ανιστόρητος ο Κασσελάκης Κασσελάκης: «Κύριε Μητσοτάκη, διοικείτε μία οργάνωση υπό διάλυση – Σας επαναφέρω την πρότασή μου για αξιοπρεπή αποχώρηση» Αμόκ Μητσοτάκη με τυφλές επιθέσεις κατά πολιτικών αρχηγών, κομμάτων, Συγκροτημάτων Τύπου και επιχειρηματιών! Διολίσθηση σε άκρατη συνωμοσιολογία και ούτε μια κουβέντα συνριβής για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη Κ.Μητσοτάκης vs Β.Μαρινάκη-«Δεν συγκυβερνώ παράκεντρα-Να εμφανιστεί πολιτικά και να κριθεί» Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ Σόου Μητσοτάκη στη συζήτηση για την πρόταση μομφής – Επέμεινε να βλέπει «συμφέροντα» πίσω από την αντιπολίτευση, χωρίς να πει λέξη για τις παραιτήσεις των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» το πιο σύντομο ανέκδοτο Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 «Όχι» ΣΥΡΙΖΑ: Η τραγική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προκλητικός μέχρι τέλους – Τραγική εικόνα που αποτελεί προσβολή στη μνήμη των θυμάτων Μητσοτάκης σε Μαρινάκη: Μην κρύβεσαι -Κατέβα στην πολιτική να μετρηθούμε!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διεθνής διοργάνωση των 600 ναυτικών μιλίων

Ιούλιος 12,2021

AEGEAN 600 HORC ©Nikos Alevromytis

Ραντεβού για το δεύτερο «AEGEAN 600» έδωσαν οι εκατοντάδες ιστιοπλόοι που βρέθηκαν στην Τελετή Λήξης της διεθνούς διοργάνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου. Το «AEGEAN 600» της επόμενης χρονιάς θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 16 Ιουλίου, στην ίδια διαδρομή, και, ήδη, ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης έχει δεχτεί τις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής. Οι ομορφιές του Αιγαίου Πελάγους, η προσεχτικά σχεδιασμένη ιστιοδρομία και η φιλοξενία εντυπωσίασαν αγωνιζόμενους και συνοδούς.

«Οι κυβερνήτες των σκαφών έχουν ενθουσιαστεί από τη διοργάνωση και εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την Οργανωτική Επιτροπή. Φίλοι της ιστιοπλοΐας από Αμερική και Αυστραλίας παρακολουθούσαν τον αγώνα και δήλωσαν τον θαυμασμό τους για την τόσο καλά σχεδιασμένη διοργάνωση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ Ιωάννης Μαραγκουδάκης.

Κατά τη διάρκεια των απονομών, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, δεσμεύτηκε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει και την επόμενη διοργάνωση. «Νιώθω τυχερός που γνώρισα την ιστιοπλοϊκή οικογένεια μέσα από ανθρώπους που αγαπάνε το άθλημα. Η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα συνδράμει στον επόμενο στόχο ώστε το «AEGEAN 600» να αποτελέσει θεσμό και είμαι σίγουρος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.

Το βαρύτιμο κύπελλο του αγώνα, που είναι ακριβές αντίγραφο ενός κρατήρα αττικού εργαστηρίου του 5ου αιώνα π.Χ., εντυπωσίασε όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση. Οι νικητές πήραν ασημένια αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων από το 3.000 π.Χ. του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού μέχρι τον 5ο αιώνα της Κλασικής Εποχής, και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους τόσο για την τέχνη των Αρχαίων Ελλήνων όσο και για την ανάδειξή της που γίνεται από τους σύγχρονους Έλληνες. Μάλιστα, όπως είπαν, πιστεύουν ότι η βράβευση με αντίγραφα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού αποτελεί μεγάλη τιμή.

Βάση ελλιμενισμού των ιστιοφόρων αποτέλεσε η «Olympic Marine» στο Λαύριο. «Ήταν ένας εκπληκτικός αγώνας. Μία φανταστική ρεγκάτα. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσοι πήραν μέρος σε αυτή την ιστιοδρομία», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της «Olympic Marine» Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος προσέφερε τις εγκαταστάσεις της μαρίνας για την επιτυχία του αγώνα και τόνισε ότι θα είναι αρωγός και στις επόμενες διοργανώσεις.

Στην γραμμή της εκκίνησης, μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα, βρέθηκαν 37 ιστιοφόρα. Τα σκάφη διένυσαν μία διαδρομή 600 ναυτικών μιλίων, χωρίς στάση, με διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Οι εικόνες από τους χώρους κοινωνικής δικτύωσης των αγωνιζομένων ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο διαφημίζοντας τις ομορφιές της Ελλάδος. «Πρόκειται για μία φανταστική διοργάνωση. Είναι μία από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχω τρέξει στη ζωή του», δήλωσε ο Έλιο Πετράτσι, μάνατζερ του «Atalanta II». Το ιταλικό σκάφος κατέκτησε το «Line Honours» και πρώτευσε στα IRC.

Ο αγώνας υποστήριξε την οικολογική δράση του ΠΟΙΑΘ «Να σώσουμε τις θάλασσες μας». Διοργανωτής του «AEGEAN 600» ήταν ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Αττικής.

Στην εκδήλωση της Τελετής Λήξης, το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρώην αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Γιώργος Ανδρεάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Νίκος Πέππας, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Λαυρίου, εκπρόσωπος του αρχηγού Λ.Σ., αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χρήστος Ζούμπος κ.α.

Τα τελικά αποτελέσματα:
IRC: 1) Atalanta II (κυβερνήτης Φραντσέσκο Ντι Άντζελις, Ιταλία), 2) Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Βαγγέλης Νικολόπουλος, Χάρης Μαυρογεώργης, Ελλάδα), 3) Artemis (κυβ. Κράεν Μπρινκ Νίλσεν, Δανία).

ORC: 1) Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Βαγγέλης Νικολόπουλος, Χάρης Μαυρογεώργης, Ελλάδα), Blur (Πίτερ Γκούσταφσον, Σουηδία), 3) Artemis (κυβ. Κράεν Μπρινκ Νίλσεν, Δανία).

Double Handed: 1) Krone One» (Μιχαΐλ Κοπάνοβ – Ρούμεν Κοτόβ, Βουλγαρία), 2) Αether (Γεράσιμος Πετράτος και Εύη Δελίδου, Ελλάδα), 3) Blue Planet (Κρίστιαν Κερλ – Ίγκασι Μάνγκα, Γερμανία).

Διαβάστε επίσης...