Τελευταία νέα
ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Φοβάται την πολιτική λογοδοσία» – Πυρά Τσουκαλά για πλειστηριασμούς, ιδιωτικό χρέος και ακρίβεια Μητσοτάκης: “Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία”- Βίντεο με Rafale και F-16 Viper Θεσσαλονίκη: Πώς το κύκλωμα με εταιρείες «φαντάσματα» στρατολογούσε αχυρανθρώπους – Η αποκάλυψη μέσω email στο Μαξίμου ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Η ακρίβεια αδειάζει τα πορτοφόλια και γεμίζει τα κρατικά ταμεία» – Πυρά για funds, κόκκινα δάνεια και αγροτικές επιδοτήσεις Κοντογεώργης: Κανονική πορεία του έργου GSI, σημαντικό διευρωπαϊκό έργο ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης αντί να έρθει στη Βουλή να απολογηθεί για το ιδιωτικό χρέος, προτιμά τις αναρτήσεις «Μα, αυτός είναι ο Τσίπρας» – Η έκπληξη στο Παρίσι, η φωτογραφία με διαδηλωτή και το γαλλικό ενδιαφέρον για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ: Ζητά διαφάνεια και λογοδοσία στην ΑΑΔΕ μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του «Χωριάτικου» Ανεπίτρεπτα μπάχαλα, θεμιτοί πόλεμοι Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ; – Τι αποκάλυψε ο «λαγός» Άδωνις Το Τραγούδι της Ημέρας: Βαθιά στα μάτια Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ο Μητσοτάκης: Χρηματοδότηση 11,16 εκατ. για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, οδήγησε αγωνιστικό
Libre.gr

Μητσοτάκης για παράδοση ιερών κειμηλίων στις Σέρρες: Η επιστροφή της ιστορικής μνήμης στον φυσικό της χώρο είναι δικαίωση

«Ετεροβαρής δεν είναι μία συμφωνία η οποία ανοίγει το δρόμο στον επαναπατρισμό των θησαυρών μας, ετεροβαρής και εναντίον μας, τελικά, είναι η αδράνεια και η ακινησία που τους κρατούν μακριά», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τη δήλωση έκανε κατά την αντιφώνηση του στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ, Πολιούχων των Σερρών, για την επίσημη τελετή παράδοσης των ιερών κειμηλίων, που επιστράφηκαν από τη Βουλγαρία, στην Εκκλησία των Σερρών.

«Μιλάμε για ένα έμπρακτο αποτέλεσμα των πολλών δυνατοτήτων που τελικά έχει η πολιτιστική διπλωματία μας, με μία πατριωτική πολιτική, η οποία αποδεικνύει και δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή, το κύρος της ισχυρό και υψηλό, η φωνή της ακούγεται δυνατή και δεν φοβάται, λοιπόν, και να συζητήσει και να διεκδικήσει και τελικά να δικαιωθεί. Αυτό σημαίνει δικαίωση, η ιστορική μνήμη να επιστρέψει στον φυσικό της χώρο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Σήμερα παραδίδονται το κειμήλια ανεκτίμητης ιστορικής, καλλιτεχνικής και θρησκευτικής αξίας.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι αυτός ο δίαυλος παραμένει ενεργός, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τον εντοπισμό, την τεκμηρίωση αλλά και τελικά, ναι, για την επιστροφή όλων των θησαυρών που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Βουλγαρία. Και αυτό είναι ίσως η καλύτερη απάντηση σε όσους έσπευσαν να μιλήσουν με μεμψιμοιρία για αυτή την εξέλιξη».

Τον πρωθυπουργό συνοδεύει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μητσοτάκης για το καλώδιο: Ελλάδα και Κύπρος οι χώρες που αδειοδοτούν τις εργασίες των ερευνών

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...