Τελευταία νέα
Ο Μερτς ζητά ξανά αύξηση ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την Ουκρανία – «Είναι επιτακτική ανάγκη» Ρωσία: «Χειροπέδες» στον διευθυντή της ανεξάρτητης εφημερίδας Novaya Gazeta Ο Μαρινάκης αμφισβητεί τα στοιχεία Eurostat για την οικονομική επισφάλεια: «Είναι κατά δήλωση των πολιτών» ALCO: 23,8% η ΝΔ στην πρόθεση, 10 μονάδες μπροστά από ΕΛ.Α.Σ.- Στάσιμο ΠΑΣΟΚ, 4% ο Κασιδιάρης Μυτιλήνη: Επτά συλλήψεις μετά από περιστατικό οπαδικής βίας Politico:Ελλάδα και πέντε ευρωπαϊκές χώρες ζητούν αναβολή του ETS2 έως το 2030-Οι πιέσεις Μητσοτάκη Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Οπαδοί ξένης ομάδας επιτέθηκαν σε αστυνομικούς – 11 συλλήψεις Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Μεγαλύτερη δημοσιονομική ευελιξία εντός του πλαισίου για την ενεργειακή κρίση Μεγαλώνει η τραγωδία στο Πακιστάν: Ξεπέρασαν τους 30 οι νεκροί από πτώση οροφής σχολείου – Οι περισσότεροι ήταν μαθητές Χίος: Αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου για τέσσερις μήνες από 15 Νοεμβρίου – Τι θα ισχύει για επείγουσες πτήσεις Αιχμές Αποστολάκη για την επιδότηση στα καύσιμα: «Κάθε 15 μέρες θα έρχεται ο πατερούλης να ανακοινώνει παράταση;» Νυφούδης: «Αόρατο μνημόνιο» η ακρίβεια – Νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν μπορούν να αλλάζουν προϋπολογισμό κάθε 15 μέρες
Efsyn.gr

Μητσοτάκης για προσχέδιο συμπερασμάτων Ε.Ε.: «Δεν ανταποκρίνεται στην επείγουσα κατάσταση με τις τιμές ενέργειας»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι τα συμπεράσματα δεν ανταποκρίνονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης που δημιουργούν οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας.
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ευελιξία εντός του υφιστάμενου δημοσιονομικού πλαισίου, προκειμένου να προσφέρουμε στοχευμένα, προσαρμοσμένα και προσωρινά μέτρα στήριξης σε ευάλωτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις», είπε.
Επισήμανε μάλιστα ότι τα μέτρα αυτά θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από εκείνο το μέρος της αύξησης των δημόσιων εσόδων που προκύπτουν λόγω του υψηλότερου πληθωρισμού, με παράλληλη διασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας.
«Πρέπει να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στην ανάγκη να δράσουμε και στη δυνατότητά μας να το πράξουμε», συμπλήρωσε.
Υπογράμμισε επίσης την επείγουσα ανάγκη επανεξέτασης βασικών χαρακτηριστικών του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ETS).
Παρότι το ETS θα πρέπει να παραμείνει βασικός πυλώνας της στρατηγικής της ΕΕ για την απανθρακοποίηση, δεν μπορεί να λειτουργεί σαν να μην έχουν αλλάξει οι συνθήκες από την χρονική στιγμή υιοθέτησή του.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...