Τελευταία νέα
Σπίρτζης: Δεν αποδέχεται την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε ένα πολιτικό τσίρκο» Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010 – Αναζητείται ακόμη μια γυναίκα Ισπανία: 19 αγνοούμενοι μετά την πυρκαγιά στην Αλμέρια – Άνθρωποι κάηκαν στα οχήματά τους [βίντεο] Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Οι εργαζόμενοι «δεύτερης κατηγορίας» Άντι Μπέρναμ: «Εν αναμονή» πρωθυπουργός Το Τραγούδι της Ημέρας: Σακάκι Τραγωδία στη Ρόδο: Πέθανε το βρέφος που πνίγηκε με την τροφή του Δήμος Θερμαϊκού: Μάχη μέχρις εσχάτων για να σωθεί το Ακρωτήρι Μπόνι Τάιλερ: Η φωνή που σημάδεψε τους εφηβικούς μας έρωτες Πολάκης: «Ανίκανος ο Φάμελλος να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – Πήγε το κόμμα στο 2%» Ανδρουλάκης: Αφήστε τα “λυπάμαι” και τα “θυμώνω” – Οι πολίτες χρειάζονται λύσεις για την ακρίβεια Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε μη αδειοδοτημένος χώρος για χειρουργικές επεμβάσεις σε ζώα – Συνελήφθη κτηνίατρος
Libre.gr

Μητσοτάκης: Χαιρετίζω τις πρώτες συλλήψεις για τους δολοφονικούς εμπρησμούς

Με επίκεντρο την ακρίβεια και τις πιέσεις που δέχονται τα νοικοκυριά από το αυξημένο κόστος ζωής, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την απάντησή του χαιρετίζοντας τις τρεις συλλήψεις για την υπόθεση των δολοφονικών εμπρησμών στη Θεσσαλονίκη, που οδήγησαν στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα. Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης πως η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στην κηδεία, δείχνει την κατεύθυνση της ομοψυχίας, με την οποία πρέπει η πολιτεία να αντιμετωπίζει την τρομοκρατία.

«Μια ημέρα μετά την κηδεία της Βάγιας Νέστορα, η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της, οδηγώντας στη Δικαιοσύνη τους τρομοκράτες. Είναι η απάντηση της Δημοκρατίας στη βία. Και είναι σημαντικό ότι την απάντηση αυτή τη δίνουμε μαζί -τουλάχιστον οι περισσότερες από τις πολιτικές δυνάμεις», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Μόνο αν ομονοήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα στερήσουμε το πολιτικό οξυγόνο από τη νέα γενιά τρομοκρατών».

Συνεχίζοντας στο θέμα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να συμπεριλάβει στην απάντησή του και το δικό του σχέδιο για την καταπολέμηση αυτών των φαινομένων. Η ανεργία επί ημερών μας πήγε από το 18% στο 8%, έχουμε δημιουργήσει σχεδόν 600.000 θέσεις εργασίας και το brain drain έχει αναστραφεί, η κυβέρνηση έχει μειώσει ή καταργήσει 83 φόρους, είπε.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την ερώτηση τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος ξεκίνησε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είχατε στόχο να γίνουν οι Έλληνες ο λαός με τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη;». Αν έβαζα έναν τίτλο, θα ήταν «ακρίβεια παντού», είπε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης, παραθέτοντας στοιχεία της Eurostat και της ΓΣΕΕ, όπως ανέφερε για να στοιχειοθετήσει τον ισχυρισμό του.

Η συζήτηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Παρότι το βασικό θέμα αφορά την οικονομία και την ακρίβεια, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η συζήτηση δεν θα περιοριστεί μόνο στα ζητήματα του κόστους ζωής, αλλά θα επεκταθεί και σε θέματα θεσμών, διαφάνειας και συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...