Τελευταία νέα
Φωτιά σε περιοχή του Κιλκίς – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροβεστικής Ιράν: Αμερικανικοί πύραυλοι χτύπησαν το νησί Κεσμ ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αντιπολίτευση σφυροκοπά τη Νέα Δημοκρατία – «Να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI Act) Μουντιάλ 2026: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Μέσι τον έβαλαν ξανά στην κούρσα για τη «Χρυσή Μπάλα» Βουλή: Υπερψηφίστηκε από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το ν/σ για την τεχνητή νοημοσύνη Τουρκικές διπλωματικές πηγές καθησυχάζουν την Αθήνα: Τι λένε για τη «Γαλάζια Πατρίδα», τα χωρικά ύδατα και τα F-35 Κομισιόν: Θετική η πρώτη αξιολόγηση από την εφαρμογή του Συμφώνου Μετανάστευσης στην Ελλάδα ΣΥΡΙΖΑ: Στην έξοδο και ο Σωκράτης Φάμελλος – Κρίσιμες ώρες πριν από το συνέδριο της ΚΕ Κυψέλη: Οι ρωγμές στα κτίρια, η καθίζηση και ο φόβος για τα μπαζωμένα ρέματα Τραγωδία στη Χαλκιδική: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 7χρονη – Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου Κ. Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αθώοι οι 9 – Διασύρθηκαν έντιμοι πολιτικοί
Efsyn.gr

Μουντιάλ 2026: Η απίστευτη σχέση των Μέσι και Γιαμάλ – Από την… μπανιέρα στον μεγάλο τελικό

Αργεντινή και Ισπανία έκλεισαν θέση στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ 2026, μετά τις νίκες τους επί της Αγγλίας και της Γαλλίας αντίστοιχα.
Στη μεγάλη αναμέτρηση ξεχωρίζει η παρουσία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή Λιονέλ Μέσι με τον ανερχόμενο σούπερ σταρ Λαμίλ Γιαμάλ. Μάλιστα, ο Γιαμάλ έχει πει για τον Μέσι πως είναι ο καλύτερος όλων των εποχών.

Εκτός από το γεγονός πως ο νεαρός Ισπανός θεωρείται πως είναι ο διάδοχος του Αργεντινού, οι δύο τους μοιράζονται και ένα «περίεργο» κοινό παρελθόν: Το μακρινό 2007, ορισμένοι παίκτες της Μπαρτσελόνα φωτογραφήθηκαν με παιδιά, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ημερολογίου του 2008, με τα έσοδα να διατίθενται στη UNICEF και σε άλλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς της Καταλονίας.

Τότε, ο φωτογράφος Μόνφορτ Τζόαν Μόνφορτ απαθανάτισε τον τότε 20χρονο Μέσι να κρατάει μέσα σε μια μπανιέρα τον Γιαμάλ, που τότε ήταν ένα βρέφος μόλις πέντε μηνών.
«Ηταν μια δύσκολη φωτογράφιση, μπορούμε να πούμε ότι ζορίστηκα για να την κάνω», λέει τώρα ο Μόνφορτ στο The Athletic, σημειώνοντας: «Ο Λιονέλ Μέσι είναι ακόμα ντροπαλός. Ηταν πολύ πιο ντροπαλός όταν ξεκινούσε, και βρέθηκε εκεί με ένα βρέφος σε μια πλαστική μπανιέρα γεμάτη νερό. Στην αρχή, δεν υπήρχε αλληλεπίδραση. Ηταν δύσκολο για όλους τους. Ομως, σιγά-σιγά, άρχισε να δημιουργείται η ατμόσφαιρα και, τελικά, βγήκε μια πολύ καλή φωτογραφία».
Και προσθέτει: «Τότε, κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτό το μωρό θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα — και ούτε θα μπορούσε να ξέρει ότι ο Μέσι θα γινόταν αυτό που έγινε. Μιλάμε για το 2007. Ο Μέσι μόλις ξεκινούσε τότε στη Μπαρτσελόνα. Το πεπρωμένο παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτά τα πράγματα».
Σύμφωνα με τον Μόνφορτ, «είναι μακράν η πιο διάσημη φωτογραφία που έχω τραβήξει στη ζωή μου. Αν ο Λαμίν συνεχίσει να εξελίσσεται όπως εξελίσσεται, η φωτογραφία θα γίνει ακόμα πιο ιστορική. Οι πιθανότητες να συμβεί όλο αυτό ήταν σαν να κέρδιζα το λαχείο. Αν και δεν με εξασφάλισε οικονομικά για όλη μου τη ζωή. Είμαι απλά πολύ χαρούμενος που συνέβη. Είναι υπέροχο ιδίως στο σημερινό ποδόσφαιρο, όπου τα πάντα έχουν να κάνουν με τα χρήματα και την εξουσία».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...