Τελευταία νέα
Παραιτήθηκαν 63 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Όλα τα ονόματα Έρχονται 40αρια την Κυριακή και τη Δευτέρα: «Το δυσκολότερο τμήμα της περιόδου» – Η πρόγνωση Κολυδά Μπουκώρος για δίωξη της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας: Η παραπομπή δεν σημαίνει ενοχή Φωτιά σε δασική έκταση στα Βίλια – Επιχειρούν επτά εναέρια μέσα Μήνυμα Μητσοτάκη από το ΚΥΣΟΙΠ: «Κρίσιμη η κάλπη του 2027 για την Ελλάδα και την Ευρώπη» Γεωργιάδης για διώξεις των γαλάζιων στελεχών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είναι ΑΣΤΕΙΕΣ – Θα αθωωθούν πανηγυρικά» Μαρινάκης: Δεν υπάρχει λόγος οι 4 βουλευτές να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές Μητσοτάκης: 49,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα και διεκδίκηση πρόσθετων πόρων από το νέο Ταμείο Ανταγωνιστικότητας Ρωγμές σε σπίτια στην Κυψέλη: Τα τρία αιτήματα του Δήμου Αθηναίων προς την «Ελληνικό Μετρό» Ρόδος: Καταγγελίες για παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου σε παραλίες [εικόνες] Ακρίβεια: Γιατί οι εξαγγελίες Μητσοτάκη βουλιάζουν στα Στενά του Ορμούζ Έρευνα από την Αντιτρομοκρατική στο σπίτι του 4ου συλληφθέντα για τον εμπρησμό στην οικία Νέστορα
Efsyn.gr

Μουντιάλ 2026: Ο Μαμντάνι πήγε σε μία από τις πιο σκληρές φυλακές του κόσμου και είδε το ματς με τους κρατούμενους

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης συνηθίζει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του στους ανθρώπους του περιθωρίου. Προχώρησε, λοιπόν, σε ακόμα μια πρωτοβουλία που ξεχώρισε, καθώς επισκέφτηκε το Rikers Island, μία από τις πιο σκληρές φυλακές του κόσμου, για να παρακολουθήσει μαζί με τους κρατούμενους τον ημιτελικό του Μουντιάλ.
Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν περισσότερα από 100 σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να δουν δωρεάν τους αγώνες του Μουντιάλ σε μεγάλες οθόνες. Ωστόσο, το Rikers Island, γνωστό για τον υπερπληθυσμό, τη βία και τις άθλιες συνθήκες κράτησης, δεν είναι ένα από αυτά τα μέρη.
(AP Photo/Seth Wenig)
Ο Ζοχράν Μαμντάνι συμμετείχε στην προβολή ως επιβράβευση για την καλή συμπεριφορά των κρατουμένων. Πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν για να δουν τον ημιτελικό ανάμεσα σε Αγγλία και Αργεντινή, σύμφωνα με το AP.
(AP Photo/Seth Wenig)
«Το Μουντιάλ ήταν μια μαγική στιγμή για ολόκληρη την πόλη», δήλωσε ο Μαμντάνι. «Αυτοί είναι Νεοϋορκέζοι και θα είναι Νεοϋορκέζοι όταν βγουν από το Rikers».
(AP Photo/Seth Wenig)
Ο Μαμντάνι έχει δεσμευτεί να τηρήσει τον νόμο του 2019 που προβλέπει το κλείσιμο του Rikers Island, μιας φυλακής για την οποία εκθέσεις καταγράφουν διάχυτη βία και πρακτικές που παραβιάζουν το Σύνταγμα. Η επίσκεψή του είχε έντονο συμβολισμό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο σωφρονισμός να συνδέεται με αξιοπρέπεια και όχι τιμωρία.
Η προβολή του Μουντιάλ μέσα στις φυλακές αποτέλεσε μια σπάνια στιγμή συλλογικής συγκίνησης για ανθρώπους που ζουν αποκομμένοι από τον έξω κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, η πραγματικότητα στο Rikers παραμένει σκληρή και ασφυκτική.
(AP Photo/Seth Wenig)
Συγκίνηση προκάλεσε και το σχόλιο ενός κρατουμένου, οπαδού της Αγγλίας, ο οποίος ύψωσε τα χέρια του πανηγυρίζοντας. «Θα μπορούσα να το κάνω αυτό με την οικογένειά μου», είπε. «Ο γιος μου είναι μεγάλος φίλος του ποδοσφαίρου, οπότε αυτό θα ήταν υπέροχο για μένα και γι’ αυτόν, να έχουμε αυτή τη σχέση και αυτόν τον δεσμό».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...