Τελευταία νέα
Φιλιππίνες: Μαθητής άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο και μετά αυτοκτόνησε – Ενας νεκρός, δύο τραυματίες Οι Ουκρανοί πυρπόλησαν το ελληνόκτητο Skiros στο Novorossiysk – Διασυρμός Γεραπετρίτη Σεισμός στην Κολομβία: Η Σακίρα θα χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση σχολείων – «Τόσοι άνθρωποι θα ξεχαστούν» Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Διακοπές και καθυστερήσεις στον Προαστιακό, η ανακοίνωση της Hellenic Train Press Point: Η ψηφοθηρία και το… καλό παράδειγμα Ελληνοτουρκικά: Αυξανόμενη ένταση στο πεδίο-Εκτιμήσεις, σενάρια, κινήσεις μετά την ανακήρυξη των δύο τουρκικών θαλάσσιων πάρκων Δημοσιονομική «ανάσα» για ενεργειακές επενδύσεις ΑΕΚ: Στον δρόμο για τα αστέρια «Σκάσε και κολύμπα» Γρεβενιώτικος καρσιλαμάς για «γαλάζια» στελέχη Κούσνερ – Νετανιάχου συμφώνησαν οι ΗΠΑ να επιβλέψουν τον αφοπλισμό της Χαμάς: «Εντός 30 ημερών» Τροχαίο στη Βούλα: 39χρονος μοτοσικλετιστής σε κρίσιμη κατάσταση – Συγκρούστηκε με ταξί που έκανε αναστροφή
Efsyn.gr

Μουντιάλ 2026: Ο Οτσόα έγραψε ιστορία με το Μεξικό αγωνιζόμενος σε 6ο διαφορετικό Παγκόσμιο Κύπελλο [βίντεο]

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2026 εκτυλίχθηκε στο ματς του Μεξικού με την Τσεχία, με τον Γκιγιέρμο Οτσόα να γνωρίζει την αποθέωση από τους φιλάθλους κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 78ο λεπτό της αναμέτρησης, ο 40χρονος τερματοφύλακας πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Ραούλ Ράνχελ, καταγράφοντας την έκτη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, σε μια στιγμή που σημάδεψε την αναμέτρηση στο κατάμεστο «Αζτέκα».
Η είσοδός του προκάλεσε παρατεταμένο χειροκρότημα από τους Μεξικανούς φιλάθλους, με τον εμβληματικό γκολκίπερ να επιστρέφει στο γήπεδο όπου έχει συνδεθεί με μεγάλες στιγμές της καριέρας του τόσο με την εθνική Μεξικού όσο και με την Κλαμπ Αμέρικα.
Το Μεξικό επικράτησε με 3-0 της Τσεχίας, ολοκληρώνοντας τη φάση των ομίλων με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και κατακτώντας την πρώτη θέση του ομίλου του Μουντιάλ 2026.
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε και η συμβολή του Οτσόα στο τρίτο γκολ της ομάδας του, καθώς από δική του βαθιά μεταβίβαση ξεκίνησε η φάση που κατέληξε στο τέρμα του Άλβαρο Φιντάλγκο.
Ο πολύπειρος τερματοφύλακας είχε συμπεριληφθεί για έκτη φορά σε αποστολή Μεξικού για Μουντιάλ, ωστόσο αυτή ήταν η τέταρτη διοργάνωση στην οποία κατέγραψε συμμετοχή, καθώς σε προηγούμενες παρουσίες του δεν είχε αγωνιστεί.
Πριν από το παιχνίδι, αρκετοί συμπαίκτες του είχαν εκφράσει δημόσια την επιθυμία να τον δουν ξανά σε δράση. Ο Αλέξις Βέγα είχε αναφερθεί στον «Μέμο» ως θρύλο του μεξικανικού ποδοσφαίρου, ενώ ο Ρομπέρτο Αλβαράδο είχε τονίσει πως η ομάδα θα χαιρόταν να τον δει και πάλι κάτω από τα δοκάρια, επισημαίνοντας το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια.
Δείτε βίντεο με τον τερματοφύλακα του Μεξικού:

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...