Ο Μπέρναρντ Τόμικ συνεχίζει τη θεαματική του επιστροφή, καθώς η πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του ATP 250 στο Λος Κάμπος θα τον επαναφέρει στο Top 160 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά μετά από σχεδόν επτά χρόνια.
Ξεκινώντας την εβδομάδα από το Νο171 της ATP, ο 33χρονος Αυστραλός μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως lucky loser, αλλά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευκαιρία του.
Στον πρώτο γύρο συνέτριψε τον Άλεξ Ερνάντες με 6-1, 6-0, ενώ στη συνέχεια πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες νίκες των τελευταίων ετών, αποκλείοντας το Νο4 του ταμπλό, Κάρεν Χατσάνοφ, με 6-2, 6-4.
Η πορεία του σταμάτησε στα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε με 6-1, 6-0 από τον Κάμερον Νόρι, ωστόσο οι δύο νίκες που προηγήθηκαν ήταν αρκετές για να του χαρίσουν σημαντική βαθμολογική άνοδο.
Επιστροφή στο Top 160
Με την παρουσία του στους «8» του Λος Κάμπος, ο Τόμικ κερδίζει 11 θέσεις και από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο160 της παγκόσμιας κατάταξης, που αποτελεί το καλύτερο ranking του από τον Σεπτέμβριο του 2019.
Αν είχε καταφέρει να ξεπεράσει και το εμπόδιο του Νόρι, θα είχε επιστρέψει και στο Top 150.
Η άνοδος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2022 ο άλλοτε Νο17 του κόσμου είχε βρεθεί εκτός Top 800, με πολλούς να θεωρούν πως η καριέρα του είχε ουσιαστικά ολοκληρωθεί.
Η αναγέννηση του Αυστραλού
Η ανοδική πορεία του Τόμιτς είχε ξεκινήσει πριν από δύο εβδομάδες, όταν κατέκτησε το Challenger του Λίνκολν, πανηγυρίζοντας τον πρώτο του τίτλο σε αυτή την κατηγορία από το 2018.
Στη συνέχεια ήρθε η πρώτη του συμμετοχή σε κυρίως ταμπλό ATP μέσα στο 2026, η πρώτη του νίκη σε hard court διοργάνωση ATP από το 2021 και πλέον η πρώτη του παρουσία σε προημιτελικά ATP από το 2019.
Ενδιαφέρον έχει ότι λίγο πριν από την κατάκτηση του τίτλου στο Λίνκολν, ο Τόμιτς είχε αποκαλύψει πως σκεφτόταν σοβαρά να αποσυρθεί.
«Θα είμαι απόλυτα ειλικρινής. Πριν από περίπου 10 ημέρες ένιωσα ότι έφτασα στα όριά μου. Είχα πει ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου χρονιά, οπότε τώρα μάλλον πρέπει να ξανασκεφτώ κάποια πράγματα. Τώρα που κέρδισα, μάλλον θα πρέπει να καθίσω ξανά στο τραπέζι. Ίσως τελικά παίξω άλλα 20 χρόνια!», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.
The post Μπέρναρντ Τόμικ: Στο καλύτερο ranking του από το 2019 appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
