Ξεκάθαρη θέση απέναντι στη σύγχρονη εκδοχή του περίφημου Battle of the Sexes πήρε η Μπίλι Τζιν Κινγκ, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας της Αρίνα Σαμπαλένκα με τον Νικ Κύργιο δεν μπορεί να συγκριθεί με τη δική της ιστορική αναμέτρηση απέναντι στον Μπόμπι Ριγκς το 1973.
Η 82χρονη θρύλος του παγκόσμιου τένις, που τότε είχε επικρατήσει του Ριγκς με 6-4, 6-3, 6-3 στο Χιούστον, σε έναν αγώνα που παρακολούθησαν περίπου 90 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, τόνισε ότι οι δύο περιπτώσεις δεν έχουν ουσιαστικά καμία σχέση.
“Η μόνη ομοιότητα είναι ότι παίζει ένας άνδρας με μία γυναίκα. Αυτό και μόνο. Όλα τα υπόλοιπα όχι”, δήλωσε στο BBC Sport. “Ο δικός μας αγώνας αφορούσε την κοινωνική αλλαγή, το πολιτισμικό πλαίσιο του 1973. Αυτός ο αγώνας δεν έχει τέτοιο χαρακτήρα.”
“Εύχομαι να είναι ένας καλός αγώνας – φυσικά θέλω να κερδίσει η Σαμπαλένκα– αλλά δεν είναι το ίδιο”, πρόσθεσε.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στα δύο νικηφόρα σετ, με super tie-break στους 10 πόντους σε περίπτωση τρίτου σετ, ενώ περιλαμβάνει και τροποποιήσεις κανονισμών: κάθε παίκτης θα έχει μόνο ένα σερβίς και το μισό γήπεδο της Σαμπαλένκα θα είναι κατά 9% μικρότερο, με τους διοργανωτές να επικαλούνται δεδομένα που δείχνουν ότι οι γυναίκες κινούνται κατά μέσο όρο 9% πιο αργά από τους άνδρες.
“Εγώ έπαιξα στα πέντε σετ, σε κανονικό γήπεδο, χωρίς καμία αλλαγή”, θυμήθηκε η Κινγκ. “Είπα ξεκάθαρα: “Ή παίζουμε επί ίσοις όροις ή δεν παίζω”. Και ο Μπόμπι το λάτρεψε. Ο δικός μου αγώνας ήταν βαθιά πολιτικός. Ήξερα ότι έπρεπε να τον κερδίσω για την κοινωνική αλλαγή. Είχα πολλούς λόγους να νικήσω”, τόνισε.
The post Μπίλι Τζιν Κινγκ: “Το δικό μου Battle of the Sexes δεν έχει σχεση με αυτό…” appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
