Τελευταία νέα
Δίκη Τεμπών – Ηλίας Παπαγγελής: «Ο Μητσοτάκης είτε είναι ο ίδιος ανακατεμένος είτε θέλει να προφυλάξει τους δικούς του» Ευάγγελος Αποστολάκης: Πρώτη επίσημη εμφάνιση με το ΠΑΣΟΚ – Στην Κρήτη με κλιμάκιο του κόμματος Δημητρακόπουλος για τη διαμάχη Βίσση – Καρβέλα: Οι 300.000 ευρώ καταβλήθηκαν πριν τη συναυλία στο ΟΑΚΑ [βίντεο] Σαλμάς: “Τι γιορτάζει η ΝΔ; – Αν ο Σαμαράς ανακοινώσει κόμμα θα δείτε πού θα πάει το 23,5%” Γ. Μανιάτης: Ο Κάθετος Διάδρομος ενοχλεί πολλαπλώς Τούρκους και Ρώσους Λαύριο: Προφυλακίστηκε ο 32χρονος που επιτέθηκε με μαχαίρι στην πρώην του και τον σύντροφό της TRANSEUROPA 2026: Φεστιβάλ για δημοκρατία, τεχνολογία, οικολογία και δημόσιο χώρο Παραιτήθηκε η ξαδέρφη του Καραμανλή από τον ΟΣΕ Τον Ιανουάριο οι παραιτήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών που πάνε ΕΛ.Α.Σ: Η μάχη για τα ψηφοδέλτια Μητσοτάκης: “Τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκλάπησαν – Θα εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας” Θάνατος Μαζωνάκη: Στο ΑΤ Κυψέλης ο δικηγόρος του για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου [βίντεο] Π. Μαρινάκης: Στο 100% η κρατική ενίσχυση για τις ζημιές στις κατοικίες στην Κρήτη
Goalpost.gr

Μπασκόνια – Ολυμπιακός 89-106: «Καταιγίδα» στη Βιτόρια με ρεκόρ και σόου Ντόρσεϊ – Βεζένκοβ!

Σαν σίφουνας μπήκε στη EuroLeague της σεζόν 2026/27 ο Ολυμπιακός, επικρατώντας εκτός έδρας της Μπασκόνια με 89-106 στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής.
Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν επιθετικό ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία τους σε εκτός έδρας αναμέτρηση στη διοργάνωση (ξεπερνώντας τους 105 πόντους που είχαν πετύχει πέρυσι στο Μόντε Κάρλο), στηριζόμενοι στο εξαιρετικό δίδυμο των Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σάσα Βεζένκοβ, οι οποίοι σημείωσαν μαζί 47 πόντους!
«Φωτιές» στην επίθεση από το πρώτο μέρος
Αν και ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά στην άμυνα επιτρέποντας στη Μπασκόνια να προηγηθεί με 14-6 στο 3′, η επιθετική του πολυφωνία άλλαξε άμεσα τις ισορροπίες. Με τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ να σημειώνουν 23 πόντους στην πρώτη περίοδο, οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο προσκήνιο με 29-36.
Στη δεύτερη περίοδο, η είσοδος του Μοντέρο έδωσε ώθηση στη δημιουργία, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί σταθερά διψήφιες διαφορές και να οδηγείται στα αποδυτήρια προηγούμενος με 46-56.
Επιβολή, εκτόξευση της διαφοράς και επιβλητικό «διπλό»
Στην επανάληψη, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Βάσκους. Με σερί πόντους των Βεζένκοβ και Ντόρσεϊ η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +17 (55-72) στο 26′, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 60-81.
Στην τελευταία περίοδο, ο Μοντέρο ανέλαβε δράση σκοράροντας κατά ριπάς, μετατρέποντας το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία και σφραγίζοντας την άνετη επικράτηση με το τελικό 89-106.
Τα στοιχεία του αγώνα:

Διοργάνωση: EuroLeague (1η Αγωνιστική)

Γήπεδο: Fernando Buesa Arena

Διαιτητές: Χορντόβ, Σούκις, Κόλιενσιτς

Τα δεκάλεπτα: 29-36, 46-56, 60-81, 89-106

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μπασκόνια (Γκαλμπιάτι): Χάουαρντ 9, Λόσον 20 (4), Σίμονς 6 (1), Στούαρτ 8 (2), Ντουάρτε 9 (1), Γιοκσίμοβιτς, Κούρουτς 5 (1), Σεντεκέρσκις 15 (3), Σπανιόλο 5, Μπο 7 (1), Φρις, Φαρίντ 5.
Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μίλερ-ΜακΙντάιρ 2, Γουορντ 11 (1), Μοντέρο 15 (2), Βεζένκοβ 22, Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 25 (4), Εντιάι 4, Μιλουτίνοβ 2, Τζόσεφ 2, Χολ 4, Τζόουνς 12, Φουρνιέ 7 (1).

Το άρθρο Μπασκόνια – Ολυμπιακός 89-106: «Καταιγίδα» στη Βιτόρια με ρεκόρ και σόου Ντόρσεϊ – Βεζένκοβ! εμφανίστηκε πρώτα στο Goalpost.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...