Τελευταία νέα
ΣΥΡΙΖΑ: Άριστος στην προπαγάνδα ο Άδωνις Γεωργιάδης Κουτσούμπας: ”Ηταν αλύγιστοι οι κομμουνιστές”-Εκδήλωση τιμής στους εξόριστους της Ακροναυπλίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: ”Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής” Σακελλαρίδης: ”Έπρεπε να παρέμβει η κ. Μπακογιάννη για να κατανοήσουν στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να παραμένει στην υπουργική θέση ο Μ. Λαζαρίδης” Μακάριος Λαζαρίδης: Το retweet που «στέλνει» τη Ντόρα Μπακογιάννη για σοκολατάκια μετά την παραίτησή του Παρασκήνιο: Πώς φθάσαμε στην παραίτηση Λαζαρίδη-Το βαρύ κλίμα, η παρέμβαση Μπακογιάννη και το καθοριστικό τηλεφώνημα ΣΥΡΙΖΑ: Ζητεί παραίτηση Γεωργιάδη Σάρκα και οστά παίρνει το κόμμα Τσίπρα τέλος Μαϊου – Το πρώτο άτυπο όργανο Αντιπολίτευση: Υποκριτική η παραίτηση Λαζαρίδη – Να παραιτηθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη Βελόπουλος: ”Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση Λαζαρίδη για αλλαγή ατζέντας και αποπροσανατολισμό από τα μεγάλα προβλήματα” Γεωργιάδης-Υπόθεση Μυρτούς: «ΕΔΕ για την συκοφάντηση του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς» Το κυβερνητικό μπούλινγκ στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία με πολιορκητικό κριό τον Αδωνι Γεωργιάδη
Moneypress.gr

Μπλόκα: Βελτιωμένη η κατάσταση στο οδικό δίκτυο – Κλιμάκωση μετά τις γιορτές προαναγγέλλουν οι αγρότες

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο εθνικό οδικό δίκτυο σήμερα Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων και δεύτερη ημέρα εξόδου εν όψει των γιορτών, συγκριτικά με τις ουρές χιλιομέτρων που σχηματίστηκαν χθες σε αρκετά σημεία εθνικών οδών, όπου υπάρχουν αγροτικά μπλόκα.
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, η κυκλοφορία από την Αθήνα έως τη Θήβα διεξάγεται πλέον με σαφώς καλύτερη ροή καθώς άνοιξε και δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας στο μπλόκο των αγροτών στη Θήβα, ενώ από δύο λωρίδες κινούνται τα οχήματα και από Σχηματάρι προς Ριτσώνα.
Μετά το μπλόκο της Θήβας και για περίπου 20 χιλιόμετρα, η κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο εξελίσσεται χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, στο 110ό χιλιόμετρο, περίπου 5 χιλιόμετρα πριν από το Κάστρο Βοιωτίας, τα οχήματα μειώνουν και πάλι ταχύτητα, ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας, προκειμένου να περάσουν από το σημείο όπου βρίσκονται τα τρακτέρ, με την κυκλοφορία να διεξάγεται σε δύο λωρίδες.
Μετά το Κάστρο, η εικόνα παρουσιάζει σαφή βελτίωση. Στην περιοχή της Αταλάντης, οι αγρότες έχουν αφήσει ανοιχτές δύο λωρίδες κυκλοφορίας, γεγονός που περιορίζει την ταλαιπωρία των οδηγών και επιτρέπει την ομαλότερη ροή των οχημάτων. Αντίστοιχα, στον Μπράλο, η διέλευση γίνεται με μικρότερες καθυστερήσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενα τμήματα της διαδρομής
Η εικόνα στο οδικό δίκτυο
Στην περιοχή της Νίκαιας η εικόνα στο οδικό δίκτυο παρουσιάζει βελτίωση, καθώς ύστερα από συνεννόηση των αγροτών με τις αστυνομικές Αρχές, δόθηκε εκ νέου σε κυκλοφορία η αερογέφυρα που βρίσκεται πάνω από το σημείο του μπλόκου. Από εκεί διέρχονται πλέον τόσο τα Ι.Χ. όσο και τα φορτηγά οχήματα.
Με τον τρόπο αυτό αποκαταστάθηκε η κίνηση στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, περιορίζοντας την ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται από την Αθήνα, οι οποίοι πλέον χρειάζεται να ακολουθήσουν μικρότερη παράκαμψη.
Παράλληλα, άνοιξε και η Περιμετρική της Πάτρας στο ύψος της Εγλυκάδας, ύστερα από συμφωνία που επήλθε μεταξύ των αγροτών του μπλόκου και της Αστυνομίας.
Οι αγρότες μετακινούν τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στην άκρη της οδού, στη ΛΕΑ και αφήνουν ελεύθερες τις άλλες δύο λωρίδες κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων.
Κλιμάκωση μετά τις γιορτές
Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις γιορτές εξέφρασαν σήμερα οι αγρότες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο μπλόκο της Νίκαιας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνουν αμετακίνητοι στα μπλόκα.
«Εμείς ανοίξαμε τους δρόμους για να περάσουν οι πολίτες… Η κυβέρνηση ταλαιπωρεί χιλιάδες εκδρομείς» τόνισαν στη συνέντευξή τους, συμπληρώνοντας: «Οι πολίτες πέταξαν στα σκουπίδια τον κοινωνικό αυτοματισμό… Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να σπάσει τα μπλόκα… Θα αποτύχει».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...