Τελευταία νέα
Κώστας Αρβανίτης: Οι εκλογές του 2023 ήταν πειραγμένες Αρσεις ασυλίας: Το πρώτο αντάρτικο – Ο Πέτσας θα απέχει Στη Λέσβο ο Ανδρουλάκης-Στο επίκεντρο η κρίση στην κτηνοτροφία Τσιάρας: Θα μας διευκολύνει να αρθεί η βουλευτική ασυλία και των 13 για να μην μείνει τίποτα στην σκιά Ρωμανός για άρσεις ασυλίας: Κανένα ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην αυριανή ψηφοφορία Γεωργιάδης: Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ το 2014 για την Πόπη Παπανδρέου Το μήνυμα Μητσοτάκη για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου Επίκαιρη ερώτηση της Ζ.Κωνσταντοπούλου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης K.Mητσοτάκης για 21η Απριλίου: Στη σκοτεινή επέτειο αντιτάσσουμε τον αισιόδοξο ορίζοντα μιας καλύτερης ζωής για όλους Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: «Στη σκοτεινή επέτειο αντιτάσσουμε τον αισιόδοξο ορίζοντα» Κώστας Τσιάρας: Θα μας διευκολύνει να αρθεί η βουλευτική ασυλία και των 13 για να μην τίποτα στην σκιά Ν.Δ.: Νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια για τις εκλογές σε όλη τη χώρα
Tennis24.gr

Μπορεί τελικά ένα γήπεδο NFL να φιλοξενήσει ένα σημαντικό τουρνουά τένις;

Η μετατροπή του Hard Rock Stadium σε τενιστικό κέντρο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά η πρόσφατη κακοκαιρία αποκάλυψε τις αδυναμίες μιας εγκατάστασης που σχεδιάστηκε για αμερικανικό ποδόσφαιρο και όχι για τένις.
Την πρώτη εβδομάδα του φετινού Miami Open, τα βλέμματα δεν τράβηξαν μόνο τα αστέρια του αθλήματος, αλλά και η βροχή. Όπως αναφέρει το “The Athletic”, oι συνεχείς διακοπές και οι ακυρώσεις δεκάδων αγώνων έφεραν ξανά στο προσκήνιο το ερώτημα αν ένα στάδιο NFL μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά για ένα σημαντικό τουρνουά τένις;
Το χρονικό του χάους
Η Κυριακή των προκριματικών εξελίχθηκε σε απόλυτο εφιάλτη, ενώ την περασμένη Τετάρτη η επίμονη βροχόπτωση οδήγησε στην ακύρωση 37 αγώνων σε 10 διαφορετικά κορτ. Ακόμα και την Παρασκευή, ο προγραμματισμός θύμιζε παζλ για δυνατούς λύτες. Η Αρίνα Σαμπαλένκα, υπερασπίστρια του τίτλου, βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν οι διοργανωτές τη μετέφεραν από το κεντρικό Stadium Court στο τρίτο μεγαλύτερο γήπεδο για να δώσει προτεραιότητα στον Αλκαράθ.
Το πρόβλημα εντοπίζεται στην ίδια τη φύση του Hard Rock Stadium. Από το 2019, όταν το τουρνουά μεταφέρθηκε από το Crandon Park στο σπίτι των Miami Dolphins, επενδύθηκαν εκατομμύρια δολάρια για τη μετατροπή του. Ωστόσο, το κεντρικό κορτ παραμένει μια προσωρινή κατασκευή στημένη στη μέση ενός γηπέδου αμερικανικού ποδοσφαίρου.
Σε αντίθεση με τα μόνιμα τενιστικά στάδια, η συγκεκριμένη κατασκευή στερείται προηγμένων συστημάτων αποστράγγισης. Παράλληλα, η επιλογή της διοίκησης των Dolphins να διατηρήσει το στάδιο με ένα μόνο μερικό στέγαστρο, αφήνει τους παίκτες εκτεθειμένους. Καθώς η κλιματική αλλαγή κάνει τον καιρό στη Νότια Φλόριντα ολοένα και πιο απρόβλεπτο, η έλλειψη οροφής —κάτι που ισχύει και για τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά ATP/WTA 1000 στη Βόρεια Αμερική— μοιάζει πλέον με ρίσκο.
Αν και το παλιό Key Biscayne προκαλεί νοσταλγία σε πολλούς οπαδούς, τα κυκλοφοριακά του προβλήματα ήταν ο λόγος της μετακόμισης. Όμως, οι εικόνες της περασμένης εβδομάδας υπενθύμισαν σε όλους ότι το Stadium Court είναι ένας εντυπωσιακός, αλλά…ευάλωτος (τενιστικός) χώρος που δεν χτίστηκε για να στεγνώνει γρήγορα, αλλά για να φιλοξενεί σκληρές μάχες στο γρασίδι του NFL.
The post Μπορεί τελικά ένα γήπεδο NFL να φιλοξενήσει ένα σημαντικό τουρνουά τένις; appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...