Δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση περιπολικού οχήματος και απείθεια σχηματίστηκε εις βάρος ενός αστυνομικού ο οποίος συνελήφθη στη Μύκονο.
Ο άνδρας φέρεται με το όχημα να έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, να κινείτο στο αντίθετο ρεύμα και να αρνήθηκε να συμμορφωθεί, όταν συνάδελφοί του επιχείρησαν να τον υποβάλουν έλεγχο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το συμβάν σημειώθηκε στην περιφερειακή οδό που συνδέει τον Όρμο Αγίου Στεφάνου με τον Ορνό. Ο αστυνομικός κινήθηκε με το περιπολικό από τον Ορνό προς το Νέο Λιμάνι στη Μύκονο, αποβίβασε συνεπιβάτες του, και εν συνεχεία φέρεται να πραγματοποίησε με αυτό, επικίνδυνους ελιγμούς.
Όταν συνάντησε κυκλοφοριακή συμφόρηση φέρεται να ενεργοποίησε παράνομα τον φάρο του περιπολικού και τη σειρήνα του οχήματος προκειμένου να παρακάμψει τα ακινητοποιημένα οχήματα. Επίσης φέρεται να κινείτο επανειλημμένα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας αναγκάζοντας τους οδηγούς και από τις δύο κατευθύνσεις να πραγματοποιήσουν ελιγμούς για να αποφύγουν πιθανή σύγκρουση μαζί του, και να έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια πεζών.
Όταν συνάδελφός του από την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας, του ζήτησε να τον ακολουθήσει στο Αστυνομικό Τμήμα για έλεγχο, εκείνος φέρεται να αρνήθηκε να συμμορφωθεί.
Τότε κλήθηκε για ενίσχυση της εξελισσόμενης επιχείρησης ένας άλλος αστυνομικός, ο οποίος κατάφερε να ακινητοποιήσει το όχημα παρά την άρνηση του οδηγού. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου, όπου και συνελήφθη.
Διαβάστε περισσότερα
Efsyn.gr
