Τελευταία νέα
Το ΚΘΒΕ ανοίγει τη χειμερινή «βεντάλια» του Τροχαίο στον Ασπρόπυργο: Μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με φορτηγό – Νεκρός ο δικυκλιστής Καταγγελία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ιδιοκτήτης λούνα παρκ επιτέθηκε σε υπαλλήλους του δήμου επειδή δεν πήρε άδεια «Τρίζει» η ενεργειακή εκεχειρία του Τραμπ: Ρωσία και Ουκρανία ανταλλάσσουν ξανά πλήγματα Σπύρος Χαριτάτος: Συνεργάτης της Σοφίας Ζαχαράκη ζήτησε να απομακρυνθώ από το OPEN Πλακιάς για Βελόπουλο: Τον είδα έκπληκτος να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή φωνάζοντας ότι είναι από τα θύματα των Τεμπών Υπόθεση «Μαρικάρμεν» στην Ιταλία: Έξωση κατά της 94χρονης Φράνκα – Της αύξησαν το ενοίκιο από 450 σε 1.200 ευρώ Ρωσία: Υψηλά κέρδη από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου – Αύξηση εσόδων 10% τον Οκτώβριο Τέμπη: Νέος γύρος στην κόντρα Φλωρίδη-Βελόπουλου για τις φωτογραφίες με τα οστά – «Ανήκουν σε ζώα» Κουφονικολάκου: Ανεπαρκή τα μέτρα για την ακρίβεια – Αιχμές και προς το ΠΑΣΟΚ Πρώτη κατοικία: Μπλόκο από το ΣτΕ σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη στο Δημόσιο Μιχάλης Χουρδάκης: Γιατί αποκλείει συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και ποια εμπόδια βλέπει για την ΕΛΑΣ
Thepressproject.gr

Νέα Αριστερά: Ο Χρυσοχοΐδης επέλεξε σήμερα να γίνει πολιτικός σπόνσορας των ναζί με τα κοστούμια – Αντί να ανακόψουν τη φασιστική βία που στοχεύει μετανάστες, τους στοχοποιούν

«Ενώ καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες επιθέσεων και ρητορικής μίσους που θυμίζουν έντονα τις εποχές της ανενόχλητης δράσης των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέλεξε σήμερα να γίνει ο πολιτικός σπόνσορας των ναζί με τα κοστούμια», σημειώνει χαρακτηριστικά η Νέα Αριστερά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τους μετανάστες.

Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εξαπέλυσε η Νέα Αριστερά, με αφορμή τις δηλώσεις του για τους μετανάστες, κατηγορώντας τον για ρατσιστική ρητορική και στοχοποίηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το κόμμα συνδέει τις τοποθετήσεις του υπουργού με την έξαρση της φασιστικής βίας και υποστηρίζει ότι η κυβερνητική πολιτική αποκλείει τους μετανάστες από την εργασία με δικαιώματα, ενισχύοντας την περιθωριοποίησή τους.
«Ενώ καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες επιθέσεων και ρητορικής μίσους που θυμίζουν έντονα τις εποχές της ανενόχλητης δράσης των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέλεξε σήμερα να γίνει ο πολιτικός σπόνσορας των ναζί με τα κοστούμια», σημειώνει χαρακτηριστικά η Νέα Αριστερά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τους μετανάστες.
Το κόμμα καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την αντιμετώπιση της φασιστικής βίας, ενώ την ίδια στιγμή, όπως υποστηρίζει, επιλέγει να στρέψει τη δημόσια συζήτηση προς τη στοχοποίηση των μεταναστών.
«Αντί το υπουργείο του, η αστυνομία και η κυβέρνηση να φροντίσουν για να ανακοπεί το κύμα φασιστική βίας που στοχεύει σε μετανάστες και αντιφασίστες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε σήμερα συνέντευξη στην οποία στοχοποίησε – ποιους άλλους – τους μετανάστες».
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει η Νέα Αριστερά στις δηλώσεις του υπουργού για τους μετανάστες που διαμένουν σε διαμερίσματα υπό συνθήκες συνωστισμού, αλλά και στις αναφορές του σε αλλοδαπούς που, σύμφωνα με τον ίδιο, συνδέονται με εγκληματική δραστηριότητα.
Το κόμμα χαρακτηρίζει τη ρητορική του υπουργού αντίστοιχη με εκείνη της Χρυσής Αυγής και τον επικρίνει για την προαναγγελία νομοθετικών παρεμβάσεων και απελάσεων ανθρώπων που, όπως υποστηρίζει, δεν έχουν δικαστεί για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.
«Με ρητορική που θύμιζε Χρυσαυγίτη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε νόμο κατά όσων μεταναστών στοιβάζονται σε διαμερίσματα για να διανυκτερεύσουν, είπε ότι υπάρχουν ‘αλλοδαποί που είναι εγκληματογόνοι, δεν ήρθαν εδώ για να εργαστούν, αλλά για να εγκληματούν’, ενώ προανήγγειλε την απέλαση ανθρώπων που δεν έχουν καν δικαστεί για αδικήματα που τους αποδίδονται».
Παράλληλα, η Νέα Αριστερά αποδίδει τις συνθήκες διαβίωσης και την περιθωριοποίηση των μεταναστών στις κυβερνητικές επιλογές, υποστηρίζοντας ότι οι περιορισμοί στην πρόσβαση στην εργασία και στην οικονομική ζωή τους καθιστούν ευάλωτους στην εκμετάλλευση από κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.
«Για το γεγονός ότι μετανάστες στοιβάζονται σε διαμερίσματα, περιθωριοποιούνται ή καταφεύγουν σε παράνομες πράξεις, ευθύνεται αποκλειστικά η ξενοφοβική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που εφαρμόζει πρόθυμα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι έρχονται στη χώρα μας αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποκλείει τους μετανάστες από την οικονομική ζωή και την εργασία με δικαιώματα, και τελικά τους οδηγεί στην αγκαλιά κυκλωμάτων εμπορίας ανθρώπων».
Η ανακοίνωση καταλήγει με νέα επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τη Νέα Αριστερά να υποστηρίζει ότι η ρητορική του δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη ακροδεξιών και φασιστικών αντιλήψεων.
«Ο ρατσιστικός λόγος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη λειτουργεί ως εύφορο έδαφος πάνω στο οποίο φυτρώνουν οι φασίστες. Και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι πλέον ανοικτά ένας Κασιδιάρης με υπουργική θέση», υποστηρίζει καταληκτικά.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...