Τελευταία νέα
Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης για τον Aneeb Hafeez Το μεγάλο κόλπο της φοροαποφυγής των υπερπλούσιων: Πώς μοιράζουν τις «αυτοκρατορίες» τους με μηδενικό φόρο Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Χωρίς ελληνοτουρκικά στην ατζέντα – Εμφαση στις επενδύσεις Πιερρακάκης για ενεργειακά μέτρα: Διπλή παρέμβαση σε πετρέλαιο και επίδομα θέρμανσης  Ελληνοτουρκικά: Απειλές… συνεργασίας από τον Φιντάν Φορτηγό πλοίο εμβολίζει κινεζικό αλιευτικό στα Στενά της Σιγκαπούρης – Η στιγμή της σύγκρουσης [βίντεο] Ο,τι δεήσει η Ε.Ε. για μείωση του ΕΦΚ Γιώργος Μαζωνάκης: Στην Ευελπίδων ο υπνοθεραπευτής – Καταθέτει στον ανακριτή [βίντεο] ΕΛΑΣ για τη νέα νίκη του AfD στη Γερμανία: Χρειάζεται κινητοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων Χατζηδάκης: Στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή συμμαχία κατά της γραφειοκρατίας Πυρκαγιά στην Σητεία: Καλύτερη η εικόνα του πύρινου μετώπου – Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις Συρία: Τέσσερις τραυματίες από εκρήξεις σε στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στο Χαλέπι [βίντεο]
Thefaq.gr

Νέα εκλογική επικράτηση του AfD – Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά «πρακτικές και ρεαλιστικές λύσεις» απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς

Την ανησυχία της για τη νέα εκλογική επιτυχία του AfD στη Γερμανία εκφράζει η ΕΛ.Α.Σ., επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση των ακροδεξιών και εθνικιστικών δυνάμεων αποτελεί πλέον μια εξέλιξη με ευρύτερες ευρωπαϊκές διαστάσεις. Ο Τομέας Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος καλεί σε άμεση κινητοποίηση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων, υποστηρίζοντας ότι απαιτούνται συγκεκριμένες πολιτικές απαντήσεις στα κοινωνικά προβλήματα που τροφοδοτούν την άνοδο της Ακροδεξιάς.

Ανακοίνωση του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΛ.Α.Σ.
Ζοφερή πραγματικότητα για την Ευρώπη η νέα νίκη του AfD – Χρειάζεται κινητοποίηση των προοδευτικών δυνάμεων
Η νέα εκλογική νίκη του ακροδεξιού κόμματος AfD, αυτή την φορά στο Μεκλεμβούργο, αποδεικνύει, δυστυχώς, ότι η άνοδος των ακραίων εθνικιστικών δυνάμεων, συνιστά μία νέα, ζοφερή πραγματικότητα για την Γερμανία αλλά και όλη την Ευρώπη, η οποία πρέπει να κινητοποιήσει άμεσα όλες τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις.
Η άνοδος της Ακροδεξιάς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με ευχολόγια ούτε με την συνέχιση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, στις οποίες εμμένει ο Γερμανός καγκελάριος, και διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Αντίθετα, χρειάζεται όραμα για δίκαιη ανάπτυξη με ισχυρό κοινωνικό κράτος. Οι προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, οφείλουν να δώσουν αυτήν την μάχη όπως δόθηκε επιτυχώς στο Βερολίνο, δείχνοντας τον δρόμο για την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς.
Η ανησυχητική δεύτερη εκλογική επικράτηση του AfD πρέπει να κινητοποιήσει τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις να εντείνουν τους αγώνες τους, με πρακτικές και ρεαλιστικές λύσεις προς όφελος των ευρωπαϊκών κοινωνιών, προκειμένου να μην επιστρέψουμε στις σκοτεινές ημέρες της Ευρώπης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...