Τελευταία νέα
Το «ευχαριστώ» του Αντόνιο Κόστα για την παραχώρηση του ελληνικού πρωθυπουργικού αεροσκάφους που τον μετέφερε στον Περσικό Στο ΔΝΤ ο Πιερρακάκης: «Ανθεκτικότερη η Ευρώπη, αλλά παραμένει ευάλωτη στα ενεργειακά σοκ» Ευτύχης Αρχοντάκης: Ο Χανιώτης γιατρός που χειρούργησε τον Γιώργο Μυλωνάκη είναι «σωτήρας» πολλών ασθενών Επικοινωνία Μητσοτάκη με Νετανιάχου και Αούν Ο Ν.Ανδρουλάκης στο εναρκτήριο συνέδριο Global Progressive Mobilization στη Βαρκελώνη Τηλεφωνικές επικοινωνίες Μητσοτάκη με Νετανιάχου και Αούν Ο Μητσοτάκης μίλησε με τον Νετανιάχου και με τον Πρόεδρο του Λιβάνου: Σημαντικό να διατηρηθεί η εκεχειρία Πιερρακάκης στους G7: Αν η ενέργεια αποτελεί τον σημερινό περιορισμό, η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο πολλαπλασιαστής του αύριο Λιάνα Κανέλλη για Γιώργο Μυλωνάκη: Καταλαβαίνω τι είναι να «σκάει» κανείς από προσωπικές επιθέσεις Σε τηλεδιάσκεψη ηγετών για τα social και τους ανήλικους συμμετείχε ο Κ. Μητσοτάκης Πρέπει να φύγει ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός – Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη ΥΠΑΑΤ: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε τυροκομικές επιχειρήσεις στη Λέσβο λόγω αφθώδους πυρετού
Money-tourism.gr

Νέα ξενοδοχεία 4* στη Σύρο και στη Μύκονο | Αποφάσεις και εγκρίσεις για εργασίες ανακαίνισης

Αποφάσεις και εγκρίσεις για ανεγέρσεις νέων ξενοδοχείων και ανακαινίσεις, εξέδωσαν οι αρμόδιοι φορείς. Τα νέα ξενοδοχεία και οι εργασίες ανακαίνισης είναι σε Χανιά, Σκιάθο, Γορτυνία, Καλαμάτα, Ηράκλειο, Ίο, Μύκονο, Ρόδο και Λέσβο.
Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις για τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που δημοσιεύει το www.money-tourism.gr είναι οι πλέον πρόσφατες και όχι μηνών…
Συγκεκριμένα οι αποφάσεις για τα ξενοδοχεία έχουν ως εξής:
-Η ΥΔΟΜ Θεσσαλονίκης ενέκρινε την Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις στους ορόφους 8ο και 9ο του ξενοδοχείου Rotonda, στη Μοναστηρίου 97, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες αφορούν αναδιαμόρφωση δωματίων χωρίς παρεμβάσεις στον φέροντα οργανισμό, στο πλαίσιο αναβάθμισης της μονάδας. Ιδιοκτήτης είναι η Rotonda A.E., ενώ τη μελέτη και την υποβολή της αίτησης ανέλαβε η αρχιτέκτονας Ντανιέλα-Γαβριέλα Κωνσταντίνου.Η πράξη εκδόθηκε στις 22/01/2026 και ισχύει έως τις 22/01/2027.
-Η ΥΔΟΜ Σύρου–Ερμούπολης ενέκρινε την Προέγκριση Οικοδομικής Άδειας για την ανέγερση νέου ξενοδοχείου 4 αστέρων στη θέση Τούρλος, Ποσειδωνία, στον Δήμο Σύρου–Ερμούπολης. Ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι η Κομητό Κατασκευαστική ΙΚΕ, ενώ τη μελέτη και την υποβολή της αίτησης ανέλαβε η τεχνική εταιρεία Δ. Μιχάλοβιτς & Σια Ε.Ε.. Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 9.981,77 τ.μ., με εγκεκριμένη κάλυψη 1.203,29 τ.μ., δόμηση 996,07 τ.μ. και μέγιστο ύψος κτιρίου 4,5 μ.. Η προέγκριση εκδόθηκε στις 22/01/2026 και ισχύει έως τις 22/01/2028, με υποχρέωση λήψης των προβλεπόμενων εγκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από το Σ.Α. Αιγαίου.
-Η ΥΔΟΜ Αθηναίων ενέκρινε την Αναθεώρηση Έγκρισης Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας για το ξενοδοχείο που λειτουργεί στην Ερμού 5, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με μισθωτή τις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Ηλέκτρα Α.Ε.. Η αναθεώρηση αφορά σειρά παρεμβάσεων στην εξωτερική όψη, όπως χρωματισμούς με χρήση ικριωμάτων, τροποποιήσεις κιγκλιδωμάτων, επενδύσεις όψεων, τροποποίηση προστεγάσματος, καθώς και τροποποίηση ανοίγματος. Το έργο υλοποιείται από την τεχνική εταιρεία Mutiny Ο.Ε., ενώ απαιτήθηκαν εγκρίσεις από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και την Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η πράξη εκδόθηκε στις 22/01/2026 και ισχύει έως τις 13/12/2026
-Η ΥΔΟΜ Μυκόνου ενέκρινε την Προέγκριση Οικοδομικής Άδειας για την ανέγερση νέου ξενοδοχείου ενός αστέρα στη θέση Μαντού, στην Άνω Μερά Μυκόνου. Ιδιοκτήτης του έργου είναι η εταιρεία 360 Development, ενώ τη μελέτη και τη διαδικασία αδειοδότησης έχει αναλάβει η τεχνική εταιρεία Στρέψη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Το οικόπεδο έχει επιφάνεια 1.189,41 τ.μ., με προβλεπόμενη κάλυψη 472,36 τ.μ., δόμηση 693,6 τ.μ., μέγιστο ύψος 6,85 μ. και δύο ορόφους. Απαιτήθηκαν εγκρίσεις από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Αιγαίου, καθώς και από τις Εφορείες Προϊστορικών & Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Η προέγκριση εκδόθηκε στις 22/01/2026 και ισχύει έως τις 22/01/2028.
-Η ΥΔΟΜ Χίου ενέκρινε την Προέγκριση Οικοδομικής Άδειας για την επισκευή και διαρρύθμιση παραδοσιακού κτιρίου προ του 1955, στον Άγιο Νικόλαο Πύργου Βολισσού, με στόχο τη μετατροπή του σε δύο τουριστικά διαμερίσματα. Το έργο περιλαμβάνει επίσης προσθήκη ισογείου και ανακατασκευή του Β’ ορόφου, διατηρώντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής. Ιδιοκτήτης και μισθωτής είναι ο Ελευθέριος Μόνιος, ενώ τη μελέτη υπέβαλε ο πολιτικός μηχανικός Ιωάννης Κάσσος. Το ακίνητο έχει επιφάνεια οικοπέδου 57,98 τ.μ., με τελική δόμηση 90,77 τ.μ. και μέγιστο ύψος 9 μ.. Απαιτήθηκε έγκριση από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Αιγαίου. Η προέγκριση εκδόθηκε στις 22/01/2026 και ισχύει έως τις 22/01/2028.

The post Νέα ξενοδοχεία 4* στη Σύρο και στη Μύκονο | Αποφάσεις και εγκρίσεις για εργασίες ανακαίνισης appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...