Η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα επανέφερε στο προσκήνιο μία από τις πιο συζητημένες αλλαγές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο τένις, ζητώντας την οριστική κατάργηση του let στο σερβίς.
Η κάτοχος 18 τίτλων Grand Slam στο απλό υποστηρίζει εδώ και χρόνια ότι ο κανονισμός δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης και θεωρεί πως η κατάργησή του θα έκανε το παιχνίδι πιο γρήγορο και πιο θεαματικό.
«Καταργήστε το let. Ξέρετε ότι μιλάω συνέχεια γι’ αυτό. Κανείς δεν προχωράει σε αυτή την αλλαγή. Ξεφορτωθείτε το, είναι εντελώς άχρηστο!» Ανέφερε στο BBC.
«Ο πόντος θα πρέπει να συνεχίζεται κανονικά. Τα περισσότερα let είναι απλώς ένα πολύ ελαφρύ άγγιγμα της μπάλας στο φιλέ. Συνεχίστε να παίζετε και επιταχύνετε τον ρυθμό του αγώνα.»
Η Ναβρατίλοβα δεν είναι η μόνη που τάσσεται υπέρ της κατάργησης του let. Ο 16 φορές πρωταθλητής Grand Slam στο διπλό, Τοντ Γούντμπριτζ, θεωρεί πως η αλλαγή θα μπορούσε να εφαρμοστεί αρχικά στα τουρνουά των juniors.
«Πρόσφατα παρακολουθούσα κάποιους νεαρούς παίκτες και τελικά το συνηθίζεις. Είναι απλώς θέμα προσαρμογής. Στο τέλος της ημέρας είναι και θέμα τύχης, έτσι δεν είναι; Αν σου τύχει μια μπάλα που πέφτει κοντά στο φιλέ, είναι μέρος του παιχνιδιού.»
την ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Τζον Λόιντ, πρωταθλητής στο μικτό διπλό του Roland Garros το 1982 και του Wimbledon το 1983 και το 1984. «Πρέπει να παίζεται κάθε μπάλα. Αυτή την εβδομάδα χάθηκαν αρκετά let που δεν καταλογίστηκαν και ορισμένα από αυτά συνέβησαν σε πολύ σημαντικούς πόντους.»
The post Ναβρατίλοβα: «Καταργήστε το let, είναι εντελώς άχρηστο!» appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
Tennis24.gr
