Στα 5 χρόνια από την υπερψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στο Ιόνιο, από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Όπως έγραψε, είχε “την τιμή” να εισηγηθεί την επέκταση “στην εθνική αντιπροσωπεία, ως υπουργός Εξωτερικών”.
“Η Ελλάδα”, τόνισε, “δεν περιορίστηκε απλώς στη διακήρυξη του δικαιώματός της. Το άσκησε εμπράκτως, με οδηγό την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας”.
Και συνέχισε: “Η Ελλάδα κατέστησε σαφές ότι το διατηρεί το δικαίωμά της για την επέκταση των χωρικών υδάτων και σε άλλες περιοχές της επικράτειας”.
The post Ν. Δένδιας για τα 5 χρόνια από την επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο: Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμά της και για άλλες περιοχές appeared first on The Indicator.
Διαβάστε περισσότερα
