Τελευταία νέα
Κέρι σε Μητσοτάκη: Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας, απίστευτο το ρεκόρ της Ελλάδας στις ΑΠΕ O Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πλοίο «Typhoon» που απομακρύνει απόβλητα από τις μη προσβάσιμες ακτές Τα έχουν βρει σκούρα με τους συγγενείς! Επίθεση του Νίκου Πλακιά στον Τερεζάκη Στέφανος Κασσελάκης στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Όταν βαφτίστηκα, στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι Ο διπλός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ Μπάχαλο στον ΙΦΕΤ Οι 35 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Συγκλονίζει! Κραυγή από μητέρα που έχασε το παιδί της στα Τέμπη στη νέα ασύλληπτη αθλιότητα Φλωρίδη: “Ξέρεις τι θα πει ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΝΕΚΡΟΥ; Ξέρεις τι θα πει ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΝΕΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ; ΣΕΒΑΣΜΟΣ Αθλιε” Με Μπελέρη τελικά το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο Στα άλλα κράτη της ΕΕ δοκιμάζουν την εβδομάδα “τεσσάρων ημερών” και σε εμάς έρχεται η εξαήμερη εργασία από τον Ιούλιο με υπογραφή Άδωνη Γεωργιάδη! Τα “βελάκια” των εκλογολόγων δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ ενώ έρχονται και 2 νέες μετρήσεις να το επιβεβαιώσουν! Τέμπη – ακρίβεια – αλαζονεία – συγκάλυψη αλλά και η ρήξη με την Εκκλησία, γκρεμίζουν το “41%” ταχύτατα! Αμνήμων ή και αγνώμων ο Σαμαράς για τον Φέρτη;

Ν. Κασιμάτη: Ούτε να το διανοηθείτε να κλείσετε την Παιδιατρική Κλινική του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά

23/03/2021

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίνα Κασιμάτη, φέρνει στη Βουλή με Αναφορά που κατέθεσε  προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, την επιστολή των Διευθυντριών της Παιδιατρικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου κατά τα έτη 2000-2005 και 2009-2018 κ.κ. Θεονίτσας Βλασσοπούλου και Ζωής Γκερλέ, με την οποία ενημερώνουν για την ουσιαστική κατάργηση της Παιδιατρικής Κλινικής του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά, ενώ είναι η μοναδική παιδιατρική κλινική στα όρια του Δήμου Πειραιά εξυπηρετώντας και τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Τον τελευταίο χρόνο λόγω της επιδημίας Covid-19  μειώθηκαν οι κλίνες της παιδιατρικής κλίνες παραχωρούμενες στην οφθαλμολογική κλινική και προηγουμένως στην παιδοχειρουργική κλινική. Συνοπτικά, επί 454 κλινών που διαθέτει το Τζάνειο Νοσοκομείο, για τα παιδιά διετέθησαν αρχικώς 24 κλίνες, οι οποίες μειώθηκαν σε 20, ακολούθως σε 17 και τελικώς σε 8, δηλαδή 2 μόνο κρεβάτια για μεγάλα παιδιά, 3 κούνιες για μικρά παιδιά, 1 μόνωση για μικρά παιδιά και 2 κλίνες Covid.

Το ποσοστό των κλινών που παρέχονται πλέον για τη νοσηλεία παιδιών είναι κάτω του 2%, ενώ τα παιδιά κυμαίνονται άνω του 30% του πληθυσμού του Πειραιά.

Εάν η κατάσταση αυτή παραμείνει στην παιδιατρική κλινική, είναι ευνόητο ότι με τη διάθεση 2 κλινών για τη νοσηλεία μεγάλων παιδιών και χωρίς στήριξη υποειδικοτήτων, η Παιδιατρική Κλινική θα κλείσει.

Επειδή η νοσηλεία ενηλίκων και παιδιών στον ίδιο όροφο δεν επιτρέπεται από το Νόμο.

Επειδή η νοσηλεία χειρουργηθέντων παιδιών δίπλα σε ασθενείς με λοιμώδη νοσήματα αντιβαίνει κάθε έννοια ορθής παροχής υπηρεσιών υγείας.

Επειδή το δικαίωμα στην υγεία και τα δικαιώματα των παιδιών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα και προστατευόμενα και από διεθνείς συμβάσεις.

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίνα Κασιμάτη καλεί το Υπουργείο Υγείας να αποτρέψει την ουσιαστική κατάργηση της παιδιατρικής κλινικής του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά και να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία της, με την αναγκαία και ολοκληρωμένη οργάνωση, στελέχωση με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και εξοπλισμό, προκειμένου να διασφαλισθεί το δικαίωμα  πρόσβασης των παιδιών του Πειραιά και των νησιών σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας εντός του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Διαβάστε επίσης...