Τελευταία νέα
Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Π.Γερουλάνος: «Η σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπέθετε άλλη κυβέρνηση»
Efsyn.gr

Οι αιχμές του ΠΑΣΟΚ για τις δημοσκοπήσεις και η απάντηση Ανδρουλάκη στις «απειλές» Ζούπη

Μπορεί η «βροχή» των δημοσκοπήσεων μετά την ίδρυση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης να έχει φέρει σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ που καταγράφεται τρίτο ή και τέταρτο στις περισσότερες μετρήσεις, όμως στη Χαριλάου Τρικούπη δεν αποφεύγουν να σχολιάσουν με αιχμές τα νέα δεδομένα.
Μπορεί μεν να φοβούνται μην παγιωθούν οι εντυπώσεις ότι η ΕΛΑΣ θα είναι δεύτερη, ειδικά αν οι εκλογές επισπευστούν για το φθινόπωρο, ωστόσο αφήνουν αιχμές για το πώς διαμορφώνεται η εικόνα των δημοσκοπήσεων.
Αυτό που έχει ενοχλήσει περισσότερο το ΠΑΣΟΚ είναι η απειλητική φράση του Ζαχαρία Ζούπη (Opinion Poll) προ ημερών στον Real FM, ο οποίος προειδοποίησε ότι  «εάν συνεχίσει την αμφισβήτηση το ΠΑΣΟΚ, να ξέρει ο Ανδρουλάκης ότι θα έχει όλες τις εταιρείες μετρήσεων απέναντί του».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε σε αυτό στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στο ΟΝΕ, όπου αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος: «Έχετε δει εσείς ξανά να λένε σε κόμμα ότι “θα δείτε τι θα πάθετε, θα μας βρείτε απέναντι”; Τι γίνεται σε αυτή τη χώρα;».
Παράλληλα κάλεσε τους δημοσιογράφους να ξαναδούν τα δημοσκοπικά στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ και την ΕΛΑΣ και να πουν: «Βρε παιδιά, τι γίνεται εδώ; Τη μια μέρα η διαφορά στο 0,5%, την άλλη στο 8%, ξανά σήμερα στο 2%;». Τι είναι τα κόμματα; Δηλαδή,  βγήκαν δημοσκοπήσεις μαζεμένες, τις οποίες αν τις βάλετε σε σειρά και δείτε τις διαφορές που έχουν, θα καταλάβετε ότι έχουμε απολύτως δίκιο. Οι ίδιες οι δημοσκοπήσεις αλληλοδιαψεύδονται».
Στις αποκλίσεις που παρατηρούνται μεταξύ των δημοσκοπήσεων και ειδικά στο επίμαχο θέμα που είναι η διαφορά ΕΛΑΣ – ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Τσουκαλάς (Real FM), επικαλούμενος ειδικά την μέτρηση της Interview που δείχνει το ΠΑΣΟΚ στο 14,7% και το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στο 16%. «Αυτή η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα της Κυριακής άλλων εταιρειών. Δεν θα πω εγώ ποια είναι σωστή ή όχι, δεν το ξέρω. Αλλά, νομίζω ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται», τόνισε με νόημα.
Οι αιχμές Τσουκαλά συνεχίστηκαν και με το ότι, όπως είπε, «ξαφνικά, δεν βλέπουμε να μετριέται από όλες τις εταιρείες η δυνητική επιρροή του κόμματος του κ. Σαμαρά».
Στο ΠΑΣΟΚ πάντως θυμίζουν ότι και το 2008, μετά τη νέα νίκη της ΝΔ το 2007 και την ανάληψη της ηγεσίας του τότε ΣΥΝασπισμού από τον Αλέξη Τσίπρα, υπήρχαν δημοσκοπήσεις που έφεραν το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ακόμη και στην τρίτη θέση. Τελικά έναν χρόνο αργότερα κέρδισε τις εκλογές με 44%. Αντίστοιχα, θυμίζουν και το κόμμα Αβραμόπουλου προ 20ετίας (Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών – ΚΕΠ) που εμφανιζόταν με μεγάλα δημοσκοπικά ποσοστά και τελικά δεν κατέβηκε ούτε στις εκλογές.
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...